MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Κούρεμα καταθέσεων;

Υπογράφηκε η τρίτη δανειακή σύμβαση, μετά από μία πλήρως αποτυχημένη διαπραγμάτευση που ζημίωσε την Ελλάδα, αφελληνίσθηκαν οι τράπεζες και πρόκειται να καταργηθεί το μαξιλάρι κεφαλαιακής ασφάλειας των τραπεζών που είχε προβλεφθεί – το άκρον άωτο της ανοησίας.

Επενδύσεις & Αγορές 

Η Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης τον Αύγουστο του 2018, θα προσπαθήσει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές – με την οικονομική της κατάσταση απείρως χειρότερη, σε σχέση με το 2010 όπου έπαψαν να τη δανείζουν οι πάντες. Σύμφωνα τώρα με ανεπίσημες πληροφορίες, θα αναιρεθεί το ποσόν των 10 δις € που συμπεριλαμβανόταν στα 86 δις € και αφορούσε τις τράπεζες – ακόμη και αν αποφασισθεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα στήριξης της χώρας! 

Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση

Δεν είναι ένοχοι οι Έλληνες επειδή αυτοί ψηφίζουν τις κυβερνήσεις τους – αφού το πολιτικό σύστημα, έτσι όπως έχει δομηθεί μετά το 1980, δεν τους προσφέρει στην πραγματικότητα καμία απολύτως επιλογή.

Επικαιρότητα

Η Ελλάδα έχει βαλτώσει! Έχει φτάσει δυστυχώς σε ένα απελπιστικό σημείο, όπου δεν είναι πια σε θέση ούτε καν να χρεοκοπήσει – αν και αυτό αποτελεί τη μοναδική της λύση, την τελευταία της δυνατότητα για να ξεφύγει από την παγίδα του χρέους, καθώς επίσης από το καθοδικό σπιράλ του θανάτου. Πώς όμως να προτείνει κανείς την πτώχευση σήμερα σε μία χώρα που είναι για οκτώ συνεχή χρόνια βυθισμένη στην ύφεση;

Έρευνα – Ακίνητα: Ο ΕΝΦΙΑ “στεγνώνει” την αγορά – Το 80% των ιδιοκτητών εξαντείται για να πληρώνει το χαράτσι που επέβαλαν οι δανειστές

Έρευνα της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δείχνει σαφέστατα το πόσο μεγάλο πρόβλημα – θέμα είναι για την ελληνική κοινωνία ο ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος που ξεκίνησε ως προσωρινός με το χαράτσι στους λογαριασδμούς της ΔΕΗ και…μονιμοποιήθηκε, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις κυβερνώντων για κατάργησή του. Ο ΕΝΦΙΑ, είναι το…”σιγουράκι” στα έσοδα που απαιτούν οι δανειστές για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πριν τρεις μέρες, κάποιος θυρωρός ενός κτιρίου, μου έδειξε δύο τύπους στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, που έμοιαζαν περισσότερο με μπαχαλάκηδες αντιεξουσιαστές (φθαρμένα τζιν, μπουφάν με κουκούλα, γένια, σκούφους κ.λ.π.). Μου είπε δε ότι είναι μυστικοί αστυνομικοί οι οποίοι φυλάνε έναν ιδιώτη συμβολαιογράφο που είναι στο κτίριο και ο οποίος κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και φυσικά αμείβεται γι' αυτή τη δουλειά.