MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ… ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ «ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Απτόητοι συνεχίζουν τα ελληνόφωνα κανάλια την προβολή όλων και περισσότερων τουρκικών σήριαλ, σερβίροντας το φτηνό θέαμα για την ηλιθιοποίηση του κοινού. 

Πόσο μπορεί να αυξηθεί αυτή η ηλιθιοποίηση των Ελλήνων ; Τα τουρκικά σήριαλ είναι το καλύτερο όπλο και τα ανθελληνικά κανάλια αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και τρέχουν στην τουρκική αγορά να της προσφέρουν μεγάλα ποσά για να αγοράσουν τις τουρκικές βλακείες και να της επιβάλλουν στη συνέχεια στον ελληνικό κοινό. Τελευταία «κατορθώματα» τους τα σήριαλ Anne, Meryem, κ.α. Την ίδια ώρα στην Τουρκία προβάλουν τα άκρως ανθελληνικά σήριαλ, όπως το «Vatanım sensin». 

Ο μάγος του χρήματος

Εάν η Ελλάδα είχε έναν τέτοιο υπουργό οικονομικών και κεντρικό τραπεζίτη, όπως ο H. Schacht του 3ου Ράιχ, καθώς επίσης λιγότερο εθελόδουλες και ξενομανείς εγχώριες ελίτ, θα μπορούσε να επιτύχει θαύματα – σταματώντας την εξευτελιστική πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων των τελευταίων δεκαετιών.

«Ενώ οι Γερμανοί σήμερα, έχοντας προσαρμόσει στο παρελθόν το ευρώ στα δικά τους μέτρα και στη δική τους μερκαντιλιστική πολιτική, μας υφαρπάζουν ότι έχουμε και δεν έχουμε με έναν πανέξυπνο τρόπο (πηγή), τα ελληνικά κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στο αυτονόητο: στη μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Αφελείς Όσοι Νομίζουν Ότι Οι Σκοπιανοί Δεν Θέλουν Τη Θεσσαλονίκη

Με ένα άρθρο φωτιά η πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονία, κυρία Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη αποδεικνύει και στέλνει μήνυμα στους πολιτικούς γιατί δεν αρκεί οι Σκοπιανοί να αφαιρέσουν τα αγάλματα και τα ονόματα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από τις πλατείες και τους δρόμους τους, αφού μόνο το συνθετικό όνομα Μακεδονία στο όνομα τους έχει αλυτρωτική διάσταση. 

Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στη μεροληψία των ΜΜΕ

Ενδεικτική της κοινωνικής αναταραχής και της χαμένης τιμής των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας είναι η παγκόσμια έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου PEW για τη σχέση του κοινού με την αμεροληψία των ειδήσεων. Ειδικά στην Ελλάδα η αξιοπιστία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 38 χώρες της έρευνας.

Μόλις 18% των Ελλήνων είναι ικανοποιημένο από την παρουσίαση των πολιτικών θεμάτων στα ΜΜΕ όταν ο μέσος όρος της έρευνας είναι στο 52% ενώ το 88% των πολιτών αμφισβητούν την πολυφωνία στα ΜΜΕ. Όχι άδικα καθώς στα χρόνια των μνημονίων ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ταυτίστηκαν με διάφορα συμφέροντα και εμφανίστηκαν υπέρμαχοι των πολιτικών που συγκρούστηκαν με τα λαϊκά συμφέροντα.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα: Στόχος να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο κόσμου

To συλλαλητήριο του 1992 στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, είχε συγκεντρώσει -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- περισσότερο από 1,5 εκατ. κόσμου, που με τη μαζική του παρουσία διαμαρτυρήθηκε κατά της παραχάραξης της ιστορίας από τους Σκοπιανούς.

Σχεδόν 26 χρόνια μετά, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος, αισιοδοξούν πως ο παλμός και όγκος θα είναι ανάλογος του 1992, μετά και τη μαζική παρουσία του κόσμου στην Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΣΜΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Το χρήμα δεν έχει οσμή και η εξουσία δεν έχει ιδεολογία. Η ιδεολογία αξιοποιείται μόνο για την κατάληψη της εξουσίας.

Εξουσία, λέει η πολιτική επιστήμη, είναι η δύναμη να επιβάλει εξουσιαστής στους εξουσιαζόμενους να κάνουν ό,τι θέλει αυτός. Ο εξουσιαστής κάνει ό,τι θέλει, ο δε εξουσιαζόμενος μπορεί να θέλει ό,τι κάνει.