MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Στην Κίναρο -που διεκδικούν οι Τούρκοι- απέμεινε μια κάτοικος και το ελληνικό κράτος της έβαλε και πρόστιμο!

Ξεχασμένη φυλάει "Θερμοπύλες"- Τι καταγγέλλει η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Μόνη της ζει στην Κίναρο πλέον η Ρηνιώ Κατσοτούρχη, στην ακριτική βραχονησίδα του Αιγαίου.

Η γυναίκα που ασχολείται με την κτηνοτροφία είναι απόγονος της οικογένειας που κρατά το νησάκι εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του επιδόματός της και το αίτημα καταβολής από μέρους της ενοικίου, γράφει η ιστοσελίδα KosNews24.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δύο χρόνια να τους δώσει το επίδομα που δικαιούνται και τους έχουν βάλει και πρόστιμο καθώς το βοσκοτόπι το οποίο εκμεταλλεύονται φαίνεται να ανήκει στις τοπικές Αρχές, τους ζητείται επιπλέον να καταβάλουν ενοίκιο γι’αυτό.

Το μόνο που ζητεί η γυναίκα–φύλακας της ακριτικής βραχονησίδας είναι το δικαίωμα της ίδιας και της οικογένειάς της να παραμείνουν στο νησί. 

Να τονίσουμε ότι η Κίναρος είναι ένα από τα νησιά μας που διεκδικεί η Τουρκία. Οπότε πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου