MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Συλλογική παράκρουση

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό ακόμη και από το χειρότερο εφιάλτη μας.

«Σε καμία χώρα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει κοστίσει μία κρίση πάνω από 1 τρις € ή το 500% του ΑΕΠ της (=πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου άνω των 250 δις €, της ιδιωτικής περιουσίας πάνω από 600 δις €, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων άνω των 150 δις €, του ΑΕΠ της κατά 60 δις €, των εισοδημάτων κοκ.), με την ταυτόχρονη άνοδο του δημοσίου χρέους της και του κόκκινου ιδιωτικού, καθώς επίσης με την πλήρη εξαθλίωση του πληθυσμού της – γεγονότα που θα οδηγήσουν στην υφαρπαγή των πάντων και την Ελλάδα κυριολεκτικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ενδεχομένως στην εξαφάνιση της ως Έθνος από το χάρτη».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ PLAN B;

Από το 2010, με τη συνεργασία εγχώριας παρασιτικής άρχουσας τάξης και δανειστών, επιλέχθηκε μια κυλιόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα, όπου σε κάθε στάδιό της απέκοπταν και από έναν δρόμο διαφυγής από τη φυλακή των μνημονίων.

-- Αρχικά αφαίρεσαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να
κρίνονται τα δάνειά της με το ελληνικό δίκαιο και από τα ελληνικά δικαστήρια.

-- Στη συνέχεια μετέτρεψαν το χρέος σε διακρατικό ώστε να μην μπορεί να κουρευτεί.

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ).