MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Έσπασε το φράγμα των 100 δισ. το χρέος των φορολογουμένων

Αβάσταχτα τα φορολογικά βάρη για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι υπέστησαν «μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης» τους 11 πρώτους μήνες του 2017. Συνολικά 4,2 εκατ. έχουν οφειλές προς την Εφορία. 

Το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ έσπασε, όπως αναμένονταν το Νοέμβριο το χρέος που έχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά προς την εφορία. 

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ «ΒΛΕΠΟΥΝ»ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΝ «ΕΣΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!!!

ΟΙ FINANCIAL TIMES ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ «ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ»!!! 

Η άθλια και μισελληνική Ευρώπη των σιωνιστών τοκογλύφων, φοβούμενη μια εξέγερση στην Ελλάδα έβαλε τους Financial Times να γράψουν ότι «την θεωρεί ως εστία σταθερότητας» τονίζοντας μάλιστα ότι «το 2017 η ατμόσφαιρα μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της βελτιώθηκε σε βαθμό που σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει στην αρχή του χρόνου». 

Και συνεχίζει το εμετικό δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι «αυτό οφείλεται στην εκπληκτική μεταστροφή της κυβέρνησης Τσίπρα στις συνομιλίες για το πρόγραμμα στήριξης και στην υιοθέτηση μιας «πιο εποικοδομητικής προσέγγισης» εκ μέρους της». 

Οι Φαρισαίοι

Είναι φαρισαϊσμός το ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε και δεν είπε ψέματα», όπως ισχυρίζεται η σύζυγος του – αφού κανένας δεν του ζήτησε να αποφασίσει για τους Έλληνες ερήμην τους, πόσο μάλλον ενάντια στη δική τους βούληση, ελπίζοντας να μην επαναληφθεί η ιστορία στο θέμα της Μακεδονίας.

Άποψη 

Κανονικά δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική στην Ελλάδα, αφού κανένα κόμμα δεν τηρεί ποτέ τα υπεσχημένα, ενώ όλα διαπλέκονται και διαφθείρονται – μία θλιβερή παράδοση, στην οποία οφείλεται κυρίως η εξευτελιστική χρεοκοπία μας που αρνούμαστε ακόμη να παραδεχθούμε. Εν τούτοις, είναι δυστυχώς αδύνατον να μη σχολιάσει κανείς τους συνεχείς «φαρισαϊσμούς» (=λέξη συνώνυμη του υποκριτή) της κυβέρνησης – χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι καλύτερη, κρίνοντας από την προκαταβολική αποδοχή της πολιτικής των μνημονίων παρά τις τεκμηριωμένα καταστροφικές τους συνέπειες.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο, "TRT".

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο, "TRT". 

04/01/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, Εξελίξεις, Ορυκτός Πλούτος

Πόσο χρήμα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Στα 35 δισ. ευρώ περίπου ανέρχεται η «επίσημη» αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν σήμερα σε φυσική μορφή στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα χαρτονομίσματα που αναλογούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος (τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία) διαμορφώνονται σε 30,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, οι καθαρές υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατανομή εντός του ευρωσυστήματος, των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων ευρώ ανέρχονται σε 5,1 δισ. ευρώ. Αυτά τα 5,1 δισ. ευρώ μας τα χορηγεί εκτάκτως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με βάση τη ζήτηση για χαρτονομίσματα που εκδηλώνεται από τα ελληνικά νοικοκυριά ή τις επιχειρήσεις.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κάποιος φίλος μου γράφει ότι «δεν φταίει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα λέει πολλά, αλλά οι πολιτικοί δεν τα εφαρμόζουν».

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα του ελληνικού Συντάγματος.

Είναι ένα φλύαρο ευχολόγιο, που μπορεί να ικανοποιεί ως κείμενο, αλλά αφήνει τις συνέπειες της παραβίασης των ευχών του, να τις ορίζουν οι ίδιοι οι πολιτικοί για τον εαυτό τους.