MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ

Έπειτα και από την παρέμβαση Βενιζέλου, προσανατολίζονται μάλλον εκεί στην κυβέρνηση να υπογράψουν συμφωνία με τα Σκόπια, για την οποία θα μας πουν ότι υπερισχύει τόσο του Σκοπιανού όσο και του Ελληνικού Συντάγματος, χωρίς να απαιτήσουν εδώ και τώρα αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος και χωρίς φυσικά να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός. 

Δηλαδή όπως ακριβώς έκαναν με τα μνημόνια, τα οποία μας λένε ότι υπερισχύουν του Ελληνικού Συντάγματος.

Ελλάδα και Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια

Στην προτελευταία θέση, πριν τη Βενεζουέλα βρίσκεται η Ελλάδα, στην κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη από το 2008 είχε ως αποτέλεσμα στη λίστα με τους «μεγάλος χαμένους» να βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια

Για εκείνο το χρονικό διάστημα που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν καλυτερεύει, η έξοδος από την Ευρωζώνη παραμένει ως απειλή – ενώ θα συνεχίζεται η υφαρπαγή του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου της, με υπαρκτούς τους κινδύνους για την εδαφική της ακεραιότητα.

Ανάλυση

Υπενθυμίζουμε πως όταν τεκμηριώνει κανείς όσο καλύτερα μπορεί τη σκόπιμη υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, το ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως Δούρειος Ίππος για την εισβολή του Ταμείου στην Ευρωζώνη (αν και έχασε τελικά το παιχνίδι από τη Γερμανία), πως τα μνημόνια ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης ή ότι ο σκοπός των πιστωτών είναι η υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, αντιμετωπίζεται ως κάποιος που θέλει να επιρρίψει τις ευθύνες στους άλλους και όχι στη χώρα του – αφού είναι (δήθεν) ανόητο να ισχυρίζεται πως οι Γερμανοί επιδιώκουν τη δημιουργία ενός 4ου Ράιχ, ότι συνέβαλλαν στην κρίση χρέους με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα και με το μισθολογικό dumping ή πως θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας, τις κρατικές επιχειρήσεις και τον υπόγειο πλούτο μας.

Φωνή λαού οργή Θεού: Πώς τα συλλαλητήρια άλλαξαν τη στάση της κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου για το Σκοπιανό

Φωνή λαού οργή Θεού λέμε και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων της ονομασίας των Σκοπίων. Η κυβέρνηση μαθημένη από τα μνημόνια που ψήφιζε χωρίς την αντίδραση της κοινωνίας νόμισε πώς θα πάρει αμπάριζα και τα εθνικά θέματα ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονία έτσι επειδή το θέλουν οι ΗΠΑ και οι Σκοπιανοί.

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.