MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Σοκ και δέος

Οι Έλληνες αγωνίζονται απελπισμένα να διαφυλάξουν τα σπίτια τους από τους κερδοσκόπους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα χρέη τους – ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης πτώσης των εισοδημάτων τους, της ραγδαίας ανόδου των φόρων και της απώλειας των θέσεων εργασίας τους, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται μνημόνια πιο αυστηρά από ποτέ, παρά την τεκμηριωμένη, παταγώδη αποτυχία τους, η οποία θεωρείται ως η κορυφαία στον πλανήτη. Ως εκ τούτου, πάνω από το 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, το 51% των νοικοκυριών στηρίζονται στις μειωμένες συντάξεις και το 75% των ανέργων ευρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας. Φυσικά ελάχιστοι επισκέπτονται τους γιατρούς για προληπτικούς λόγους, οι θάνατοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τις γεννήσεις, ενώ το προσδόκιμο ζωής θα μειωθεί σε βαθμό που δεν φαντάζεται κανείς σήμερα – όπως έχει συμβεί σε όλες τις χώρες που εισέβαλλε το ΔΝΤ.

Ο κύκλος του χάους

Η διαδήλωση της Κυριακής αντιμετωπίζεται από τις δυνάμεις κατοχής της χώρας ως η βασικότερη πρόβα της κυβέρνησης, όσον αφορά τον έλεγχο της ελληνικής κοινωνίας – τη διατήρηση της παθητικής στάσης και της μη αντίδρασης των Ελλήνων, η οποία τους έχει καταστήσει ιδανικό πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων.

«Βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ιστορικό δίλημμα: ή να αφήσω να συνεχιστεί ο αγώνας και να καταλήξει σε ολοκαύτωμα ή να υπακούσω στις παρακλήσεις και να αναλάβω της πρωτοβουλία της συνθηκολόγησης. Τόλμησα το δεύτερο και δεν υπολόγισα ευθύνες, ενώ μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για το τόλμημα μου, αλλά αισθάνομαι υπερήφανος« (Τσολάκογλου).

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

( Σ.Σ. :  Και μάλιστα Δεσμευτικό δημοψήφισμα, όχι συμβουλευτικό. )

Φυσικά το συλλαλητήριο θα διαδηλώσει ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να περιέχεται στο όνομα των Σκοπίων ο όρος «Μακεδονία». Όμως θα πρέπει να έχει και ένα αίτημα για να είναι αποτελεσματικό. 

Αίτημα λοιπόν του συλλαλητηρίου θα πρέπει να είναι το:

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε όποια συμφωνία καταλήξει η κυβέρνηση με τα Σκόπια». Όπως εξάλλου θα κάνουν και τα Σκόπια. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο αν γίνεται σεβαστή η βούληση του λαού ή όχι.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Συλλαλητήριο και το Σκοπιανό.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Συλλαλητήριο και το Σκοπιανό. Style 100 - Σητεία

01/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Συλλαλητήριο, πΓΔΜ

Να γιατί η Κομισιόν θέλει τον East Med: Σε πολλά τρις δολάρια υπολογίζεται ο «θησαυρός» νότια της Κρήτης

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Πριν από λίγες ημέρες η Κομισιόν αποφάσισε την χρηματοδότηση του ακριβού αγωγού East Med για δύο λόγους: Πρώτον γιατί αλλιώς η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αναγκαστούν να αγοράζουν το φυσικό τους αέριο από την κατάληξη του Turkish Stream στην Θράκη και δεύτερον διότι οι έρευνες κατέδειξαν ότι τα κοιτάσματα δυτικά, νοτιοδυτικά, νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης ξεπερνούν κάθε προσδοκία και συνεπώς ο αγωγός θα μπορεί να «γεμίσει».

Μόνο για στα 3 από τα 16 πιθανά κοιτάσματα η συνολική αξία των υδρογονανθράκων υπολογίζεται από $ 4.746 τρις μέχρι $7.689 τρις. Και πρόκειται για κοιτάσματα που δεν εμπίπτουν στην μη οριοθετημένη ΑΟΖ με την Τουρκία.

Τράπεζες : Χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων και λουκέτα σε καταστήματα

Έρχονται απολύσεις με μικρό μπόνους στην αποζημίωση – Τέλος τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, πόσοι και πότε φεύγουν – Χιλιάδες λουκέτα σε υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα 

Τα λουκέτα εδώ και χρόνια πέφτουν το ένα μετά το άλλο στα υποκαταστήματα των τραπεζών. Το φαινόμενο θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό ενώ παράλληλα έρχεται κύμα απολύσεων εργαζομένων. Οι τράπεζες αλλάζουν εποχή, η τεχνολογία και η κρίση φέρνουν δραματικές αλλαγές. 

Μακεδονικό και η Πολιτική του Οίκτου


Φωτεινή Μαστρογιάννη

Έχει δημιουργηθεί πλέον και Μακεδονικό ζήτημα. Οι αναλύσεις εστιάζουν,και δικαιολογημένα, στην ιστορική και γεωοικονομική πλευρά, η επικοινωνιακή πλευρά όμως έχει παραληφθεί και σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να κάνω μία μικρή προσέγγιση.

Θεωρώ ότι είναι προφανές η ύπαρξη μίας συντονισμένης επικοινωνιακής εκστρατείας η οποία σχεδιάζεται από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους. Η επικοινωνιακή αυτή εκστρατεία, τελευταία, έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του οίκτου.