MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Κύπρος μας, βγάζει Τάσσους Παπαδόπουλους, βγάζει κι… Αναστασιάδηδες!

Νίκος Συρίγος 

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη που προκάλεσαν τεράστιο σάλο - Ο Πρόεδρος της Κύπρου με μια δήλωση που σοκάρει είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ: «Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια» - Διαβάστε εδώ τη δήλωση Αναστασιάδη 

Δυστυχώς οι Έλληνες και τα αδέρφια μας, οι Κύπριοι, δεν έχουμε βρει ακόμη τον τρόπο να βγάζουμε μόνο ήρωες και μόνο άξιους. Από τα παλιά τα χρόνια.
Η ίδια μήτρα που έβγαζε Λεωνίδες, έβγαζε και Εφιάλτες… Και εδώ και στη Μεγαλόνησο. 

Το πέτυχαν κι αυτό: Με περισσότερους φόρους εισέπραξαν λιγότερα έσοδα το 2017

Κωστής Πλάντζος

Μόνον με κατασχέσεις και ρυθμίσεις χρεών εισπράττει έσοδα το κράτος πια - Κάτω οι εισπράξεις από άμεσους φόρους, ΕΝΦΙΑ και φόρους στην περιουσία - Πάνω μόνο τα έσοδα από έμμεσους φόρους

Όλοι χαμένοι βγήκαν το 2017 από την «καταιγίδα» νέων φόρων που επιβλήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2017. Το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης ήταν να εισπράξει λιγότερα έσοδα το κράτος, αντί να τα αυξήσει. Το τίμημα όμως ήταν βαρύ, κυρίως, για την αγορά και την ανάπτυξη, αφού η χώρα αγκομαχώντας προσπαθεί για τρίτο συνεχόμενο χρόνο ξανά να βγει από την ύφεση, από την οποία είχε ξεκολλήσει το 2014. 

Η θανάσιμη παγίδα του ευρώ

Η ανάλυση της ελβετικής νομισματικής ένωσης τεκμηριώνει ότι, ασφαλώς μπορεί να λειτουργήσει σωστά ένα κοινό νόμισμα, αρκεί να το επιθυμούν πράγματι τα μέλη του δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις – κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει στην Ευρωζώνη, με οδυνηρά αποτελέσματα για τα αδύναμα κράτη.

«Τα πλεονεκτήματα ενός κοινού νομίσματος μεταξύ διαφόρων χωρών είναι προφανή, αν και φαίνεται δύσκολο να προσδιορισθούν ποσοτικά: το μειωμένο κόστος συναλλαγών, η πλήρης εξάλειψη του νομισματικού κινδύνου, η αυξημένη διαφάνεια, καθώς επίσης ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός – επειδή οι τιμές είναι ευκολότερο να συγκριθούν. 

Της παίρνουν το σπίτι για χρέος 5.000 ευρώ

Για χρέος 4.798 ευρώ στην Εφορία προχωρά η κατάσχεση του σπιτιού της κ.Ελευθερίας. Πρόκειται για την κύρια κατοικία της, 51 τμ, στου Ζωγράφου, την οποία όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 είχε αγοράσει με δάνειο από την Εργατική Εστία, το οποίο έχει αποπληρώσει.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν είναι κακοπληρωτής, αλλά «μου έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πληρώνω».