MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο αριστερόστροφος φασισμός

Έχουμε την πεποίθηση πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ο εμφύλιος πόλεμος – ενώ η τοποθέτηση του θέματος της Μακεδονίας μας έναντι του σκανδάλου της Novartis είναι μία αριστοτεχνική παγίδα των ξένων, με μεγάλα θύματα όλους εμάς τους Έλληνες.

«Σε μία εποχή που έχει κυριαρχήσει ο αριστερόστροφος φασισμός, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ. Θεοδωράκης, ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να λειτουργήσει πάλι σαν πυξίδα, για να δείξει στο μέσο Έλληνα το καλό της πατρίδας. Με τον τρόπο του μας προειδοποίησε ότι, η κυβέρνηση μειοψηφίας θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη, επειδή αισθάνεται ότι χάνει έδαφος. Προειδοποίησε τους κυβερνώντες να μην τολμήσουν να «πουλήσουν» το όνομα της Μακεδονίας, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων στο θέμα του χρέους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων – επειδή διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το θυμό και με την οργή τους.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, καθώς επίσης οι δημοσκοπήσεις που τεκμηριώνουν πως το 72% των Ελλήνων είναι εναντίον της διπλής ονομασίας των Σκοπίων, τεκμηριώνουν τη θέση του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη – ενώ είναι ντροπή οι επιθέσεις εναντίον του, όπως αυτή της κυρίας που είχε το θράσος να πει ότι, εάν ήταν κόρη του δεν θα ήθελε ποτέ να τον δει να τον αποθεώνει και να «συγχωρεί» τους αγώνες του η Χρυσή Αυγή! (ευτυχώς βέβαια δεν είναι κόρη του). 

Ο κ. Θεοδωράκης στα 93 του χρόνια κάλεσε όλους εμάς τους Έλληνες να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της χώρας και της εθνικής μας ταυτότητας. Μας κάλεσε να δείξουμε γενναιότητα, επειδή το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει. Μας ζήτησε να στηρίξουμε την πατρίδα και να μην ενδιαφερόμαστε μόνο για το προσωπικό μας συμφέρον – επειδή χωρίς πατρίδα είμαστε χαμένοι«.

Επικαιρότητα

Δυστυχώς αποδεικνύεται ξανά ότι, ένας «γενίτσαρος» είναι πολύ πιο επικίνδυνος ακόμη και από το χειρότερο εχθρό μίας χώρας – ενώ όποιος συμβιβαστεί, σκύψει το κεφάλι και προδώσει την ιδεολογία του, δεν διστάζει πια να προβεί σε πολύ χειρότερα εγκλήματα, έχοντας πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο. Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας δεν πρέπει να ξεχαστούν, ούτε να σταματήσουν, έως ότου η κυβέρνηση υποχρεωθεί να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας – η οποία είναι ξεκάθαρα εναντίον μίας διπλής ονομασίας με την προσθήκη του ονόματος της Μακεδονίας. Είναι δε κρίμα, μεγάλο κρίμα που υπάρχουν αντίθετες απόψεις εκ μέρους των αριστερών διεθνιστών – οι οποίοι άθελα τους στηρίζουν την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, επειδή αυτό ακριβώς τις συμφέρει. 

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στο σκάνδαλο της Novartis – ειδικά εάν ο τομέας της υγείας έχει ζημιώσει πράγματι την ελληνική οικονομία με 23 δις €, από το 2000 έως το 2015. Είναι όμως ντροπή να χρησιμοποιείται ως προπέτασμα καπνού, για να ξεχάσουν οι Έλληνες το μακράν σημαντικότερο θέμα της Μακεδονίας – όπου υπενθυμίζουμε πως είχε ως αποτέλεσμα ένα ψήφισμα που πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της η κυβέρνηση, αφού διαφορετικά θα χαρακτηριζόταν δικαίως ως φασιστική (πηγή). 

Βέβαια, κατά την άποψη μας η κυβέρνηση έχει απλά χάσει τον έλεγχο ενδίδοντας σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, με την ελπίδα πως θα της εγκρίνουν το πολυπόθητο αντάλλαγμα, με το οποίο ευελπιστεί να παραμείνει στην εξουσία – άρα να αποφύγει την τιμωρία για τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις της. Το αντάλλαγμα αυτό, το οποίο είχαν υποσχεθεί επίσης στη ΝΔ οι Γερμανοί χωρίς όμως να τιμήσουν το λόγο τους, δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση του χρέους – η οποία όμως είναι νομοτελειακή, αφού η Ελλάδα το αργότερο μετά το 2021 δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα δάνεια της (γράφημα).

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος στην ουσία να δίνει «γη και ύδωρ» στους Γερμανούς, ούτε να προδίδει συνεχώς τη χώρα της – αφού είτε θα εγκριθεί η διευθέτηση του χρέους, είτε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τους τα χρήματα. Θα μπορούσε δε να αποδειχθεί καλύτερη η χρεοκοπία – επειδή χωρίς μία ονομαστική διαγραφή οι Έλληνες θα χρεοκοπήσουν σταδιακά και η Ελλάδα θα αλλάξει απλά ιδιοκτήτες.

Κατανοούμε βέβαια πως μετά το ντροπιαστικό συμβιβασμό του τον Ιούλιο του 2015, ο πρωθυπουργός είχε μία μόνο λύση στη διάθεση του: την εφαρμογή των μνημονίων βασιλικότερα του βασιλέως. Η μεγάλη αδικία για τους Έλληνες όμως είναι το ότι, ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε πραγματικά να τους σώσει παραιτούμενος – ενώ οι επιλογές που έχουν σήμερα είναι ανύπαρκτες, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται προκαταβολικά υπέρ των εγκληματικών μνημονίων που οδηγούν στον αφελληνισμό της χώρας.

Ίσως τώρα ο πρωθυπουργός αλλάξει τακτική, συνειδητοποιώντας πως η δουλική υποταγή του στις εντολές των πιστωτών αφενός μεν θα καταστρέψει τη χώρα του, αφετέρου τον ίδιο – αφού κινδυνεύει πολύ σοβαρά με τους χειρισμούς του να επωμισθεί τις ευθύνες ολόκληρου του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος (κάτι που ασφαλώς θα ήταν άδικο). Πόσο μάλλον όταν ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει ότι, δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που έφερε στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Novartis αλλά έμμεσα, μέσω αυτής, εκείνες οι ξένες δυνάμεις που θέλουν να εξουδετερώσουν όλες τις υγιείς αντιστάσεις μας – αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, καθώς επίσης αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για την κατάρρευση τους, επειδή δεν έλεγχαν την πολιτική διαφθορά. 

Ελπίζουμε λοιπόν να μην πέσουν στην καλοστημένη παγίδα των ξένων ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση, προκαλώντας μία μεγάλη πολιτική κρίση στην Ελλάδα που ασφαλώς δεν την έχουμε ανάγκη – ούτε η κοινή γνώμη, η οποία πρέπει να κοιτάξει από μία άλλη σκοπιά το σκάνδαλο, σκεφτόμενη γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ποιοι ερεύνησαν την υπόθεση και ποιούς τελικά θα ωφελήσει. Άλλωστε αυτό που απαιτείται κυρίως σήμερα στην Ελλάδα είναι η κοινωνική συνοχή και η συνεννόηση – ενώ θα ήταν εγκληματικό να πυροδοτηθεί ένας νέος εμφύλιος πόλεμος, όπου μόνο οι Έλληνες θα ήταν οι μεγάλοι χαμένοι.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου