MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: «Κουτόχορτο» οι παραχωρήσεις των Σκοπίων

«Η εξουσία τον έχει πιάσει για τα καλά, σαν αράχνη στα δίχτυα της», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με μία συνέντευξη-παρέμβαση στο «ΘΕΜΑ», ενώ, σχολιάζοντας το πρόσφατο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σχολιάζει με νόημα ότι «Σήκωσε το μπόι του ο Γίγας Λαός», καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της κυβέρνησης να το απαξιώσει. 

Ο Έλληνας συνθέτης με τον πύρινο πολιτικό λόγο επιχειρηματολογεί για τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι στη γειτονική χώρα «ακραίοι και μετριοπαθείς» ακολουθούν την ίδια αλυτρωτική ατζέντα, ενώ χαρακτηρίζει «κουτόχορτο» τις παραχωρήσεις Ζάεφ (μετονομασία αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου) στο Νταβός. 

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ 140 ΚΡΑΤΗ

Απευθυνόμενα προφανώς σε ηλίθιους, τα παπαγαλάκια του συστήματος, προβάλουν συνεχώς ως δικαιολογία της επικείμενης ιστορικής μειοδοσίας, τα 140 κράτη που αναγνώρισαν τα Σκόπια. Και λοιπόν;

Ερώτημα:

Αν αύριο Ελλάδα και Σκόπια συμφωνήσουν σε άλλη ονομασία, τότε πως θα ονομάζουν αυτά τα 140 κράτη τα Σκόπια;

Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες!

Από τη διαδήλωση θα ήταν μεγάλη ντροπή να λείψει οποιοσδήποτε μένει στην ευρύτερη Αττική. Δεν θα είχε καμία διαφορά να επιτραπεί στα Σκόπια η ονομασία «Ελλάδα», από την ονομασία «Μακεδονία», αφού και οι δύο λέξεις ανήκουν στο ίδιο Έθνος που έχει τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα και την ίδια μακραίωνη ιστορία.

Άποψη 

Η κυβέρνηση κάθε χώρας είναι υποχρεωμένη να σέβεται την κοινή βούληση, η οποία δεν είναι απαραίτητα σωστή, αλλά πιο κοντά στο Δίκαιο, καθώς επίσης περισσότερο Συνετή. Η κοινή βούληση, στην περίπτωση της αυθαιρεσίας των Σκοπίων, τάσσεται καθαρά υπέρ της μη παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας. Εάν η κυβέρνηση όμως έχει αμφιβολίες, μη συμφωνώντας με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τότε είναι υποχρεωμένη να διεξάγει ένα δημοψήφισμα και φυσικά να το σεβαστεί.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ: «Το Βερολίνο θέλει να διαλύσει όλη την Ευρώπη»

Το γερμανικό σχέδιο για αναδιάταξη συνόρων μέσω των μειονοτήτων
28.01.2018 

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για το εθνικό θέμα, τονίζοντας ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» θα αποβεί σε βάρος της χώρας μας 

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου 

Τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν “Κεντροβαλκανική Δημοκρατία”. Οποιαδήποτε άλλη λύση εμπεριέχει όρο ή παράγωγα της λέξης “Μακεδονία” θα καταλήξει σε βάρος της χώρας μας, αλλά και, σε βάθος χρόνου, κατά των ίδιων των Σκοπίων». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών – Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 76% ΟΧΙ σε σύνθετη ονομασία των Σκοπίων

Συντριπτικά αντίθετοι σε μία λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου «Μακεδονία» και με γεωγραφικό προσδιορισμό, είναι οι κάτοικοι της Κεντρικής, της Δυτικής και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το 76% απαντά όχι ή μάλλον όχι στο ερώτημα «Συμφωνείτε με λύση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι;».

Η πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη

Το πείραμα της εισπνοής καυσαερίων στο Άαχεν, όπου 19 άνδρες και 6 γυναίκες κλείσθηκαν σε έναν ειδικό θάλαμο για ώρες, έτσι ώστε να μετρηθούν οι επιπτώσεις τεκμηριώνει ότι, ο J. Mengele, ο γιατρός που πειραματιζόταν με ανθρώπους, δεν ήταν η εξαίρεση, ούτε χαρακτηριστικό μόνο των ναζί – αλλά ο κανόνας στη Γερμανία.

Επικαιρότητα

Παραδόξως, είναι πολύ δύσκολο να πείσει κανείς τους Έλληνες πως η επίλυση των προβλημάτων που πράγματι έχει η χώρα μας από πολλές δεκαετίες, δεν είναι δυνατή με τα μέτρα (κανόνες, μνημόνια) που τους επιβάλλονται από άλλους – πως ο στόχος αυτών των άλλων που δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και όχι η εξυγίανση της οικονομίας μας.

ΟΟΣΑ: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 20% των Αμερικανών συνταξιούχων

Πάνω από το 20% των Αμερικανών συνταξιούχων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας

Πάνω από το ένα πέμπτο των Αμερικανών συνταξιούχων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με το ποσοστό να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, καθώς η εισοδηματική ανισότητα στις ΗΠΑ ενισχύεται, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development).

LaRouche: Οι Έλληνες ξεπληρώνουν τα χρέη των Αμερικανών και όχι δικά τους


Στις ΗΠΑ, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το σύνολο της οικονομίας το 2008 και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ.

Ο Λίντον Χέρμιλ ΛαΡούς ο νεότερος (Lyndon Hermyle LaRouche, Jr.) (γεν. 8 Σεπτεμβρίου, 1922) είναι αμφιλεγόμενος Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του Κινήματος ΛαΡούς. Έχει γράψει μελέτες για οικονομικά επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα, και έχει ασχοληθεί με την ιστορία, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Ο ΛαΡούς έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία σε όλες τις εκλογές από το 1976 έως το 2004, τη μία με το δικό του Αμερικανικό Εργατικό Κόμμα και επτά φορές ως υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.(wikipedia). 

Διαβάστε το άρθρο του