MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Λαός ηλιθίων

Δεν πρόκειται μόνο για συλλογική ανοησία, αλλά για δειλία και φόβο των Ελλήνων που συνεχίζουν να αποτελούν την ντροπή της Ευρώπης – ανεχόμενοι τα πάντα με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. 

Επικαιρότητα 

Ένας από τους βασικότερους υπευθύνους της πολιτισμικής κατάρρευσης της χώρας μας, ο πρώτος που προσπάθησε να χειραγωγήσει τους Έλληνες ενοχοποιώντας τους για την απίστευτη πολιτική διαφθορά έτσι ώστε να μην διαμαρτύρονται και να μην εξεγείρονται, με το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», δήλωσε πώς ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να διεξάγει δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό» (πηγή). Χαρακτήρισε δηλαδή συλλήβδην τους Έλληνες ως ηλιθίους – επειδή δεν είναι σε θέση να επιλέξουν σωστά, ψηφίζοντας για όλα όσα τους αφορούν. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

16/01/18

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά

Ο Ι. ΜΑΖΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ «ΣΚΟΠΙΑΝΟ» – ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΚΕΝΤΡΟΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Τον ρόλο του Μάθιου Νίμιτς αλλά και τον σύνδεσμό του με τον Σόρος στην νέα διαπραγμάτευση για το «Σκοπιανό» αποκαλύπτει ο γεωπολιτικός αναλυτής, καθηγητής κ. Ι. Μάζης. 

Ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη προτείνει το όνομα Κεντροβαλκανική Δημοκρατία για τα Σκόπια. 

«Προτείνω μια Κεντροβαλκανική Δημοκρατία, εθνότης αλβανική, εθνότης Ρομά, εθνότης, σλαβική, ελληνική κ.λ.π, όλοι έχουν δικαίωμα στο διαβατήριό τους να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα.

Handelsblatt: "Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών μέχρι το 2059"

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επανέρχεται στο δύσκολο δρόμο μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και μετά. Επισημαίνει ότι το σχέδιο νόμου είναι λεπτομερές, ο χρόνος όμως για τη διαβούλευση και τη ψήφιση είναι σύντομος. 

Ο Γερμανός ανταποκριτής στην Αθήνα περιγράφει την σπουδή της Αθήνας να διαβαστεί ένα νομοθετικό κείμενο 1500 σελίδων με 400 άρθρα, να περάσει από διαβούλευση και να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το 1% μιας μικρής ολιγαρχίας κατέχει το 50% του συνολικού πλούτου. 

Το 10% μιας ευρύτερης ολιγαρχίας κατέχει το 90% του πλούτου

Αντίθετα το 90% του λαού κατέχει μόνο το 10% του πλούτου

ΕΡΩΤΗΜΑ:

Αφού έχουμε λέει «δημοκρατία», πως είναι δυνατόν το 1% (μαζί με το βολεμένο 9%) να εξουσιάζει το 90% του λαού;

Η τραγωδία της Τυνησίας

Η χώρα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιβολής μέτρων φτωχοποίησης από το ΔΝΤ και τη Γερμανία μαζί – με στόχο την ακραία εκμετάλλευση του πληθυσμού της, μεταξύ άλλων με τη μετατροπή της σε μία περιοχή φθηνού εργατικού δυναμικού για τη γερμανική βιομηχανία.

«Όταν οι Ναζί έπαιρναν τους κομμουνιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής. Όταν φυλάκιζαν τους σοσιαλδημοκράτες σιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης. Όταν έπαιρναν τους συνδικαλιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. Όταν έπαιρναν εμένα, δεν είχε μείνει κανένας για να διαμαρτυρηθεί» (M. Niemöller)

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό. Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους. Οι φόροι αυξάνονται και κατά συνέπεια αυξάνονται και οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών ενώ οι μισθοί μειώνονται διαρκώς. Ο κύκλος αυτός του θανάτου είναι πλέον η καθημερινότητά μας. 

«Ναυάγησαν» οι φορολογικές εισπράξεις τον Δεκέμβριο 2017 – Tρύπα» 900 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό

Ο Δεκέμβριος 2017 ήταν ο πλέον τραγικός μήνας από πλευράς εισπράξεων, αφού το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 6,143 δισ. ευρώ

Στα 1,967 δισ. ευρώ (από 4,647 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου) προσγειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο τέλος Δεκεμβρίου του 2017 μετά τις παροχές και τα μερίσματα που μοίρασε η κυβέρνηση.

Βουλευτές χειροκροτούν το κόψιμο επιδομάτων σε πολύτεκνους!

Ο λόγος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα από τη Βουλή παραδέχθηκε πως ένα ποσοστό -αδιευκρίνιστο σε ακριβή νούμερα- πολύτεκνων-τρίτεκνων θα δει μειώσεις στα επιδόματα του 2018. Το ακόμη πιο απίστευτο είναι πως αμέσως μετά αυτή του την….εξαγγελία, σύσσωμοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τον…χειροκροτήσουν!

ΟΟΣΑ: Σταθερό στο 5,6% το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2017 - Μείωση στο 8,7% στην Ευρωζώνη

Σταθερό στο 5,6% παρέμεινε τον Νοέμβριο του 2017 το ποσοστό ανεργίας στα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ

Σταθερό στο 5,6% παρέμεινε τον Νοέμβριο του 2017 το ποσοστό ανεργίας στα κράτη - μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα (16/01/2018).

Σε ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ, 35,1 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Νοέμβριο, 2,5 εκατομμύρια περισσότεροι απ’ ό,τι τον Απρίλιο του 2008.

Στους δρόμους τα τρακτέρ- Στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στις 22 Ιανουαρίου, στον Ε65, αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες σε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας,

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα.