MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Για «σχήμα Ponzi» στα κρυπτονομίσματα κάνει λόγο ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας

(Σ.Σ. : Και βέβαια τα κατηγορούν τα κρυπτονομίσματα , γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν το δικό τους σχήμα Πόνζι που βασίζεται στην πυραμίδα του χρέους. Αυτοί  οι αλήτες που τυπώνουν κατά βούληση χρήμα όποτε γουστάρουν και το πετάνε στην αγορά , και ελέγχουν κάθε συναλλαγή, φοβούνται ότι θα χάσουν την κουτάλα... με τα κρυπτονομίσματα , γιατί σε αυτά οι συναλλαγές είναι ένας προς έναν, απ' ευθείας. Οπότε τι θα κάνουν μετά ; ΚΛΕΦΤΕΣ θα γίνουν ; :) 

Επίθεση (και) από τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων 

Για «σχήμα Ponzi» στην πλειοψηφία των ψηφιακών νομισμάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), κ. Jim Yong Kim, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω από τις ρυθμιστικές αρχές. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Kim στέκεται περισσότερο στη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας «Βlockchain», περιγράφοντάς την ως μία «ελπίδα» για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επιτάχυνση των συναλλαγών στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Επισημαίνεται πως ο όρος «σχήμα Ponzi» χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. 

Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.

Τα σχόλια του ανώτατου αξιωματούχου έρχονται εν μέσω ουκ ολίγων δυσοίωνων προβλέψεων για τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων και αυστηροποίηση του ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές, ειδικά σε Κίνα και Νότια Κορέα, που οδήγησαν σε «ελεύθερη πτώση» τις τιμές, τις τελευταίες εβδομάδες. 

Το Bitcoin ενισχύθηκε άνω του 1.500% εντός του περασμένου έτους, κλείνοντας το έτος στα 14.156 δολάρια ανά μονάδα, όταν είχε ξεπεράσει ακόμη και τα 19.500!

Πλέον, διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 8.000 δολάρια ανά μονάδα. 

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου