MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο κόσμος το 2018

Η τελευταία πρόβλεψη του Economist Intelligence Unit (EIU) υπογραμμίζει τον κίνδυνο από τη Βόρεια Κορέα, από την κλιμάκωση της διαμάχης για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και το ενδεχόμενο και άλλες χώρες της ΕΕ να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, άλλοι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την πιθανότητα κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς στην Αμερική. Το EIU έχει εξετάσει τα εννέα πιθανά αρνητικά σενάρια που ακολουθούν, μετρώντας τους κινδύνους όσον αφορά την πιθανότητα και το επίπεδο επίπτωσης στο παγκόσμιο ετήσιο ΑΕΠ.

Επικεφαλής της CIA: « Έρχεται παγκόσμιος πόλεμος τον Μάρτιο του 2018»!

Ο,ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ 

Έρχεται παγκόσμιος πόλεμος με αφορμή τον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ με την Β.Κορέα , διότι απλά τα «απόνερα» αυτής της σύγκρουσης θα επηρεάσουν υποχρεωτικά ολόκληρο τον πλανήτη , αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , ο ειδικός αναλυτής και συγγραφέας James Rickards, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει επαφές με πληροφορίες ανωτάτους Αμερικανούς αξιωματούχους, δηλώνει ότι ο διευθυντής της CIA του είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα εντός 12 εβδομάδων. 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σήμερα είπε ότι η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της, ενώ πρόσθεσε ότι το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται πάντοτε «πάνω στο γραφείο του».

Φτιάχνουν νέο Δημόσιο για να έχουν να διορίζουν

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Κατά 24% αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις του Δημοσίου και κατά 11% τα Νομικά Πρόσωπα την τριετία 2015-2017, κατά την οποία κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Η αύξηση αυτή αποτέλεσε "δεξαμενή" νέων προσλήψεων στο Δημόσιο. Γι' αυτό και στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και προπαντός οι συμβασιούχοι. Ενώ, όμως, μεγεθύνεται το Δημόσιο και το πλήθος των εργαζομένων του, εκκρεμεί δραματικά η αποκομματικοποίησή του, αν και αποτελεί βασικό πυλώνα της γ' αξιολόγησης του Μνημονίου.

Ανταποδίδοντας αέρα κοπανιστό

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διαβάζουμε για τα τέλη κυκλοφορίας στα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και μη , ως σπουδαίο γεγονός που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Ειδήσεις, ρεπορτάζ, χιλιάδες γραμμές και εκατοντάδες ώρες βίντεο για να περιγράψουν μια απλή διαδικασία που συμβαίνει σε άλλες χώρες με εντελώς βέβαια διαφορετικό τρόπο. 

Λίγους πάλι μήνες πρίν διαβάζουμε για νέους τρόπους υπολογισμού των τελών της επόμενης χρονιάς, που συνήθως τελικά δεν εφαρμόζονται,με σκοπό να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα απο τους κατόχους αυτοκινήτων. 

Η ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας

Όταν υπάρχει συλλογικότητα, υγιής πατριωτισμός, εθνική υπερηφάνεια, μελλοντικό όραμα και σχέδιο για την επίτευξη του, όλα είναι δυνατά – ακόμη και όταν μία χώρα ευρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, πέρα από την άκρη του γκρεμού, όπως η Ελλάδα.

«Αρκετοί ισχυρίζονται πως εκείνες οι χώρες που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από κάποια μεγάλη κρίση, το όφειλαν στην ισχυρή πολιτική ηγεσία τους. Πρέπει όμως να γνωρίζουν πως οι Πολίτες είναι αυτοί που δίνουν δύναμη στον ηγέτη, ο οποίος εμφανίζεται πάντοτε όταν οι Πολίτες είναι ώριμοι – ποτέ το αντίθετο. 

Επίσης πως δεν υπάρχει πουθενά δωρεάν γεύμα και τα πάντα έχουν κόστος, ιδιαίτερα η ελευθερία, η υπερηφάνεια και η εθνική ανεξαρτησία – ένα κόστος που δεν το πληρώνει βέβαια ο ηγέτης, αλλά όλο μαζί το Έθνος, το οποίο τον στηρίζει. Τέλος πως κανένας δεν αγνοεί έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι ποδοπατούν μία τρομοκρατημένη, μη συνεκτική και άμορφη μάζα».