MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ανάπτυξη στα χαρτιά ενώ... βουλιάζει η πραγματική οικονομία

Κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για το αν η βελτίωση των δεικτών στην οποία αναφέρεται, γίνεται αισθητή και αντιληπτή και από τους πολίτες. Αυτό που είχε να απαντήσει, είναι ότι η μείωση της ανεργίας γίνεται αισθητή όπως και το κοινωνικό μέρισμα ή το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. 

Κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λοιπόν, οι πολίτες αυτής της χώρας αντιλαμβάνονται τη βελτίωση επειδή 300.000 βρήκαν μια θέση εργασίας με μέση μεικτή αμοιβή της τάξεως των 600 -700 ευρώ, επειδή εντάχθηκαν σε ένα επίδομα καταπολέμησης της απόλυτης φτώχειας το οποίο χορηγείται σε ανθρώπους με ατομικό εισόδημα της τάξεως των 2400 ευρώ τον χρόνο ή επειδή πήραν ένα μέρισμα μερικών εκατοντάδων ευρώ στο τέλος μιας χρονιάς που τους έφερε μπαράζ αυξήσεων στην έμμεση και στην άμεση φορολογία.

Γερμανία: Παράδεισος για ξέπλυμα χρήματος η μεγαλύτερη οικονομιά της Ευρώπης;

Στον λεγόμενο «δείκτη παραοικονομίας» του δικτύου, η Γερμανία καταλαμβάνει την 7η θέση παγκοσμίως 

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης φέρεται να αποτελεί ένα από τα «ασφαλέστερα λιμάνια» του κόσμου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως προκύπτει από τη νέα έκθεση του δικτύου «Tax Justice Network».

Σύμφωνα με το λεγόμενο δίκτυο φορολογικής δικαιοσύνης «Tax Justice Network», ένα δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων με έδρα το Βερολίνο, ξένοι δικτάτορες αλλά και μαφιόζικες οργανώσεις μπορούν πολύ εύκολα να φέρνουν και να ξεπλένουν μαύρο χρήμα στη Γερμανία. 

Όλοι στο Σύνταγμα!

Δεν πρόκειται μόνο για το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά, επίσης, για το ότι, οι Έλληνες αποφάσισαν να αντιδράσουν στα μαρτύρια που τους έχουν επιβληθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια – συνειδητοποιώντας πως διαφορετικά κινδυνεύουν να πάψουν να υπάρχουν ως Έθνος.

«Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. (β) H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. (γ) Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά. (δ) Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή-συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες. (ε) O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό» (Cipolla).

Oμάδες εφέδρων καταδρομέων θα βρει μπροστά του ο Ρουβίκωνας – Τα κομάντο ετοιμάζονται για την περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου – Θέλουν αίμα οι αναρχικοί!

( Σ.Σ.: Επίσης προστατέψτε το συλλαλητήριο από τους πράκτορες της γερμανικής BND και της ΚΥΠ, που θα είναι ντυμένοι σαν αναρχικοί , με σκοπό να διαλύσουν την συγκέντρωση του κόσμου. )

Με τα κομάντο θα τα βάλουν οι παρακρατικοί και οι διάφοροι Ρουβίκωνες την Κυριακή, οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις όποιες ύποπτες κινήσεις έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. 

Αποταμιεύσεις και Επενδύσεις

Είτε αποταμιεύουν τα νοικοκυριά είτε όχι, δεν πρόκειται να επενδύσει κανένας στην Ελλάδα όσο η ζήτηση είναι χαμηλή – γεγονός που σημαίνει ότι, η ελληνική τραγωδία θα συνεχίζεται στο διηνεκές, εκτός εάν σταματήσει να εφαρμόζεται η πολιτική των μνημονίων και αποφασισθεί η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους.

«Όταν αυξάνονται στην Ελλάδα οι φόροι και μειώνονται τα εισοδήματα, σύμφωνα με την πολιτική των μνημονίων, δεν πρόκειται να επενδύσουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι ξένοι – με εξαίρεση τον τουρισμό και τις εξαγωγές εκείνων των προϊόντων που είναι ανταγωνιστικά διεθνώς, καθώς επίσης τις κερδοσκοπικές τοποθετήσεις (όπως η εξαγορά των κρατικών επιχειρήσεων σε εξευτελιστικές τιμές, των σπιτιών των Ελλήνων σε τιμές εκποίησης κοκ.)».

Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν: Κύκνειο άσμα για την κυβέρνηση Τσίπρα οι χειρισμοί στο Σκοπιανό – Έρχεται «τσουνάμι» κατασχέσεων, στα ύψη το ιδιωτικό χρέος

Οι εξελίξεις σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, εθνικό, πολιτικό είναι δραματικές για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι σε λίγο δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Το Σκοπιανό πιθανόν να είναι και το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης αφού όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται στο «κόκκινο», η έξοδος από τα μνημόνια απομακρύνεται και ο κόσμος δεινοπαθεί. 

Εκτός από το Σκοπιανό λοιπόν, που την Κυριακή με το συλλαλητήριο της Αθήνας θα κριθούν πολλά, στο θέμα της οικονομίας που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση τα πήγαινε… καλά, τα στοιχεία δείχνουν δραματική αύξηση του ιδιωτικούς χρέους, την πλήρη διάλυση της μεσαίας τάξης και το «τσουνάμι» των κατασχέσεων που έρχεται. Μόνο το 2017 έγιναν 175.000 κατασχέσεις λογαριασμών αλλά παρ’ όλα αυτά το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε. 

«Τρέχουν» με χίλια οι κατασχέσεις σε λογαριασμούς

Πάνω από 5 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν το 2017 από τις κατασχέσεις καταθέσεων αλλά και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 101,2 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, τον Δεκέμβριο του 2017 οι φόροι που δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ ενώ τα νέα χρέη που προστέθηκαν πέρυσι στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφθασαν τα 12,931 δις. ευρώ.

Μελανσόν κατά Τσίπρα: Ζήτησε να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το PG, εκφράζει τη λύπη του γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα, στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ;

Κατηγορούν ως φασίστες, εθνικιστές, λαϊκιστές, γραφικούς κ.λ.π. όλους όσους διαμαρτύρονται και αντιδρούν:

Εκείνοι που τυραννούν το λαό

Εκείνοι που έγιναν φοροεισπράκτορες των δανειστών

Εκείνοι που έγιναν οικονομικοί εκτελεστές των τραπεζιτών

Εκείνοι που εκχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία