MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Όταν ο Κ. Καραμανλής ανεγνώριζε την «Μακεδονική» γλώσσα και το «Μακεδονικό» κράτος

(Σ.Σ. : Ωωω, έλα τώρα ο εθνάρχης ; Γίνονται αυτά τα πράγματα ; Προβοκάτσιες ..... όλα είναι προβοκάτσιες ..... :)

Το 1959 ο Κ. Καραμανλής αναφέρει σε ΦΕΚ την περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία. Βέβαια στο ΦΕΚ φαίνεται ότι η χώρα είναι η ενωμένη Γιουγκοσλαβία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας αναφέρεται ως επαρχία της Γιουγκοσλαβίας πριν ακόμα αποκτήσει την ανεξαρτησία της. Άρα από τότε ο Καραμανλής προοιώνιζε το έδαφος για Μακεδονικό έθνος, γλώσσα και εν τέλει κράτος 


Κατεβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ από εδώ

Έτσι φτάσαμε στο 1977, και συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 1977, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα και δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διάσκεψης του ΟΗΕ με τίτλο «Η Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων» επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τον Δημήτριο Μπίτσιο.


Πρόεδρος της διάσκεψης εξελέγη ο Λ.Ν. Μαυρίδης, που συμμετείχε επί σειρά ετών στις αντίστοιχες διασκέψεις, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο τότε υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών, Κωνσταντίνος Τρυπάνης. 

Στα συμπεράσματα της διάσκεψης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας περαιτέρω ότι στη Γιουγκοσλαβία η λατινοποίηση του σερβο-κροατικού και μακεδονικού κυριλλικού αλφάβητου έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί σε επίσημα γεωγραφικά λεξικά και χάρτες», η διάσκεψη συνιστά πως «τα συστήματα που αναφέρονται στο παράρτημα του παρόντος ψηφίσματος πρέπει να υιοθετηθούν ως διεθνή συστήματα για τη λατινοποίηση των σερβο-κροατικών και μακεδονικών γεωγραφικών ονομασιών στη Γιουγκοσλαβία». 


Εδώ ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τις βάσεις για Μακεδονικό κράτος εφόσον ανεγνώρισε την Σλαβική γλώσσα με το Κυριλλικό Αλφάβητο ως Μακεδονική γλώσσα. Έτσι ολοκλήρωσε το εθνικό έγκλημα εις βάρος της πατρίδος, όπως ακριβώς το 1959 πρόδωσε την εθνικό όνειρο την ένωση Ελλάδος Κύπρου παρά των αγώνα της ΕΟΚΑ και το δημοψήφισμα του Κυπριακού ελληνισμού και ανεγνώρισε Κυπριακό κράτος στην Συνθήκη Ζυρίχης Λονδίνου. 

Παραδόξως η ιστορία έγραψε τον Κ. Καραμανλή, τον εκλεκτό των ξένων δυνάμεων, ως τον «εθνάρχη». Αλλά η ιστορία γράφεται από τους ισχυρούς. Ίσως στο μέλλον ο Καραμανλής να είναι καταγεγραμμένος στην ιστορία μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση.

Πηγή : https://istosnews.com

Thanks to Theo_k 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου