MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τρόποι χειραγώγησης της μάζας

Δυνάμεις που μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος – Δημιουργία προβλημάτων για μετέπειτα προσφορά λύσεων – Πως γίνεται η χειραγώγηση της μάζας

Με κύριο όπλο-εργαλείο την τηλεόραση και στην συνέχεια το αναπτυσσόμενο Διαδίκτυο, ο τεχνικές χειραγώγησης καταλαμβάνουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του επικοινωνιακού χώρου και βεβαίως πλήττουν καίρια την πληροφόρηση και την επικοινωνία ως μέσο διανθρώπινων σχέσεων. 

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

( Σ.Σ. : Τα κανάλια της 5ης φάλαγγας της Ελληνικής Τηλεόρασης, πληρώνουν την Τουρκία για να μας κάνει προπαγάνδα. Είναι φανερή και ξεκάθαρη η θέση τους στα πράγματα, και είναι αυτοί που σου λένε τις ειδήσεις. )

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ τα ελληνόφωνα ανθελληνικά κανάλια συνεχίζουν το… σήριαλ των τουρκοσήριαλ της ηλιθιότητας, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η παράγωγη αυτών την σήριαλ έχει ήδη αποφέρει στην Τουρκία εκατομμύρια δολάρια. 

Γονάτισαν οι φορολογούμενοι- μειώθηκε η εισπραξιμότητα των φόρων

Σημάδια κόπωσης εμφανίζει πλέον η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και επιχειρήσεων. Αν και πέρυσι η εισπραξιμότητα των φόρων κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φέτος τα στοιχεία δείχνουν –έστω και μικρή- κάμψη. Πρόκειται για τα δεδομένα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία αφορούν το ποσοστό των εμπρόθεσμων πληρωμών των τεσσάρων βασικότερων φόρων. Ας δούμε τι δείχνουν τα στοιχεία για το ποσοστό είσπραξης σε σχέση με το συνολικό βεβαιωμένο ποσό που έπρεπε να εισπραχθεί:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;

Στα 35 δισ. ευρώ περίπου ανέρχεται λέει η «επίσημη» αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν σήμερα σε φυσική μορφή στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακόμα υπολογίζεται ότι περί τα 10 δις ευρώ είναι αποθηκευμένα στα σεντούκια και στις θυρίδες, ενώ έξω από το τραπεζικό σύστημα, υπολογίζεται ότι κινούνται επιπλέον 35 δις ευρώ, που δεν μπορεί να τα καταγράψει η ΤτΕ.

Η αριστερή Ελληνίδα

Είναι αλήθεια πως ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία άλλη λύση στη διάθεση του; Ασφαλώς όχι ενώ, πολύ χειρότερα, ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε τότε να σώσει πραγματικά την Ελλάδα.

«Υπάρχει το γεγονός μιας αλήθειας που εκείνη την περίοδο καταπλακώθηκε μέσα στην ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Της αλήθειας ότι ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ότι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι’ αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. 

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.