MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και αστικές συγκοινωνίες περνάνε απευθείας στο Υπερταμείο

Στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου περνούν τη Δευτέρα 14 ΔΕΚΟ – Αν δεν πετύχει η εξυγίανσή τους, οι ΔΕΚΟ θα βγουν στο σφυρί – Το ελεγχόμενο από τους δανειστές Υπερταμείο γίνεται ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 40.000 εργαζόμενους. Τη νέα δομή για το Υπερταμείο, με ανατροπή του υπάρχοντος σχεδιασμού, επιβεβαίωσε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης σε συνέχεια ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΘΕΜΑ τον Δεκέμβριο. 

ΟΤΟΕ: Πολυνομοσχέδιο μνημονιακής υπακοής της κυβέρνησης

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, ασκεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι “είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των δανειστών” και “αφορά στην ισοπέδωση έως την εξαφάνιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, έρχεται η κυβέρνηση να επιβεβαιώσει, για μία ακόμα φορά, μία πολιτική μνημονιακής υπακοής, που ακυρώνει στην πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες, όσων πίστεψαν σε καλύτερες μέρες”.

Φωτιά και μανιώδης οργή

Πρόκειται για μία συμμορία συνενόχων, οι οποίοι ακολουθούν έναν αρχηγό, τον πρόεδρο Trump που ο καθένας τόσο φοβάται, όσο και περιφρονεί ή απεχθάνεται – ενώ στην πραγματικότητα όλοι τον θεωρούν ανίκανο να κυβερνήσει.

«Ολόκληρη η ζωή μου διέπεται από δύο ισχυρά χαρακτηριστικά μου: από την ψυχική μου σταθερότητα και από το γεγονός πως είμαι πραγματικά έξυπνος…. Κατάφερα από έναν πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία να αναδειχθώ σε έναν κορυφαίο τηλεοπτικό αστέρα και στην προεδρία των Η.Π.Α. με την πρώτη μου κάθοδο. Νομίζω πως αυτό δεν τεκμηριώνει πως είναι μόνο έξυπνος, αλλά μία ευφυΐα. Μία ψυχικά σταθερή ιδιοφυία».

Παραγραφή για τη «λίστα Λαγκάρντ» - Έκαναν «φτερά» περισσότερα από 3 δισ. ευρω

Tαφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Δημοσίου να εισπράξει σημαντικού ύψους έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής χάρη στις 2 αποφάσεις που εξέδωσε το 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, σε 3 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις ενέργειες της Α.Α.Δ.Ε. που έσπευσε, με αποφάσεις και εγκυκλίους της, να τις κάνει δεκτές στο σύνολό τους.

Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ

Έστω, αυτό το ολιγαρχικό Σύνταγμα που έχουμε, προβλέπει τέλος πάντων τα δημοψηφίσματα. Βέβαια ποτέ το ελληνικό ολιγαρχικό καθεστώς δεν πραγματοποίησε ουσιαστικό δημοψήφισμα επί 200 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση. Πραγματοποίησε μόνο ελάχιστα (νομίζω 5) και αυτά για ένα και μόνο θέμα, αυτό του Θρόνου. Ποτέ δεν έδωσε την ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει απευθείας για το παραμικρό που αφορά τη μοίρα του.