MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Όταν δε σέβεσαι τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου θα σεβαστείς την ψήφο του;

( Σ.Σ: Σε κάθε ολοκληρωτικό σύστημα που σέβεται τον εαυτό του, όπως αυτό της Ελλάδας, οι εμπλεκόμενοι και έχοντες την εξουσία λογοδοτούν μονάχα στον εαυτό τους. Που υπάρχει το περίεργο ; Εκτός αν ισχυριστεί κάποιος από αυτούς, ότι έχουμε Δημοκρατία, και μας υποδείξει τον μηχανισμό που ελέγχει τις πράξεις τους, που είναι και ανεξάρτητος. )
  
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οταν δεν σέβεσαι τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου θα σεβαστείς την ψήφο του;

Μάιος 2014. Διαβάζουμε στον τύπο για το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που προμηθεύτηκε η βουλή , έναντι άγνωστου ποσού.

"Η Βουλή «εκσυγχρονίζεται» με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Τίθεται σε εφαρμογή από το πρώτο θερινό τμήμα

Στην πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ;

Την διαχείριση του πλούτου, δηλαδή τη μοιρασιά του πλούτου μέσα στην κοινωνία, ανέκαθεν την κάνει (στο προσκήνιο τουλάχιστον) η πολιτική εξουσία, είτε άμεσα με διοικητικές αποφάσεις της, είτε έμμεσα με τους νόμους της. Διαφορετικά, πολιτική εξουσία, χωρίς πραγματική δυνατότητα διαχείρισης και διανομής του πλούτου δεν έχει καμία ισχύ και δεν νοείται. Μια τέτοια πολιτική εξουσία, στην πραγματικότητα είναι γιαλατζί ετερροκατευθυνόμενη «εξουσία».

Στο σημείο αυτό ακριβώς 
έρχεται ο νεοφιλελευθερισμός και λέει ότι θα πρέπει να αφήσουμε μόνη της την αγορά να κάνει αυτή τη μοιρασιά, χωρίς ανάμειξη της πολιτικής εξουσίας. Φυσικά αυτό μοιραία οδηγεί σε επικράτηση μιας ολιγαρχίας ισχυρών οικονομικά που εκμεταλλεύεται άγρια τους πολλούς.

Ρουμανία, η γη της επαγγελίας;

Η έξοδος μίας χώρας από τα μνημόνια φαίνεται από την επιστροφή των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, από την κατάργηση των μέτρων, καθώς επίσης από τις μειώσεις των φόρων – κάτι που σημαίνει ότι, εάν δεν συμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, τότε είναι παραπλανητικό και βρώμικο να το επικαλούμαστε.

Άρθρο

Λέγεται πως η Ελλάδα ψήφισε ένα ακόμη θηριώδες νομοσχέδιο, θεωρώντας πως ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση – αφού εμπεριέχει μία νέα καταιγίδα φόρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη, η οποία παράγει πλούτο και στηρίζει τη Δημοκρατία. Εν τούτοις δεν είναι η Ελλάδα αυτή που ψήφισε το νομοσχέδιο, αλλά η Βουλή που έχει υποταχθεί πλήρως στις εντολές των πιστωτών της χώρας – όχι ασφαλώς επειδή τις πιστεύει (με εξαίρεση την αξιωματική αντιπολίτευση που θεωρεί τα μνημόνια αναγκαία, εάν όχι δώρο Θεού!), αλλά λόγω του ότι οι βουλευτές δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν τα προνόμια της θέσης τους. 

Συγκλονιστική Δημόσια Συγγνώμη Σερβίας Στην Ελλάδα Για Το Σκοπιανό

Σέρβος ΥΠΕΞ: «Δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες…»

«Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στην Εκπομπή 'Live με την Αντιγόνη'.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στην Εκπομπή 'Live με την Αντιγόνη'. CretaTV

16/01/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά

Η τεράστια βάση δεδομένων που χρειάζονται ξεκινά να λειτουργεί στην Ελλάδα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ενοποιούν όλα τα ληξιαρχεία της χώρας και δημιουργείται το περιβόητο Μητρώο Πολιτών, για το οποίο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και το el.gr, εδώ και πολύ καιρό, σας έχουν ενημερώσει.

Με απλά λόγια, δημιουργούν μια μεγάλη βάση δεδομένων με …όλους μας μέσα «φακελωμένους».

ΟΧΙ στην παράδοση της Μακεδονίας

Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης για το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους, γνωρίζοντας πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία τρομοκρατημένη, εθελόδουλη μάζα.

«Για την ονομασία των Σκοπίων δεν θα αποφασίσουν μόνο οι άνθρωποι που μέχρι χθες ακόμη έλεγαν τα Σκόπια Μακεδονία. Είμαστε και εμείς εδώ που ζήσαμε και ζούμε στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ! Είμαστε εμείς που τιμήσαμε και τιμούμε τους Ηρωικούς Μακεδονομάχους που έπεσαν για να ζούμε εμείς εδώ ελεύθεροι και δυνατοί… Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει τους ήρωες που έπεσαν στο Βάλτο των Γιαννιτσών, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τους κρεμασμένους Παπάδες και τους Προκρίτους στα Χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς! Αυτή τη φορά από εδώ και εμπρός θα είμαστε και εμείς εδώ και δεν θα αφήσουμε τίποτε και κανέναν να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας… Γιατί όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις και έδαφος» (Φ. Φράγκος, πρώην στρατηγός).