MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αρχικά εμφανίστηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, φαίνεται πως τελικά αποδέχθηκε σχετική πρόταση του επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη νωρίτερα δηλαδή από την πρόταση του Μπαχτσελί η οποία αφορούσε τον Αύγουστο.

Των ανακοινώσεων Ερντογάν είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Μπαχτσελί και η σύσκεψη, επί 2,5 ώρες, του Τούρκου προέδρου με τα αρμόδια όργανα του κόμματός του.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξήγησε την κίνηση αυτή επικαλούμενος τις έκτακτες εξελίξεις στη Συρία αλλά και την οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται πως οι προγραμματισμένες εκλογές ήταν για τον Νοέμβριο 2019.
Χθες, παρουσιάζοντας την πρότασή του ο Μπαχτσελί επικαλέστηκε "οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας" και υποστήριξε ότι είναι δύσκολο η χώρα να "αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες" έως τον Νοέμβριο 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου