MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η Δικαιοσύνη στο ικρίωμα

Ο τελικός στόχος της δίκης του πρώην διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ ήταν να δημιουργηθεί ένα λανθασμένο, παραποιημένο πολιτικό αφήγημα – έτσι ώστε η ενοχή για την ελληνική κρίση να αποδοθεί σε έναν τεχνοκράτη.

Επικαιρότητα

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης – γεγονός που μεταξύ άλλων τεκμηριώνεται από τις παρακάτω δηλώσεις του πρώην προέδρου του Euro Group ενώπιον της Ευρωβουλής, αφού όμως αντικαταστάθηκε:

Από 1 Μαίου στο σφυρί η 1η κατοικία και για οφειλές στο Δημόσιο - Άρνηση των δανειστών για παράταση του νόμου Κατσέλη

Από 1η Μαΐου στο σφυρί η πρώτη κατοικία και για οφειλές προς το Δημόσιο – Αρνητικοί οι δανειστές στην παράταση του νόμου Κατσέλη

Με τους θεσμούς να μην σηκώνουν κουβέντα για πιθανή παράταση του νόμου Κατσέλη που ισχύει μέχρι 31/12/2018, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων παίρνουν «φωτιά» από 1ης Μάιου του 2018 καθώς επεκτείνονται και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία - ασφαλιστικά ταμεία).

Θεσσαλονίκη: Η Εισαγγελία διέταξε επείγουσα έρευνα για ρύπανση στο νερό

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή αναφορά της ΕΥΑΘ ΑΕ, σχετικά με τη ρύπανση δεξαμενής από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Τσόγκας με έγγραφη παραγγελία του ζήτησε να γίνει έρευνα για τη διαπίστωση τυχόν αδικημάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την έκθεση σε κίνδυνο, τη δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων κ.ά..

Πέθανε η κεφαλή της ΝΤΠ Πήτερ Σάντερλαντ – Τι ρόλο έπαιξε στην σημερινή μεταναστευτική κρίση και στη διάλυση των κρατών-εθνών

Του Άγγελου Ρούσσου 

Μια από τις κεφαλές της περιβόητης Λέσχης bilderberg, ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος Πήτερ Σάντερλαντ είναι νεκρός. Μιλάμε για μια προσωπικότητα επιπέδου Σόρος, Ροκφέλερ, Κίσσινγκερ… Ήταν ένας εκ των απόλυτων εκφραστών για τη νέα παγκόσμια τάξη και την παγκοσμιοποίηση: Bilderberg, τριμερής, ΟΗΕ, ΠΟΕ, ΕΕ, Goldman Sachs… 

Επιπλέον, ήταν το πρόσωπο στο οποίο «ανήκαν» τα οικονομικά του Βατικανού μέσω της Goldman Sachs International. Ήρθε αντιμέτωπος με τον Πάπα Φραγκίσκο όταν εκείνος προχώρησε στην οικονομική μεταρρύθμιση στη Ρώμη. 

Όλα ξεδιαλύνουν με αφορμή το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ για τους «καταναλώσιμους» ανθρώπους

Του Άρη Δημόπουλου

Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα γεγονότα και δηλώσεις από κορυφαίους πολιτικούς και οργανισμούς πάνω στον πλανήτη, που βλέποντάς τα κάποιος επί τους συνόλου, θα μπορέσει να διακρίνει τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Αφορμή στάθηκαν οι αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους μετανάστες στις ΗΠΑ, μιλώντας σε σκληρή αλλά αληθινή γλώσσα για τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ. Αυτό το...τόσο "τρομερό" που έκανε ήταν να θέσει για άλλη μία φορά σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, αποκλείοντας οποιεσδήποτε ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ.

”Μακεδονία” VS Ελλάδα: Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τα επιχειρησιακά του εργαλεία στα Βαλκάνια

του Χρήστου Μελίδη 

Η πρόσφατη επαναφορά των διαπραγματεύσεων από τα Σκόπια για το γνωστό θέμα του ονόματος της ”Μακεδονίας”, και δεδομένης της προτροπής των ΗΠΑ αλλά και του ΟΗΕ για οριστική επίλυση του ζητήματος μέσα στο 2018 καθώς και των στενών δεσμών του ΝΑΤΟ με τα Σκόπια, δείχνει ότι το ΝΑΤΟ 

βιάζεται να επεκτείνει τα επιχειρησιακά του εργαλεία στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις. 

Για το λόγο αυτό έπρεπε να φύγει η προηγούμενη ”δύσκαμπτη” συντηρητική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και να έρθει η πιο ”ανοιχτή” σοσιαλδημοκρατική του Ζόραν Ζάεφ έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και να ανοίξει ξανά ο διπλωματικός διάλογος με την Ελλάδα, μιας και η Ελλάδα είναι η χώρα που μπλόκαρε μέχρι τώρα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Δεν Μας Κάνει Εντύπωση! Η Γερμανία Θησαύρισε Από Την Κρίση – Δείτε Το Κέρδος Της

Χάρη στα χαμηλά επιτόκια η Γερμανία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια πολύ λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Υπολογισμοί της Bundesbank κάνουν λόγο για 290 δις ευρώ!

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό νόμισμα επεφύλασσε στους Γερμανούς αποταμιευτές δυσάρεστες εκπλήξεις. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και λόγω των χαμηλών επιτοκίων, οι χρηματικές περιουσίες των Γερμανών συρρικνώθηκαν αισθητά: μόνον το 2017 κατά 38 δις ευρώ όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα. Πρόκειται όμως μόνον για τη μισή αλήθεια.

Οι βάτραχοι

Οι Έλληνες, φοβούμενοι μήπως τους λείψουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, οι ασπιρίνες από τα φαρμακεία και το χαρτί υγείας από τα Σούπερ Μάρκετ, αδιαφορούν εντελώς για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους – τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τη δειλία τους, αποτελώντας την πρώτη γενιά που αντιμετωπίζεται προσβλητικά από τους Πολίτες άλλων χωρών και που νοιώθει ντροπή για την καταγωγή της.

«Υπήρξαν εποχές όπου οι ελίτ, οι κάτοχοι της εξουσίας δηλαδή στον πλανήτη, οδηγούσαν μαζικά τους ανθρώπους στο θάνατο – συνήθως όμως θεωρούσαν προτιμότερο να εργάζονται οι άλλοι για αυτούς, έτσι ώστε να αποκομίζουν κέρδη.