MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σφοδρή αντίδραση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης, Οικολόγων για δήλωση Αναστασιάδη για κυπριακή ΑΟΖ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων του μεσαίου χώρου στις χθεσινές δηλώσεις Αναστασιάδη για κυπριακή ΑΟΖ. 

“Την επικίνδυνη πολιτική του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη χθεσινή δήλωση του, περί αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους. 

Με την χθεσινή πρωτοφανή και επικίνδυνη για Πρόεδρο Δημοκρατίας δήλωση του, ο κ. Αναστασιάδης: 

«Βρωμιά» του Βερολίνου: Ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να κάνει έρευνες στα Κύθηρα! - Η απάντηση της Αθήνας

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε άμεση ανάκληση της άδειας που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor» για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο, καθώς οι Γερμανοί ζήτησαν άδεια από την Τουρκία για να προχωρήσουν σε έρευνες στα... Κύθηρα, εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο.

Το σίριαλ με το «Meteor» έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το γερμανικό πλοίο που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου ξεκίνησε έρευνες ανοικτά της Λήμνου.

Ο ορισμός του ηλιθίου

Εάν σκεφτόμασταν όπως ορισμένοι «δημοσιογράφοι», τότε τι θα έπρεπε να πουν οι Γερμανοί; Ότι κάποια στιγμή θα αναγείρουμε άγαλμα προς τιμή τους για τις εξαίρετες υπηρεσίες που μας πρόσφεραν, όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε; Πως είμαστε εκ φύσεως εθελόδουλοι και γεννημένοι σκλάβοι, οπότε καλά κάνουν;

Άποψη

Η Ελλάδα σήμερα κινδυνεύει από τρία πράγματα: (α) από την τρομοκρατία που άθελα τους ασκούν τα διάφορα μικρά κανάλια, μεγεθύνοντας τα μέτρα που επιβάλλονται και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με στόχο την αύξηση της τηλεθέασης τους από τους πάσης φύσεως αντιφρονούντες του καναπέ (β) από τη χειραγώγηση ορισμένων διατεταγμένων ΜΜΕ που πληρώνονται για να εκθειάζουν τα μνημόνια, σε συνεργασία με κάποιους δημοσιογράφους που ανήκουν στα λόμπι των πιστωτών και (γ) από την ηλιθιότητα μερικών που (ακούσια ή εκούσια) δημιουργούν ενοχές στους Έλληνες και που καταρρακώνουν την αυτοπεποίθηση, την ατομική/εθνική τους υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια τους. Όσον αφορά το τελευταίο, το κατωτέρω κείμενο ενός δημοσιογράφου μεγάλης εφημερίδας, το οποίο μου προκάλεσε μία απίστευτη οργή και μία ακόμη μεγαλύτερη αηδία, είναι χαρακτηριστικό: 

ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΜΑΣ ΠΑΤΡΩΝΩΝ

Το βόλεμα στο δημόσιο των κομματικών πελατών και το ρουσφέτι, είναι το δεύτερο σημείο στο οποίο συμφωνούν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα. 

Το πρώτο είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών. 

2018: Ας πούμε επιτέλους την πικρή αλήθεια

Του Νίκου Σκουλά, τ. Υπουργού

Η ωραιοποίηση της ζοφερής κατάστασης και η αγνόηση της πραγματικότητας οδηγεί τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία σε επιταχυνόμενη καταστροφική πορεία

Με πολύ απλά λόγια, χωρίς στατιστικά μαγειρέματα, αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου (τη γνώμη ενός απλού πολίτη), η αλήθεια στην αρχή του νέου έτους χωρίς βέβαια να διεκδικώ το αλάθητο:

Η γεωπολιτική σκακιέρα στην Μέση Ανατολή και τα τέσσερα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα

Γράφει ο διεθνολόγος Γιώργος Κουλούρης 

Η Μέση Ανατολή βρίθει από ζητήματα που απασχολούν την διεθνή πολιτική σκηνή, όπως συνεχίστηκε και την περασμένη χρονιά. Άλλα έχουν μακροχρόνια ιστορία άλλα προέκυψαν κατά την πάροδο του περασμένου έτους, όλα όμως διατηρούν το ευμετάβλητο πολιτικό περιβάλλον, ιδίως από την Αραβική Άνοιξη και ύστερα. 

Η σταδιακή συρρίκνωση του Ισλαμικού Κράτους και ο συριακός εμφύλιος, ο εμφύλιος στην Υεμένη, η πρόσφατη ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ από τις Η.Π.Α ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αλλά και το ασταθές πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στον Λίβανο, αποτελούν ορισμένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα. 

«Μπάχαλο» Με Τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές … «Καίγονται» όσοι τις χρησιμοποιούν – Καταρρέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση πλαστικού χρήματος

Το αφορολόγητο θα μείνει μόνο στα… χαρτιά για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Αυτό καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αγορές από τις άλλες μεταφορές χρημάτων και έτσι ουσιαστικά οι πληρωμές αυτές πάνε στον… κουβά και δεν μετράνε. 

Ουσιαστικά χάνουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αποδείξεων μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και το αφορολόγητο ύψους 8.635 ως 9.545 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. 

ΑΠΛΟ! Έτσι θα τα αρπάξουν από όσους δεν χρωστούν σε δάνεια

Δεν σταματά η φορολογική λαίλαπα! 

Μετά τις πρωτοχρονιάτικες «ευχές» του πρωθυπουργού, έρχονται νέες επιβαρύνσεις το 2018 σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Καταπολεμάται το ελεύθερο επάγγελμα και η ιδιοκτησία, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η εξάρτηση πολιτών από το Κράτος. 

Όσοι δεν χρωστούν σε δάνεια, τους τα παίρνουν με άλλους τρόπους. 

Γελοίοι τύποι! Πρόστιμο 500 ευρώ σε ψαρά που πουλούσε γόπες για μια πλαστική σακούλα…

Πρόστιμο 500 ευρώ σε έναν ηλικιωμένο ψαρά της Σκοπέλου επιχείρησαν να κόψουν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επειδήδεν έκοψε απόδειξη 4 λεπτών για μια πλαστική σακούλα που έδωσε σε έναν πελάτη του. 

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους και ηρέμησαν μόνο όταν διαβεβαιώθηκαν πως δεν θα επιβάλουν πρόστιμο στον ψαρά.