MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Financial Times: «Η Τουρκία είναι η μεγάλη χαμένη στην Α.Μεσόγειο» - Ελλάς-Γαλλία σε κοινό μέτωπο κατά της Άγκυρας

Η Τουρκία θα είναι η μεγάλη χαμένη στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τους Financial Times οι οποίοι για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 2 βδομάδων αναφέρονται στις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται και για τον ρόλο της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, κατόπιν της ανακαλύψεως του υπερ-κοιτάσματος "Ζορ" το 2015.

Ένα υπερ-κοίτασμα το οποίο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες ότι θα έχει και συνέχεια εντός της ελληνικής ΑΟΖ κάτι που τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών το υποστηρίζουν

Δριμύ κατηγορώ: «Η κυβέρνηση σταματά την γέννηση παιδιών»

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αντιμέτωπη με το «δριμύ κατηγορώ» των εκπροσώπων των τριτέκνων και πολυτέκνων της χώρας που χαρακτήρισαν «έγκλημα» το «ψαλίδι» στα επιδόματά τους, βρέθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, Αντώνης Ντιούδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μίσος» εναντίον των τρίτεκνων μικρομεσαίων οικογενειών. 

Pew Research: Οι Έλληνες οι πιο δύσπιστοι απέναντι στον Τύπο – Το 60% κατηγορεί τα ΜΜΕ για παραπλάνηση

Έλληνες και Νοτιοκορεάτες κατηγορούν τα ΜΜΕ για παραπλάνηση, «πολιτική» εξάρτηση και ανακρίβεια στον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων 

Εντυπωσιακά και σαφώς ιδιαίτερα ανησυχητικά για τα ελληνικά ΜΜΕ είναι τα αποτελέσματα έρευνα του Pew Research Center, καθώς οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που δεν εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης. 

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας έξι στους δέκα Έλληνες (αντίστοιχο ποσοστό σημειώνεται σε Ισπανία, Ν. Κορέα, Λίβανο και Χιλή) θεωρούν ότι τα ΜΜΕ δεν καλύπτουν με δίκαιο τρόπο τις ειδήσεις, κυρίως, μάλιστα, αυτές που αφορούν την πολιτική. 

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΥΡΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΌΨΗ

Το Σύνταγμα ορίζει ότι μετά τις εκλογές, ο λαός θα πρέπει να κάνει «μόκο» μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τι δεν καταλαβαίνεις; 

Όσο και να φωνάζουμε εμείς, όσο και να διαμαρτυρόμαστε, όσο και να διαδηλώνουμε για τα μνημόνια, για την απώλεια περιουσιών, για το Σκοπιανό κ.λ.π., μόνοι αρμόδιοι για όλα τα θέματα είναι, κατά το Σύνταγμα, οι πολιτικοί. Ο λαός θα κρίνει μόνο όταν τον καλέσουν οι πολιτικοί ή τελειώσει η τετραετία
και μόνο για να εκλέξει πολιτικούς.

Οι επιπτώσεις της λιτότητας ήταν σαν πόλεμος για την Ελλάδα, γράφει η γερμανική Der Freitag

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδας Der Freitag κάνει μια αναλυτική αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα επικρίνοντας την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα είχε ως πρωταρχικό στόχο τη σωτηρία των γερμανικών, γαλλικών και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών που τα θαλάσσωσαν με ελληνικά κρατικά ομόλογα» γράφει, «κι αφού το κατάφεραν συνέχισαν επιβάλλοντας σκληρή πολιτική λιτότητας στους οφειλέτες. Τελικά οι σκληροπυρηνικοί στο Eurogroup, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αποδεχθούν ελάφρυνση του χρέους», γράφει η εφημερίδα και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle 

Η αφαίμαξη των ανθρώπων, επιδίωξη των τυραννικών καθεστώτων!

«… Μία μέθοδος των τυράννων είναι να φτωχαίνουν τους αρχόμενους επιβάλλοντας φόρους, ώστε οι φρουροί τους να συντηρούνται με δικά τους έξοδα, και για να μην διαθέτουν χρόνο για συνωμοσίες εναντίον τους, αφού για να συντηρήσουν την οικογένειά τους πρέπει να δουλέψουν…» Αριστοτέλης, Πολιτικά.

Η οικονομική αφαίμαξη, που υφίσταντο οι άνθρωποι ανεξαρτήτως πολιτικοοικονομικού φορέα, ήταν η αφορμή για μεταβολές της κρατικής διαχείρισης. Κατά την αρχαϊκή εποχή, οι ευγενείς εκμεταλλεύονταν δούλους για την αγροτική εργασία, οι οποίοι θεωρούνταν και χρησιμοποιούνταν ως αντικείμενο τους. Κατά τον 7ο αιώνα π.χ., ο Δράκων παρεχώρησε πολιτικά δικαιώματα στους μεσαίους γαιοκτήμονες, οι οποίοι είχαν την οικονομική άνεση να αγοράζουν όπλα και πανοπλία. Επίσης, δημιούργησε μια πρώιμη έννοια του όρου πολίτης-οπλίτης, με τη σύνδεση των ιδιοτήτων του πολίτη με αυτές του οπλίτη. Η ιδιότητα του ελεύθερου πολίτη προερχόταν από την καταγωγή των δύο γονέων, που έπρεπε να είναι Αθηναίοι πολίτες. 

Η παγίδα και οι βάτραχοι

Η βρώμικη παγίδα

Χωρίς ίχνος εθνικισμού αλλά παραμένοντας αντικειμενικός, παρά το διεθνή εξευτελισμό και τις αντιξοότητες οι Έλληνες είναι ένας προικισμένος λαός μοναδικός στον πλανήτη – αφού έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα στον εκπολιτισμό της ανθρωπότητας και στην επιστήμη, από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα, ενώ είναι σε θέση να προσφέρουν αρκετά ακόμη. Δυστυχώς όμως έχουν πέσει στην παγίδα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και των διεφθαρμένων κομμάτων της – τα οποία είναι οργανισμοί, σχηματισμένοι με έναν τρόπο που σκοτώνει μέσα στην ψυχή και στο νου των ανθρώπων την έννοια της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.