MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Θέλουν τους πολίτες σε ρόλο κομπάρσου!

Κόμματα και ΜΜΕ βάλλουν εναντίον όσων αντιδρούν με τις πολιτικές μεθοδεύσεις για τη λύση του Σκοπιανού 

Από το 
Σάββα Καλεντερίδη 

Τις ημέρες αυτές παρατηρείται μία κινητικότητα, σε επίπεδο κοινωνίας, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας με την οποία θα αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος των Σκοπίων. 

Προτού μπω στην ουσία, θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στον απαράδεκτο, κατά την άποψή μου, τρόπο που αντιμετωπίζει μερίδα του Τύπου τις πρωτοβουλίες απλών πολιτών αλλά και ομάδων πολιτών. 

«Βόμβα» για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες: «Χαράτσι» έως 45% στις εισφορές

Μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά αναμένει περισσότερους από 1,2 εκατ. επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που έχουν ενεργή ασφάλιση στον ΕΦΚΑ, καθώς το 2018 ξεκίνησε με ραγδαία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες θα αντιστοιχούν σε έως και 45% επί των εισοδημάτων τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα «χαράτσια» θα είναι επί πλασματικού εισοδήματος χωρίς να αφαιρούνται οι περσινές εισφορές.

Σκάνδαλο του 2013 απειλεί τον Ερντογάν: Ζαράμπ, Κορκμάζ και FBI στα ίχνη του «Σουλτάνου»

Φωνάζει και ωρύεται, χτυπάει πράγματα στο γραφείο του και προσπαθεί να βρει τρόπο να μπαλώσει την κατάσταση. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θέλει να συνεχιστεί η έρευνα του Μιούλερ στις ΗΠΑ, ούτε να αφήσει λεπτό το Ρεζά Ζαράμπ στα χέρια του FBI και της CIA, γιατί ξέρουν, και αυτός και οι Αμερικανοί, ότι έχει βάλει το χεράκι του, στην υπόθεση, καταπάτησης των διεθνών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν, μέσω εμπορίου χρυσού.

Η απειλή του λαϊκισμού

Mία Δημοκρατία, η οποία δεν έχει ένα συνταγματικό σύστημα που περιορίζει την εξουσία, που δεν διαθέτει θεμελιώδεις νόμους ελέγχου της και που παραβιάζει τις βασικές ελευθερίες των ανθρώπων, δεν είναι Δημοκρατία αλλά τυραννία – ενώ στην Ελλάδα έχει επιβληθεί ένα σύστημα διπλής τυραννίας, το οποίο καταλύει από αριστερά τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

Άποψη 

Το 2017 ήταν ένα ιστορικό έτος, αφού ο πλανήτης άρχισε να αλλάζει ταχύτερα από ότι τις προηγούμενες δεκαετίες – μεταξύ άλλων στις Η.Π.Α., όπου το δόγμα του κ. Trump «America First» δεν εγκαταλείφτηκε μετά την είσοδο του στο Λευκό Οίκο, όπως περίμεναν αρκετοί. Αντίθετα, φάνηκε καθαρά πως ο νέος πρόεδρος έχει την πρόθεση να αλλάξει τη φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων, την οποία θέσπισαν οι Η.Π.Α. μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, το 1945 – με τον αυταρχισμό να κλιμακώνεται παγκοσμίως, όπου ισχυροί ηγέτες εδραιώνουν ο ένας μετά τον άλλο την κυριαρχία τους, από τον κ. Putin στη Ρωσία έως τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης και την Τουρκία. 

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η σύζυγος του κ. Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση όχι την εξουσία.

Να το ξεκαθαρίσουμε:

Στη Δημοκρατία, την εξουσία την έχει ο λαός

Στον κοινοβουλευτισμό (όπως σε μας) την εξουσία την έχει η οικονομική ολιγαρχία με όργανά της τα κόμματα.

Στη δικτατορία, την εξουσία την έχει ο Κίμ Γιόν Ούν, ο Στάλιν, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος κ.λ.π.

Ποια ακριβώς εξουσία από αυτές δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ήθελε να έχει;

Η ωμή πραγματικότητα για την ανεργία

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Την ίδια ώρα που η υφυπουργός πανηγυρίζει ότι πέφτουν τα ποσοστά ανεργίας, 3 στους 4 σχεδόν εργαζόμενους απο 15-74 ετων δεν έχουν μια κανονική δουλειά με πλήρη απασχόληση. 

Αυτό λέει ο πρώτος πίνακας της Eurostat που παραθέτω εδώ. 

Το 70+ % των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι πλέον "απασχολήσιμοι", με δουλειές part-time και όχι με πραγματικές δουλειές.