MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Αυτό που θέλει να κάνει η δική μας άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη στο Μακεδονικό θέμα είναι ανήκουστο. 

Θέλει η ίδια η Ελλάδα (όλοι μας δηλαδή) να πει δημόσια προς τους Σκοπιανούς ότι «Εσείς είστε η κανονική Μακεδονία και η ιστορία της, εσείς είστε το έθνος των Μακεδόνων και ότι εμείς οι Έλληνες απλά κατέχουμε εδάφη της Μακεδονίας». Στην ουσία αυτό πάει να γίνει.

Είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ αυτό; Είναι δυνατόν να το επιτρέψουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες να συμβεί;

Ο λαϊκισμός ως εκτελεστικό όπλο

Όταν γίνονται προσπάθειες υπεράσπισης των εθνικών, των οικονομικών ή των κοινωνικών συμφερόντων της πλειοψηφίας των Πολιτών απέναντι στις μειοψηφικές ελίτ, οι πολιτικοί που τις ασπάζονται και οι Πολίτες που τους ψηφίζουν πυροβολούνται ως λαϊκιστές – όπως στο θέμα του BREXIT. 

Άρθρο 

Η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ήταν, μεταξύ άλλων, μία δοκιμασία των Ελλήνων, σε σχέση με το εάν έχουν ακόμη το σθένος να αντιδράσουν στην οικονομική τους κατοχή ή εάν έσκυψαν οριστικά το κεφάλι – όπου τελικά αποδείχθηκε πως δεν υπέκυψαν, αφού η επιτυχία ήταν εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή 500.000 Πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα! 

Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Οργή στο twitter εναντίον κυβέρνησης και ΕΡΤ

Δριμύτατες επικρίσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την υποχωρητικότητα ως προς την ονομασία – «Κράξιμο» στην ΕΡΤ που απέφυγε να μεταδώσει εικόνες από τη συγκέντρωση – Τρολάρισμα για τις «μεταμφιέσεις» σε αρχαίους πολεμιστέςΔιάχυτη είναι η δυσαρέσκεια για την ενδοτική στάση της κυβέρνησης αλλά για και την «εξαφάνιση» της εντυπωσιακής μαζικότητας του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. 

Και όμως υπάρχει Ελλάδα: Το μήνυμα και οι επιπτώσεις από το χθεσινό Συλλαλητήριο!

Πολίτης ανεβασμένος σε δέντρο, κρατώντας την ελληνική σημαία, συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, PIXEL, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
January 22, 2018

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Η πέρα από τις προσδοκίες εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών, στο χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ξεπερνά κατά πολύ τον καβγά γύρω από τα νούμερα και τον όγκο του, και αποδεικνύει ότι παρά την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ενός πολιτικού σκηνικού που παραμένει εγκλωβισμένο στην σκόπιμη ισοπέδωση της ιστορίας, της κληρονομιάς και κάθε ηθικής αξίας των εθνών, κρατών, από το σύστημα μιας στρεβλής παγκοσμιοποίησης, υπάρχει ακόμη Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες λίγο πριν το βήμα στην άβυσσο, σπάνε την οκνηρία τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ν. Λυγερός - Συνέντευξη για το Συλλαλητήριο στον Αθ. Μασλαρινό.

Ν. Λυγερός - Συνέντευξη για το Συλλαλητήριο στον Αθ. Μασλαρινό. EpilogesTV, 

21/01/2018

Με θέμα : πΓΔΜ, Συλλαλητήριο

«Σεισμός» στο Μέγαρο Μαξίμου από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης – Τρέχουν να κάνουν έκτακτες συσκέψεις μπας και… σωθούν

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κατά του ονόματος «Μακεδονία» τάραξε το Μέγαρο Μαξίμου και προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση που προφανώς νόμιζε ότι η υπόθεση έχει… ξεχαστεί και μπορεί να διαπραγματευτεί το Σκοπιανό όπως διαπραγματεύτηκε και τα μνημόνια με τους δανειστές. Κατάφερε ωστόσο με τον τυχοδιωκτισμό της και με την απαξίωση του κόσμου να προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση του και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη Θεσσαλονίκη. 

Σοκαρισμένοι οι Σκοπιανοί με την λαοθάλασσα – «Οι Ελληνες αντιστέκονται» – 500.000 πατριώτες μοίρασαν εγκεφαλικά και προβληματισμό στους γείτονες

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Οι Ελληνες αντιστέκονται», «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική», «Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία», «Το όνομα είναι η ψυχή μας» . Αυτά ήταν τα συνθήματα που φώναζαν συνέχεια οι 500.000 Ελληνες αναφέρουν τα ΜΜΕ. Τα Σκοπιανά Μέσα καθώς και η κυβέρνηση Ζάεφ, έχουν πανικοβληθεί με τον τεράστιο παλμό, καθώς δεν περίμεναν αυτή την λαοθάλασσα!

Το κύριο μήνυμα όλων των ομιλητών ήταν ένα: «Οποιος δώσει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς είναι προδότης!», αναφέρουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ.