MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κραχ ενόψει;

Η χθεσινή πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση ότι, ίσως ξεκίνησε η αναμενόμενη κατάρρευση – κάτι που ελπίζουμε να μη συμβεί, επειδή η πολιτική των κεντρικών τραπεζών και τα 17 τρις $, με τα οποία που έχουν πλημμυρίσει το σύστημα, θα προκαλούσε ανυπολόγιστες καταστροφές.

Όταν ο Κ. Καραμανλής ανεγνώριζε την «Μακεδονική» γλώσσα και το «Μακεδονικό» κράτος

(Σ.Σ. : Ωωω, έλα τώρα ο εθνάρχης ; Γίνονται αυτά τα πράγματα ; Προβοκάτσιες ..... όλα είναι προβοκάτσιες ..... :)

Το 1959 ο Κ. Καραμανλής αναφέρει σε ΦΕΚ την περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία. Βέβαια στο ΦΕΚ φαίνεται ότι η χώρα είναι η ενωμένη Γιουγκοσλαβία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας αναφέρεται ως επαρχία της Γιουγκοσλαβίας πριν ακόμα αποκτήσει την ανεξαρτησία της. Άρα από τότε ο Καραμανλής προοιώνιζε το έδαφος για Μακεδονικό έθνος, γλώσσα και εν τέλει κράτος 

Κρίμα, μεγάλο κρίμα!

( Σ.Σ. : Η χώρα και οι πολίτες, δεν είναι διχασμένοι ...., οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ ξαφνικά ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα και έχουν φρικάρει ..... )

Ελπίζω να μην πιστεύει το ΚΚΕ απέχοντας από τη διαδήλωση πως η εκλογή ενός κόμματος ισοδυναμεί με την παράδοση μίας λευκής επιταγής εκ μέρους του λαού. Ότι η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να κάνει ότι θέλει, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, την ιδιωτική, καθώς επίσης ονόματα και εδάφη της χώρας.

«Οι ναζί, οι εθνικιστές, οι ακροδεξιοί, καπελώνουν τον πατριωτισμό των ανθρώπων. Οι διοργανωτές είναι συγκεκριμένοι. Δεν είναι ο Μίκης Θεοδωράκης του «Επιτάφιου» και των λαϊκών αγώνων. Είναι οι ακροδεξιοί που καθορίζουν το πλαίσιο, τα συνθήματα, το κλίμα, είναι οι Αμβρόσιοι που δίνουν τον τόνο των συλλαλητηρίων και στην Αθήνα. Όπως ακριβώς έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους εκεί διοργανωτές, με τον καραβανά ομιλητή, με τις ιαχές κατά των «γύφτο-σκοπιανών», με τα συνθήματα του σοβινισμού, με τους εμπρησμούς στο κτίριο της πόλης, με τον βανδαλισμό στο μνημείο του Ολοκαυτώματος» (πηγή).

Ρωσία-ΗΠΑ βλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την Κυριακή: Ερχεται η μεγαλύτερη έκρηξη από το 1993 – Σύσσωμη η ΝΔ στο συλλαλητήριο – Δημοψήφισμα από ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει ΓΑΠ και Διονύσιο Σολωμό και τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά! Αναβρασμός επικρατεί στις πρεσβείες όλων των Μεγάλων Δυνάμεων, ΗΠΑ-Ρωσίας-Γερμανίας-Γαλλίας κτλ για το επερχόμενο συλλαλητήριο καθώς αναμένουν εκατομμύρια λαού γεγονός που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Ρωσία και ΗΠΑ είναι πεπεισμένες για καταιγισμό εξελίξεων μετά την Κυριακή καθώς όποιος σηκώσει μόνος του το βάρος της παράδοσης του ονόματος στους Σκοπιανούς αυτοκτονεί και εξαφανίζεται πολιτικά.

Η Κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων 25 ετών. Καλά γνωρίζοντας αναφέρουν πως οι «Αγανακτισμένοι» θα μοιάζουν με ένα τίποτα…

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Κοίτασμα Καλυψώ, με τον Σ. Μασλαρινό.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Κοίτασμα Καλυψώ, με τον Σ. Μασλαρινό.

02/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Ορυκτός Πλούτος, Κοιτάσματα,

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη - Οι Γερμανοί τις λιγότερες

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στη χώρα μας το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον "δυτικό κόσμο" όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους, κράτη, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο.

«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το facebook - Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
To facebook.com λίγες ώρες πριν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα Ιμια και την μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, έκοψε τελείως δεκάδες σελίδες περιεχομένου μη αρεστού στην αμερικανική γραμμή.

Ή "τύφλωσε' πολλές άλλες, ακόμα και γενικού περιεχομένου, επιτρέποντας μεν τις αναρτήσεις στις σελίδες τους, αλλά με ειδικό αλγόριθμο μπλοκάροντας τις αναπαραγωγές τους από αναγνώστες που τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Κατά 600 δισ. ευρώ μειώθηκε η περιουσία των Ελλήνων μέσα στην κρίση

Η πολυετής οικονομική κρίση, ψαλίδισε την τρέχουσα αξία της περιουσίας των Ελλήνων κατά περίπου 600 δις. ευρώ. Δεν άφησε πίσω της μόνη τη μείωση των εισοδημάτων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Προκάλεσε και την απαξίωση περιουσιακών στοιχείων (μετοχών, ακινήτων, καταθέσεων) στα οποία είχαν επενδυθεί αποταμιεύσεις 10ετιών.

Για κάποιους, η μείωση της αξίας της περιουσίας τους είναι «θεωρητική» καθώς δεν χρειάστηκε να ρευστοποιήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης και τώρα προσβλέπουν σε μια μακρά περίοδο ανάκαμψης για να καλύψουν τα «σπασμένα».