MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μισό λεπτό, κύριε Σόρος!

Η ομιλία του κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος , όπως και εκείνη του προέδρου Ντόναλτ Τράμπ, έδωσε τόνο στη συνάντηση αυτή τη βδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στο Νταβός. Με δεδομένο ότι ο Τζόρτζ Σόρος έχει κατηγορηθεί ως ηγέτης της παγκοσμιοποίησης, αξίζει να εξετάσουμε τι είπε, και τι δείχνουν για όλους μας. Ας δούμε όμως πρώτα τι εστί Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ!

Ελλάδα – Τουρκία: Προβλέψεις και σύγκριση πληθυσμού έως τα τέλη του 21ου αιώνα

Μόλις πριν από 200 χρόνια, η ανθρωπότητα ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου ατόμων. Μόνο στον 20ο αιώνα, σημειώθηκε πληθυσμιακή αύξηση της τάξεως του 400%. Σύμφωνα με στατιστικολόγους, αυτή η τάση αναστρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως λόγο της μείωσης του αριθμού παιδιών ανά οικογένεια. Πως θα διαμορφωθεί όμως ο πληθυσμός της Ελλάδας και της Τουρκίας μέχρι το 2100, δεδομένου πως το προφίλ ενός πληθυσμού παίζει σημαντικό ρόλο σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η άμυνα κτλ; 

Το ιδανικό μοντέλο ανάπτυξης

Από πολιτικής, οργανωτικής και βιομηχανικής πλευράς, η πρότυπος-χώρα της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι η Ελβετία – τόσο όσον αφορά την άμεση δημοκρατία, όσο και το διαχωρισμό της σε ομοσπονδιακά κρατίδια, μέσω των οποίων καταπολεμάται σε μεγάλο βαθμό η πολιτική διαφθορά.

«Καμία χώρα δεν έχει οδηγηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας οικονομίας με το ελεύθερο εμπόριο, με τις ανοιχτές αγορές – παρά το ότι γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι άνθρωποι ότι, η ευημερία των πλούσιων κρατών είναι το αποτέλεσμα του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η αλήθεια, τεκμηριωμένη από την οικονομική ιστορία, είναι πως κάθε οικονομικά επιτυχημένη χώρα, κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της, στα πρώτα της βιομηχανικά βήματα, είχε υιοθετήσει τον προστατευτισμό».

Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Γράφει ο συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για το αντίθετο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον αυθόρμητο χαρακτήρα του, καθιστά το συλλαλητήριο ένα πολιτικό γεγονός πρώτου μεγέθους, με πολλαπλές αναγνώσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων, αλλά εκτείνονται και αρκετά πέρα από αυτή. Ας δούμε ποιά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν:

Στα «παρά δύο» της απόλυτης καταστροφής: Τι ώρα δείχνει πλέον το «ρολόι της αποκάλυψης»

Κατά μισό λεπτό προς τα εμπρός κινήθηκαν οι δείκτες του συμβολικού "Ρολογιού της Αποκάλυψης", γεγονός που σημαίνει ότι ο κόσμος βρίσκεται πιο κοντά στην καταστροφή από την εποχή που ο Ψυχρός Πόλεμος είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του, λόγω της αδυναμίας των ηγετών να ανταποκριθούν στην απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.

Και ξαφνικά... East Μed: Η Κομισιόν άναψε το «πράσινο φως» για την χρηματοδότησή του ελέω Turkish Stream!

Και ξαφνικά... East Med! Η ΕΕ μπροστά στον φόβο να προμηθεύεται η Ιταλία και η Νότια Ευρώπη ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream που θα σταματάει στην Θράκη αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσει τον ακριβό αλλά απαραίτητο East Med.

Είναι μια ενέργεια που θα αναβαθμίσει κάθετα την Ελλάδα και θα της δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί και τους δικούς της υδρογονάνθρακες για τους οποίους προκύπτει με βάση τις έρευνες ότι νοτίως της Κρήτης οι ποσότητές τους ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Τρέμουν το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Σπάει τα μούτρα του ο Τσίπρας – «Όχι» από Ζάεφ στην αλλαγή του Συντάγματος και από Καμμένο στον όρο «Μακεδονία»

Στην κυβέρνηση τρέμουν το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις. Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ μπορεί να έγινε σε καλό κλίμα αλλά δημιούργησε μάλλον προβληματισμό για τις εξελίξεις στα Σκόπια και το Μέγαρο Μαξίμου ήδη έχει στο κεφάλι του τον πονοκέφαλο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου που δηλώνει κάθετα αντίθετος στην χρήση του όρου «Μακεδονία». Και η στήριξη από την Εκκλησία χάθηκε για την κυβέρνηση μετά τους άστοχους και απαράδεκτους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου που ενεργοποίησε τους Ιεράρχες υπέρ των δυναμικών παρεμβάσεων και των συλλαλητηρίων.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ.

Θα προσέξατε όλοι προφανώς, ότι ολόκληρη η πολιτικοοικονομική άρχουσα τάξη της Ελλάδας, σοκαρίστηκε από το αυθόρμητο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εκεί που νόμιζε ότι έχει το λαό σούζα στη γωνία, ξαφνικά διαπίστωσε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο.

Γιατί όμως έγινε αυτό. Γιατί δηλαδή έγινε ένα τόσο μεγάλο αυθόρμητο συλλαλητήριο από το πουθενά και γιατί η άρχουσα παρασιτική τάξη πανικοβλήθηκε; Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Η Ελλάδα είναι ένα ιστορικό εθνικό κράτος και όχι ένα αστικό εθνικό κράτος. Δηλαδή δεν είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες μιας μεγάλης ενοποιημένης αγοράς όπως αυτά που δημιουργήθηκαν στη Δ. Ευρώπη κατά τη βιομηχανική επανάσταση.

Νέα έρευνα: Ανάπτυξη με... καφενεία και σουβλατζίδικα το 2017

Εντυπωσιακά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του 2017 φέρνει στο φως έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο thetoc.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 6.037 νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Νοέμβριο του 2017, μία στις πέντε ήταν στον κλάδο της εστίασης. Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», την πρώτη πεντάδα των επιλογών συνθέτουν εστιατόρια, καφετέριες, σουβλατζίδικα (1.088), επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (953), επιχειρήσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών (508), παροχής προσωπικών υπηρεσιών (368) και παροχής συμβούλων διαχείρισης (282).

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στα Παραπολιτικά FM 90.1

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στα Παραπολιτικά FM 90.1. 

25/01/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, πΓΔΜ, Προκλήσεις, Εξελίξεις