MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η πέμπτη μακεδονική φάλαγγα

Ελπίζω να μη βρίσκεται ο δήμαρχος Μπουτάρης σε διατεταγμένη υπηρεσία κάποιων που επιβουλεύονται την περιοχή, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, όπως ο κ. G. Soros που όλοι γνωρίζουμε πως χρηματοδοτεί τα Σκόπια.

Επικαιρότητα

Ενώ η Ελλάδα βιώνει το «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», όπου στην υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της από τους πιστωτές της έχουν προστεθεί θρασείς εδαφικές διεκδικήσεις από τους γείτονές της (Τουρκία στα Ίμια/ΑΟΖ, Αλβανία στην ΑΟΖ και στην Ήπειρο, Σκόπια στην ονομασία της Μακεδονίας), ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έχει χάσει τον έλεγχο των λόγων του.

Διαφορετικά δεν εξηγείται η απελπιστικά ανόητη αναφορά του, σε μία ανάγκη αλλαγής του ονόματος του ξεπουλημένου στους Γερμανούς (FRAPORT) αεροδρομίου της πόλης, καθώς επίσης του ΚΤΕΛ, επειδή δήθεν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη μπερδεύονται, νομίζοντας πως πρόκειται για τα Σκόπια!

Δεν ξέρω αν η συμπάθεια του αυτή οφείλεται στο ότι ενδεχομένως αγοράζει φθηνά σταφύλια από τη συγκεκριμένη χώρα για την επιχείρηση του (Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ), ο τζίρος και τα κέρδη της οποίας αυξήθηκαν όπως είναι φυσικό μετά την εκλογή του (γράφημα, πηγή). Υποθέτω όμως πως όχι, αφού ο τρόπος που κάνει τις δηλώσεις του δεν έχει καμία σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ προσβάλλει ασύστολα ολόκληρη τη Μακεδονία. 


*Για να χρωστάει η εταιρία 11 εκ. € ή δύο φορές τον ετήσιο τζίρο της
σημαίνει πως οι τράπεζες δανείζουν, οπότε άδικα τα παράπονα πως
δεν υπάρχουν χρήματα στην Ελλάδα.

Ακόμη χειρότερα, λειτουργεί ως μία πέμπτη μακεδονική φάλαγγα, η οποία ως γνωστόν είναι πολύ πιο επικίνδυνη για ένα κράτος, από τους ίδιους τους εχθρούς του, αφού δρα ύπουλα στο εσωτερικό του. Μοιάζει δηλαδή σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία κάποιων που επιβουλεύονται την περιοχή, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, όπως ο κ. G. Soros που όλοι γνωρίζουμε πως χρηματοδοτεί τα Σκόπια, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει.

Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση δεν είναι η εκλογή του κ. Μπουτάρη από τους Θεσσαλονικείς, αφού οι ατυχείς επιλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων είναι δυστυχώς ο κανόνας, αλλά η ανοχή γενικότερα των Μακεδόνων σε σχέση με τη συμπεριφορά του. Ασφαλώς γνωρίζουν πως η ανοχή είναι συνώνυμη με τη συνενοχή, οπότε θα έπρεπε να αντιδράσουν αμέσως, πλημμυρίζοντας το Δημαρχείο και απαιτώντας την παραίτηση του.

Εάν δεν το κάνουν, τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους, αφού είναι αδύνατον να μην καταλαβαίνουν ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις αυτών που στηρίζουν τα Σκόπια, ενώ φαίνεται πως καταφέρνουν να επηρεάζουν το δήμαρχο, όπως άλλωστε και την κεντρική πολιτική εξουσία της χώρας (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση). 

Είναι κρίμα πάντως να υπονομεύονται με τέτοιο τρόπο οι εντυπωσιακές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Το γεγονός άλλωστε πως η μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε κανέναν στηρίχθηκε από ανθρώπους-μνημεία, όπως ο Μ. Θεοδωράκης και ο Μ. Γκλέζος, είναι αρκετό για να τεκμηριώσει πως το αντίθετο θα ήταν έγκλημα και εσχάτη προδοσία εναντίον της πατρίδας μας.
Όσον αφορά την παράδοση στην Αλβανία δύο ελληνικών «οικοπέδων» (ΑΟΖ) βόρεια της Κέρκυρας, είναι αδύνατον να το πιστέψω. Εκτός του ότι το μεγαλύτερο μέρος των ξένων που εργάζονται στην Ελλάδα (20% σύμφωνα με τους οικονομικούς πίνακες της CIA, άρα περί το 1.000.000, όσοι δηλαδή όλοι οι Έλληνες άνεργοι! πηγή) είναι Αλβανοί, θεωρώ αδύνατο να έχει το απροσμέτρητο θράσος να διεκδικεί ελληνικά εδάφη η Αλβανία. Επίσης αδύνατο μία ελληνική κυβέρνηση, όσο ενδοτική και αν είναι, να δίνει ελληνική γη χωρίς να ρωτήσει κανέναν! 

Κλείνοντας, ελπίζω να αντιδράσουν αμέσως οι Μακεδόνισες και οι Μακεδόνες, χωρίς να υποτιμήσουν τις προθέσεις του δημάρχου τους που ασφαλώς δεν είπε τυχαία αυτά που είπε, αλλά έχει άλλες σκοπιμότητες. Εάν δεν το κάνουν, θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον, επειδή η περιοχή τους έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο των μεγάλων ξένων δυνάμεων που υπηρετούνται έμμισθα από πέμπτες φάλαγγες στην Ελλάδα.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου