MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη - Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το παραχωρούμε με οποιοδήποτε αντάλλαγμα

Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη 

Είναι θλιβερή, ντροπιαστική και εθνικά επικίνδυνη η προσπάθεια όλων εκείνων, των γνωστών και μη εξαιρετέων, να εμφανίσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής 21/01, στη Θεσσαλονίκη, για το σκοπιανό, ως δήθεν συγκέντρωση ακροδεξιών/εθνικιστών/λαϊκιστών και γενικά περιθωριακών ομάδων και τύπων. Να ελαχιστοποιήσουν, ακόμη, μια συγκέντρωση 500.000, κατά γενική ομολογία, σε...... 90.000!!!!! 

Η Μακεδονία και τα μνημόνια στο διηνεκές

Οι προσπάθειες απαξίωσης της μεγαλειώδους διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς και την κυβέρνηση, τεκμηριώνουν την εξαιρετική σημασία της – ενώ παρά τα μέτρα, τα χαμηλά επιτόκια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το δημόσιο χρέος συνεχίζει την ανοδική του πορεία

«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα Έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν«. (Milan Kundera)

Η ανάλυση που αποδεικνύει την κολοσσιαία προσέλευση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Με μαθηματική ακρίβεια αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες πολίτες συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία το οποίο διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα με μια ολοκληρωμένη ανάλυση η οποία βασίζεται στις εναέριες λήψεις και λαμβάνει υπόψιν της και το στατιστικό λάθος οι συγκεντρωθέντες έφτασαν τους 500.000 ανθρώπους.

Εντονη ανησυχία στο Μαξίμου για την 4η Φεβρουαρίου – Η Κυβέρνηση φοβάται τον πανελλήνιο ξεσηκωμό – Φ.Φράγκος και 800.000 Ελληνες έχουν σοκάρει τον Αλέξη

Σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των διαβουλεύσεων, που γίνονται αυτή την περίοδο για το Σκοπιανό, αναδεικνύεται, κατά τα φαινόμενα και παρά τις αντίθετες προσδοκίες της κυβέρνησης, η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας σε έναν ιστορικό εθνικό συμβιβασμό και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους γείτονες. 

Η σθεναρή αντίσταση της πλειοψηφίας των πολιτών σε μια επώδυνη συμφωνία εκφράστηκε πλέον και με το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων, με τα οποία φαινόταν ότι η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία». 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο. TRT Τηλεόραση. 

22/01/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Συλλαλητήριο, Αποτίμηση

VICE: Πάρτι κατασκόπων, οι στόχοι της γερμανικής BND στην Ελλάδα

Το ντοκιμαντέρ του ελληνικού γραφείου του VICE φέρνει στο φως για πρώτη φορά στοιχεία που αποκαλύπτουν μια υπόθεση ενδεχόμενης κρατικής κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, η μόνη διαπιστωμένη υπόθεση κρατικών παρακολουθήσεων εναντίον ελληνικών στόχων από ξένες υπηρεσίες ήταν αυτή της Vodafone, με τις ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Αυτήν τη φορά, αυτός που φέρεται να έκανε τις παρακολουθήσεις είναι η Γερμανία. Και στη θέση των θυμάτων δεν είναι 108 ονόματα, όπως στην υπόθεση Vodafone, αλλά πολλές εκατοντάδες στόχοι.

Το Φαινόμενο του Τρίτου Προσώπου

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Το φαινόμενο του Τρίτου Προσώπου είναι αρκετά ενδιαφέρον και σίγουρα το έχουμε βιώσει όλοι μας. Το θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για εμπορικούς ή και πολιτικούς σκοπούς. 

Ο Ντέιβισον (Davison) ήταν αυτός που το 1983 ανέφερε το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με το οποίο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επηρεάζονται λιγότερο από τους άλλους όσον αφορά το μήνυμα που λαμβάνουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή από τα ηλεκτρονικά μέσα. 

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν ένα αρνητικό ή αντιφατικό μήνυμα μεταδίδεται όπως είναι οι διαφημίσεις για τον τζόγο, οι πολιτικές διαφημίσεις, το πορνογραφικό περιεχόμενο και οι ειδήσεις βίας. 

ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Όταν απλοί πολίτες χωρίς προβεβλημένα πρόσωπα ως μπροστάρηδες και με αντίθετα όλα τα ολιγαρχικά ΜΜΕ, μπορούν να κάνουν ένα τέτοιο συλλαλητήριο, ε, ναι τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα. 

Το προχθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το μακεδονικό από 7-10 απλούς πατριώτες (πουθενάδες τους είπαν κάποιοι), αλλά και εκείνο που θα επακολουθήσει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, αποδεικνύουν ότι ο λαός ανακάλυψε μάλλον τα θέματα που θα τον αφυπνίσουν και θα τον ξεσηκώσουν. Και αυτά είναι τα εθνικά θέματα. 

Η γεωπολιτική επέλαση της Κίνας

Η στρατηγική της κίτρινης δύναμης είναι η αποφυγή μίας γεωπολιτικής σύγκρουσης με τις Η.Π.Α. στη Μ. Ανατολή, η διεύρυνση των σχέσεων της με τον ισλαμικό κόσμο και η χερσαία πρόσβαση της στη Μεσόγειο – ενώ για να το επιτύχει απαιτείται η συνεργασία της με τη Ρωσία στο στρατιωτικό τομέα.

«Οι εξελίξεις με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ραγδαίες – ενώ τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε συνδυασμό με τη γεωπολιτική τους θέση όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς με στόχο την τροφοδοσία της Ευρώπης, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. 

6 Έλληνες ευρωβουλευτές στη λίστα με τους έμπιστους του Σόρος!

Όλα ξεκίνησαν από την έρευνα της Ιταλίδας δημοσιογράφου Maria Giovanna Maglie. 

226 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 751 εμφανίζονται μέσα στην Ευρωβουλή ως «έμπιστοι» της οργάνωσης «Open Society» του Σόρος (George Soros)»φιλάνθρωπου» πολυεκατομμυριούχου κι πρωτεργάτη των «ανοικτών συνόρων» για την έλευση μεταναστών στην Ευρώπη, των «δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων» και χρηματοδότη των gay pride, των «πολύχρωμων εξεγέρσεων» και σια… 

Στα χέρια του 1% κατέληξε το 82% του παγκόσμιου πλούτου το 2017

Το 82% του πλούτου που δημιουργήθηκε πέρσι σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε στα χέρια του 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ενώ οι γυναίκες συνέχισαν να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα εν μέσω της εντεινόμενης ανισότητας.

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Oxfam μέσω της νέας έκθεσής της, στην οποία τονίζει «αυτό το μπουμ των δισεκατομμυριούχων δεν είναι ένδειξη μιας ευημερούσας οικονομίας, αντιθέτως είναι σύμπτωμα της αποτυχίας του οικονομικού συστήματος».

Τουρκική εισβολή στη Συρία: Το μοιραίο λάθος;

Δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος τα καμώματα του ψευτο –σουλτάνου της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να παίζει με την φωτιά προκειμένου να «δραπετεύσει» από την αφόρητη δυσοσμία των σκανδάλων και της διαφθοράς της «Φαμίλιας Ερντογάν». 

Αφού τροφοδοτεί σχεδόν καθημερινά τους πληθυσμούς της Ανατολίας –και όχι μόνο, με διάφορες μεγαλοστομίες και θεατρινισμούς, δεν διστάζει να παρουσιάζει με την μεγαλύτερη φυσικότητα, τους πιο εξωφρενικούς παραλογισμούς … σαν αυτονόητο δικαίωμα!