MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Εγχώρια παρασιτική ελίτ και δανειστές, κοινά συμφέροντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ 

"Σήμερα, η άρχουσα επιχειρηματική τάξη της χώρας συγκροτείται ως προς το ουσιώδες από έναν κύκλο εργολάβων, τηλεκρατόρων, μεσαζόντων για τις προμήθειες του κράτους (οπλικών συστημάτων κλπ), νονών της νύχτας και ποικίλων όσων κακοποιών, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι βαθιά παρασιτική. Η προσεγγίσεις αυτές του κράτους και των πολιτικών του διέρχονται οριζοντίως το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και, εννοείται, των συγκατανευσιφάγων (συνδικαλιστών, ιδιωτών κλπ) που συναινούν στη νομή του δημόσιου αγαθού".

Αν υπάρχει κάποιος αφελής που αναμένει να υπάρξει υγιής οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με την πιο πάνω άρχουσα τάξη στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, καλό θα ήταν να το δει με κάποιον γιατρό το θέμα του.
Όπως εξάλλου όλοι διαπιστώνουμε, οι δανειστές συνεργάστηκαν απόλυτα με αυτή την εγχώρια παρασιτική άρχουσα ελίτ, για να αρπάξουν τον πλούτο μας, αρκεί να μην θιγούν τα συμφέροντα της ελίτ. Δεν είχαν στόχο την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, γιατί η εξυγίανση μαθηματικά θα ανέτρεπε την παρασιτική ελίτ και αυτό δεν το επέτρεπε η μεταξύ τους συνεργασία. Εκεί ακριβώς που ο ελληνικός λαός είχε την ανάγκη μιας γενναίας και φιλολαϊκής άρχουσας ελίτ για να τον βοηθήσει, εκείνη, η εθνομηδενιστική ελίτ, τον έδωσε βορά στους τοκογλύφους δανειστές και ενδέχεται στη συνέχεια να θέση σε κίνδυνο ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αρκεί να διατηρήσει τη θέση της και τα πλούτη της. 

Για να μπορέσει λοιπόν η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, με οικονομική ανάπτυξη και εθνική κυριαρχία, θα πρέπει να πέσει χρήμα στην κοινωνική βάση ώστε να ανακατευτεί η κοινωνική τράπουλα και να ανέλθουν στην κοινωνική κλίμακα νέες υγιείς παραγωγικές εθνικές δυνάμεις. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάκαμψη και αποφυγή της διαλυτικής παρακμής. Αυτό όμως για να γίνει απαιτείται να προηγηθεί μια βασική αλλαγή. Αυτή του πολιτεύματος. Μόνο αν αποκεντρωθεί η πολιτική εξουσία μέσα στο λαό, κάτι που θα προκαλέσει την δημοκρατική κοινωνική συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο, μόνο τότε θα αρχίσουν οι κατακλυσμιαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς. 

Πέτρος Χασάπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου