MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Αυτές τις μέρες ακούω πολλούς να διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση λέει προωθεί μαζικές ελληνοποιήσεις μεταναστών, με ό,τι συνεπάγεται φυσικά αυτό, προφανώς για να κερδίσει ψήφους και να παραμείνει στην εξουσία.

Γιατί διαμαρτύρεστε; Γνωρίζετε άραγε τι λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας, που έφτιαξαν κυρίως οι πολιτικές οικογένειες των Καραμανλή και Παπανδρέου, ενώ το αποδέχτηκαν πλήρως και οι υπόλοιποι πολιτικοί; Αλλά και όσοι το αναθεώρησαν το έκαναν ακόμα χειρότερο.

Λέει λοιπόν στο άρθρο 4 παρ. 3 “Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος”.

Ποιος όμως φτιάχνει το νόμο; με τίνος την εντολή γίνεται; και ποιος νόμος μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού – μονάρχη στη χώρα του πρωθυπουργοκεντρικού εξουσιαστικού συστήματος;

Ορίζει μήπως το Σύνταγμα τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι Έλληνας πολίτης; Όχι βέβαια. Το αφήνει αυτό στο νόμο, δηλαδή στον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Επομένως, δεν πρέπει να διαμαρτύρεστε εναντίον του Τσίπρα και γενικά της κυβέρνησης στο σημείο αυτό. Αυτοί τη “δουλειά” τους κάνουν και συνταγματικό τους δικαίωμα είναι.

Αντίθετα, θα έπρεπε να διαμαρτύρεστε εναντίον αυτού του ίδιου του Συντάγματος που έχουμε. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημά μας. Η προοδευτική λαϊκή απαίτηση θα πρέπει να είναι να φτιάξει ο λαός μόνος του το Νέο Σύνταγμά του.

ΥΓ. Οι Σκοπιανοί έχουν ένα Σύνταγμα, που περιέχει κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν. Εμείς θέλουμε ντε και καλά να το αλλάξουν αυτοί, αλλά δεν κοιτάμε την “καμπούρα” μας. Δεν κοιτάμε δηλαδή που το δικό μας Σύνταγμα δίνει την εξουσία στον Τσίπρα να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία της, τη γλώσσα, τον πολιτισμό της κ.λ.π. Το Σύνταγμα των Σκοπιανών μας μάρανε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου