MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ

Κάποιοι πολιτικοί που σημάδεψαν με την παρουσία τους τις μεγαλύτερες συμφορές και προδοσίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αντί να κρύβονται, σαν να μην συμβαίνει τίποτα κυκλοφορούν για να κάνουν τις…διακοπές τους, την ίδια ώρα που χιλιάδες Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν.

Όπως αναφέρεται αποδοκιμάστηκε στο πλοίο που τον μετέφερε στην Σύρο, από τους επιβάτες του πλοίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος μετέβαινε στην Σύρο για να περάσει το τριήμερο των αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο όπως το ταξίδι που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης του επιφύλαξε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν στο ίδιο πλοίο (Blue Star Paros), υπήρξαν πολλοί συνεπιβάτες του Κ.Σημίτη οι οποίοι του επιτέθηκαν λεκτικά, τον αποδοκίμασαν και κάποιοι τον αποκάλεσαν «προδότη» για την στάση του και τους χειρισμούς του τόσο στην αρχική κρίση, όσο και στην μετέπειτα διαχείρισή της τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου