MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι πολίτες διεθνώς εγκαταλείπουν τη Δημοκρατία - Κυριαρχεί ο λαϊκισμός

(Σ.Σ.: Είναι φανερό ότι ο κ. Gurria κοιμάται όρθιος , μπροστά στην μάσα στην ρεμούλα και στην διαφθορά της δυτικής Ελίτ , και βγάζει και ηθικοπλαστικά ντεμέκ συμπεράσματα. Δηλαδή , μας λεει εν ολίγοις ο κύριος αυτός, ότι, δεν αρκεί να είσαι σκλάβος ενός απόλυτα διεφθαρμένου ολοκληρωτικού συστήματος που κρύβετε πίσω από τον φερετζέ της δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είσαι και χαρούμενος.) 

Ο κατατεμαχισμός μπορεί να είναι χειρότερος στο μέλλον, αν δεν απαντηθούν οι ανάγκες των πιο ευάλωτων στοιχείων της κοινωνίας 

Για τις προκλήσεις του σήμερα και τον κίνδυνο εγκατάλειψης της Δημοκρατίας από πολίτες δυσαρεστημένους και μη προνομιούχους σε όλο τον κόσμο μίλησε στην Παγκόσμια Οικονομική Σύνοδο Κορυφής, ο γ.γ του ΟΟΣΑ Ángel Gurría.

Όπως τόνισε στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι «οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο πρέπει να βρουν πιο σταθερό έδαφος για να προωθήσουν τις οικονομίες τους και να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους λιγότερο προνομιούχους πολίτες τους».

Κατά τον Gurría, οι κυβερνήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο οι πολίτες να εγκαταλείψουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, καθώς οι χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενο λαϊκισμό και με τη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους έχοντες και τους μη προνομιούχους.

Μερικές χώρες μοιάζουν μάλιστα να βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης από την εκλογική διαδικασία. «Γιατί χάσαμε το Brexit; Επειδή 60% των νέων δεν πίστεψε ότι χρειαζόταν να πάει να ψηφίσει», σημείωσε.

Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ υποστήριξε πως πολλές παγκόσμιες κυβερνήσεις έχασαν το τρένο για να βοηθήσουν τους μη προνομιούχους ψηφοφόρους τους τα 10 τελευταία χρόνια.

Ο κατατεμαχισμός μπορεί να είναι χειρότερος στο μέλλον, αν δεν απαντηθούν οι ανάγκες των πιο ευάλωτων στοιχείων της κοινωνίας, πρόσθεσε.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου