MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δρ. Ηλίας Κονοφάγος: Αποθέματα που καλύπτουν τις ανάγκες της Ελλάδας για 50 χρόνια στο κοίτασμα «Καλυψώ» στη Κύπρο που δείχνει Κρήτη!

Η αποκάλυψη ότι το κοίτασμα «Καλυψώ» στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει τελικά αποθέματα ίσα με τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας για 50 χρόνια, με μορφολογία που οφείλεται στο σπάσιμο του «Ερατοσθένη», παραπέμπει νότια της Κρήτης, που έχουμε δεκάδες τέτοια ίδια σπασίματα και μορφολογία, εξαιτίας της διήθησης της Αφρικανικής στην Ευρασιατική πλάκα, λέει ο ακαδημαϊκός και από τους κορυφαίους έλληνες γνώστες της διεθνούς αγοράς υδρογονανθράκων, Ηλίας Κονοφάγος, στον 98.4. 

Ο ίδιος εξήγησε γιατί αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα στη περιοχή μας από τα ενεργειακά και γιατί Ελλάδα και Κύπρος πρέπει ακόμη και τις συμβάσεις με τους πολυεθνικούς κολοσσούς να τις μετατρέψουν σε πόλο έλξης και όχι αποφυγής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου