MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ξεπέρασε τα 400 δισ. δολ. εκ νέου η αξία των κρυπτονομισμάτων – Άνοδος 3,5% για το Bitcoin

Αναλυτές και αξιωματούχοι στρέφουν το βλέμμα στη Wall Street, επιτρέποντας στους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων να «ανασάνουν» 

Πάνω από τα 400 δισεκ. δολάρια ενισχύθηκε εκ νέου η συνολική αξία των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς αναλυτές και αξιωματούχοι έχουν στρέψει, πλέον, το βλέμμα τους στις χρηματιστηριακές αγορές, επιτρέποντας στους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων να «ανασάνουν».

Περί τις 18:30, η τιμή του Bitcoin ενισχύεται κατά 3,5% σε ημερήσια βάση, στα 8.713 δολάρια ανά μονάδα, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 146,9 δισεκ. δολάρια, έναντι συνολικής αξίας 425 δισεκ. για το σύνολο του κλάδου.
Άνοδος παρατηρείται, παράλληλα, σε Ethereum, Ripple και Litecoin, στα 860, 1,07 και 157 δολάρια ανά μονάδα, αντίστοιχα, ενώ τα επίσης δημοφιλή Bitcoin Cash και Cardano, παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα.

Να επισημανθεί ότι μεγάλος κερδισμένος της ημέρας είναι το Ethereum Classic, με «ράλι» άνω του 10%. 

Η τελευταία προειδοποίηση για τον κλάδο, αν και -από ότι αποδείχθηκε- δεν επηρέασε τις τιμές, ήρθε σήμερα (12 Φεβρουαρίου 2018) από τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ).

Ειδικότερα, οι ΕΕΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα, μην γνωρίζοντας τους σχετικούς κινδύνους. 

Τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin, υπόκεινται σε ακραία μεταβλητότητα των τιμών και έχουν δείξει σαφή σημάδια μιας φούσκας τιμολόγησης.

Οι καταναλωτές που αγοράζουν τέτοια νομίσματα, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος να χάσουν ένα μεγάλο ποσό, ή ακόμα και το σύνολο των χρημάτων που επενδύουν.

Μη ρυθμιζόμενα προϊόντα και συναλλαγές

Επιπλέον, τα κρυπτονομίσματα και οι συναλλαγές δεν ρυθμίζονται από το δίκαιο της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν οποιαδήποτε προστασία που συνδέεται με ρυθμιζόμενες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ένα ένα ανταλλακτήριο σταματήσει να λειτουργεί ή οι καταναλωτές έχουν χάσουν τα χρήματά τους επειδή ο λογαριασμός τους υπόκειται σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δεν υπάρχει νόμος της ΕΕ που να καλύπτει τις απώλειές τους.

Λειτουργικά προβλήματα

Ορισμένες ανταλλαγές έχουν υποστεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαταραχών, οι καταναλωτές δεν μπόρεσαν να αγοράσουν και να πουλήσουν ψηφιακά νομίσματα όταν ήθελαν και υπέστησαν ζημίες λόγω διακυμάνσεων των τιμών κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπής.

Τα νομίσματα εμφανίζονται σε πολλές μορφές.

Το πρώτο ήταν το Bitcoin, το οποίο ξεκίνησε το 2009 και από τότε έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά.

Τα περισσότερα από αυτά εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, που συνήθως αναφέρεται ως «Blockchain».

Σε αντίθετο κλίμα, οι οικονομολόγοι της JPMorgan ανέφεραν πως τα ψηφιακά νομίσματα διαθέτουν τις τεχνολογικές προοπτικές για να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά ως ένα μέσο πληρωμής για την αγορά αγαθών (περισσότερα εδώ).

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου