MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ Ή ΤΟ ΝΑΤΟ;

Μερικοί φίλοι αισθάνθηκαν εθνικά υπερήφανοι, όταν ο κ. Παυλόπουλος έθετε μόνος του στον Ερντογάν, με καθηγητικό ύφος, ζήτημα συνθήκης της Λωζάνης, μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Προσωπικά δεν αισθάνθηκα έτσι. Το αντίθετο μάλιστα και το έγραψα δημόσια.

Δεν πρόσεξαν προφανώς οι φίλοι αυτοί την απάντηση του Ερντογάν, όταν ο τελευταίος είπε πως εκείνος δεν αντιλαμβάνεται την καθηγητίστικη γλώσσα του κ. Παυλόπουλου και ότι αντιλαμβάνεται μόνο τη γλώσσα της πολιτικής. Δηλαδή τη γλώσσα της ισχύος των όπλων. Ελπίζω τώρα να το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό.

Κάποιοι άλλοι πάλι, μάλλον πολιτικά αφελείς, πιστεύουν ότι είμαστε ασφαλισμένοι, έναντι της Τουρκίας, μέσα στο ευρώ και στο ΝΑΤΟ. Αυτοί είναι σε πολύ χειρότερη πνευματική κατάσταση.

Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος εχέφρων πως θα νοιαστεί η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη για την τύχη μας. Εξάλλου οι Γερμανοί είναι διαχρονικοί σύμμαχοι των Τούρκων.

Δεν νομίζω επίσης να πιστεύει κάποιος εχέφρων ότι θα νοιαστεί το ΝΑΤΟ, για τυχόν σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας. Εξάλλου σύμφωνα με σαφές άρθρο της συνθήκης του ΝΑΤΟ, η συμμαχία δεν αναμιγνύεται σε συγκρούσεις μεταξύ των μελών της. Αυτή λοιπόν δεν είναι συμμαχία ασφάλειας των μελών της, αλλά στην ουσία προάσπισης των αμερικανικών συμφερόντων.

Και μετά από όλα αυτά, σπεύδουμε εμείς οι "έξυπνοι" να εντάξουμε και τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ώστε να ακυρώσουμε την όποια έστω προστασία της συμμαχίας στις εναντίον μας βλέψεις των Σκοπιανών. Οι προπαγανδιστές του καθεστώτος λένε ότι τα Σκόπια είναι μικρά και δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν όμως θα ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με την ψευδομακεδονική εθνικότητα, το όνομα Ψευδομακεδονία και με τις αλυτρωτικές τους βλέψεις, τότε η συμμαχία Τουρκίας – Σκοπίων εναντίον μας, δεν θα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ. Είμαστε άραγε τόσο ηλίθιοι πολιτικά, ώστε να θέλουμε να βάλουμε μέσα στο ΝΑΤΟ δηλωμένους εχθρούς μας;

Μήπως τελικά έχουμε μια παντελώς ανίκανη πολιτικά κυβέρνηση και γενικά πολιτική ηγεσία; Τι συμβαίνει εδώ;

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας πως, αν θέλουμε ειρήνη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο και πως φυσικά δεν βάζουμε στη συμμαχία του ΝΑΤΟ καμία χώρα που είναι εν δυνάμει σύμμαχος της Τουρκίας ή έχει βλέψεις εναντίον μας. Πόσο πια μυαλό θέλει για να το καταλάβει κάποιος αυτό;

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου