MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πως η Γερμανία εξόντωσε την μισή Ευρώπη σε μόλις 15 χρόνια με τη ΄Συνθήκη σταθερότητας’ και το σκληρό ΕΥΡΩ

Η ‘κατάκτηση της Ευρώπης’ από την Γερμανία επετεύχθη σε τρία στάδια. 

Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία επέτυχε την ενοποίηση της Δυτικής με Ανατολική γερμανία, κάνοντας καραμπόλα εκμετάλλευσης. Αφενός εκλεισε Ανατολικογερμανικές παραγωγικές εταιρίες και φτωχοποίησε 15 εκατομμύρια εργατικό δυναμικο, της Ανατολικής πλευράς (οι μισθοί των δυο περιοχών ακόμη και τωρα δεν εχουν εξισωθεί) ρίχνοντας το δικό της κόστος, και διευρυνοντας την αγορά της σε βαρος αλλων γερμανων!

Κεντρικές Τράπεζες και Κεντρικοί Τραπεζίτες

Πρόκειται για μία στάση που ακολουθείται από συνεχώς περισσότερα κόμματα τα τελευταία χρόνια – όπου ουσιαστικά κυβερνούν απολυταρχικά οι αγορές, έχοντας καταργήσει εντελώς τη δημοκρατία.

Επικαιρότητα 

Ο στόχος των πολιτικών τα τελευταία χρόνια, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τις αγορές, καθώς επίσης από τις μεγάλες πολυεθνικές που σχεδίασαν την παγκοσμιοποίηση για να το πετύχουν επακριβώς στα δικά τους μέτρα, είναι απλός: η παραμονή τους στη κυβέρνηση, όταν καταφέρουν να εκλεγούν. Παρά το ότι λοιπόν οι Πολίτες έχουν την ψευδαίσθηση πως το σημαντικότερο είναι η κατάρτιση και η τήρηση του εκάστοτε πολιτικοοικονομικού τους προγράμματος, σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη τοποθέτηση τους στα δεξιά, στο κέντρο ή στα αριστερά όπως συνέβαινε στο παρελθόν, οι συνθήκες έχουν αλλάξει εντελώς. 

Η αποκρατικοποίηση του χρήματος

Η επόμενη μεγάλη κρίση του συστήματος θα είναι τραπεζική, όπου πολύ δύσκολα θα διασωθούν τράπεζες σε μεγάλες χώρες όπως στην Ιταλία, στη Γαλλία ή στη Γερμανία – γεγονός που σημαίνει ότι, τα ψηφιακά ιδιωτικά νομίσματα έχουν μεγάλες δυνατότητες διείσδυσης, ειδικά στην Ευρώπη.

«Η τοποθέτηση της ιταλικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με την οποία οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις ιταλικές, λόγω των μη ρευστοποιήσιμων στοιχείων στους ισολογισμούς τους ύψους άνω των 5 τρις € (όλες οι τράπεζες της Ευρωζώνης άνω των 6,8 τρις €!), στήριξε ακόμη περισσότερο τα ψηφιακά νομίσματα – παρά το ότι η τράπεζα ήθελε απλά να ισχυρισθεί πως τα κόκκινα δάνεια στη χώρα ύψους περί τα 400 δις €, αποτελούν μικρότερο πρόβλημα. Τεκμηρίωσε πάντως ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα είναι η μικρή κορυφή του παγόβουνου – ο ανόητος και όχι ο αδύναμος κρίκος της νομισματικής ένωσης«.

Θαύμα-θαύμα. Ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται και η ανεργία μειώνεται

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της κας Αντωνοπούλου σε ραδιοφωνικό σταθμό σύμφωνα με τις οποίες "το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας έχει πέσει αισθητά" και "μέσα στο 2018 θα σπάσει το ψυχολογικό όριο του 20% και θα πέσει κάτω από το ένα εκατομμύριο ανέργους" άρχισα να σταυροκοπιέμαι στην αρχή μην πιστεύοντας όσα έχω διαβάσει. 

Στην αρχή είπα να βγάλω εισιτήρια για να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα , μια και σε λίγο όπως τα περιγράφει θα ξεπεράσουμε και τις πιο αναπτυγμένες χώρες σε ποσοστά πτώσης της ανεργίας και θα αρχίσουμε επιτέλους να τρώμε με χρυσά κουτάλια, μετά όμως απο μια ψυχραιμότερη σκέψη είπα να μπω και να διαβάσω τους επίσημους πίνακες και αριθμούς στον ΟΑΕΔ. 

ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι το άγχος των δόσεων, που μας επιβάλλονται ετσιθελικά για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και ταυτόχρονα να διασωθεί το εγχώριο ολιγαρχικό καθεστώς. 

Με τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση έκαναν τους Έλληνες ζόμπι, ώστε να μην έχουν μυαλό για να σκεφτούν κάτι άλλο για τη ζωή τους, πέρα από το πως θα καταφέρουν να πληρώσουν τη επόμενη δόση της εφορίας και τους διάφορους λογαριασμούς που κοινοποιούνται ασταμάτητα.

Στασινός (ΤΕΕ): Δεν έχει νόημα να εργάζεται κανείς με αυτές τις εισφορές και τους φόρους

Σε λίγο θα τσακώνονται ΕΦΚΑ, εφορία για το ποιος θα πάρει πρώτος χρήματα είπε ο κ.Στασινός

Την θέση ότι με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους που επιβάλλονται δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, ο οποίος υποστήριξε πως το 80% και πλέον των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
 
«Οι εισφορές μας είναι στο 37,95%, συν τη φορολογία που φτάνει έως και το 45%, συν την προκαταβολή 100% επί του φόρου, μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος.