MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η νέα μέθοδος της ExxonMobil που αλλάζει το μέλλον της Ελλάδας… εάν το θελήσει

Γράφουν οι Δρ. Ηλίας Κονοφάγος & καθηγητής Αντώνης Φώσκολος

Η πλήρης αντιστροφή κύματος (FWI, Full Waveform Inversion) αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της “ExxonMobil” για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αποτελεί μέρος της σειράς σεισμικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Εταιρεία αυτή (που πρόσφατα ενδιαφέρθηκε να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια Νότια της Κρήτης) που είναι γνωστή ως “Emprise”. 
 

Δισεκατομμυριούχοι: 1300 άνθρωποι έχουν στα χέρια τους το 75% του παγκόσμιου πλούτου!

Στα άδυτα των … δισεκατομμυριούχων του πλανήτη εισβάλλουν με ανάλυσή τους ο ελβετικός οίκος UBS και η PricewaterhouseCoopers.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ανάλυση, η οποία έχει τίτλο «Δισεκατομμυριούχοι: Οι αρχιτέκτονες του μεγάλου πλούτου», αφορά 1.300 άτομα που αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πλούτου!

Wikileaks: Τι πίστευαν οι ΗΠΑ για Καραμανλή και Παπανδρέου

Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αποκαλύπτεται από τα Wikileaks.

Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Καραμανλή και δεν κρύβουν την ελπίδα τους “να μην γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου”, λόγω του “αντιαμερικανισμού” του. 

Η ληστεία των ιθαγενών

Το νέο θηριώδες μνημόνιο που προετοιμάζεται να υπογραφεί, οι ενδοτικές προσπάθειες παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας και η απάτη των τραπεζών που ευρίσκεται σε εξέλιξη, δεν προμηνύουν ένα ευχάριστο έτος – αφού η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.

Ανάλυση

Χωρίς να θέλουμε να είμαστε φύσει απαισιόδοξοι ή «καθ’ έξη» διαμαρτυρόμενοι, είναι εξαιρετικά άσχημο το ξεκίνημα του 2018 – μεταξύ άλλων με την ψήφιση ενός ακόμη θηριώδους νομοσχεδίου με το «καρότο» των αγορών (η αποθέωση της ανοησίας!), άνω των 1.000 σελίδων μαζί με τα συνοδευτικά του έγγραφα, το οποίο μάλλον δεν διαβάζει κανένας αλλά υπογράφεται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με κλειστά μάτια.

Διαβάστε τι μας κόβουν! Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Πλειστηριασμοί, επιδόματα τέκνων, απεργίες αλλά και θέματα που αφορούν στην Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ κ.α. είναι μερικές μόνο από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας για την τρίτη αξιολόγηση. 

Γιατί «όλα τα λεφτά» είναι το άρθρο 399 του πολυνομοσχεδίου; - Απαλλάσει τους ξένους του ΤΑΙΠΕΔ

Με το άρθρο 399 η κυβέρνηση «καλύπτει» την απαίτηση των δανειστών για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ 

Ούτε ένα συννεφάκι, ούτε μία κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει στις σχέσεις Αθήνας - δανειστών μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση κάλυψε όλη σχεδόν την γκάμα των προαπαιτούμενων που απορρέουν από την 3η αξιολόγηση. 

Το προαπαιτούμενο οποίο όμως έκανε την διαφορά και μετέδωσε χθες το «bankingnews» ήταν αυτό που ήρθε με το προτελευταίο άρθρο 399 με το οποίο η κυβέρνηση μετά από υπόδειξη των δανειστών απήλλαξε από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου τους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.