MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Φορολογικό Tributum

Το κυβερνητικό Βατερλό σχετικά με την είσπραξη των επιβαλλομένων φόρων αποδεικνύει ότι όλα έχουν τα όρια τους.

Η φοροδοτική ικανότητα φυσικών και νομικών προσώπων έχει καθορισμένα όρια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη οπότε ότι τίθεται ως φόρος πάνω από αυτά τα όρια είναι απόλυτα λογικό να μην έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο για το Σκοπιανό.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο για το Σκοπιανό. Sigmatv.

07/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά, Υπουργοί, Θέση, Διπλωματία

Η κατάρρευση της Wall Street: Τα πρώτα πυρά ενός επικείμενου νομισματικού πολέμου

Του Βασίλη Κοψαχείλη* 

Τα όσα συνέβησαν από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στα χρηματιστήρια με επίκεντρο την Wall Street, πιθανότατα αποτελούν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά ενός επικείμενου οικονομικού και νομισματικού πολέμου μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Οι υψηλές αποδόσεις των Αμερικανικών δεικτών και των μετοχών διακόπηκαν απότομα την περασμένη Παρασκευή όταν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε βουτιά, μιλώντας όλοι για τη διόρθωση που οι αγορές περίμεναν. Η συνεδρίαση ωστόσο της Δευτέρας 5/2 ήταν ακόμη πιο καταστροφική, με τον δείκτη Dow Jones να καταγράφει πολύ μεγάλες απώλειες. 

Δρ. Ηλίας Κονοφάγος: Αποθέματα που καλύπτουν τις ανάγκες της Ελλάδας για 50 χρόνια στο κοίτασμα «Καλυψώ» στη Κύπρο που δείχνει Κρήτη!

Η αποκάλυψη ότι το κοίτασμα «Καλυψώ» στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει τελικά αποθέματα ίσα με τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας για 50 χρόνια, με μορφολογία που οφείλεται στο σπάσιμο του «Ερατοσθένη», παραπέμπει νότια της Κρήτης, που έχουμε δεκάδες τέτοια ίδια σπασίματα και μορφολογία, εξαιτίας της διήθησης της Αφρικανικής στην Ευρασιατική πλάκα, λέει ο ακαδημαϊκός και από τους κορυφαίους έλληνες γνώστες της διεθνούς αγοράς υδρογονανθράκων, Ηλίας Κονοφάγος, στον 98.4. 

Σκληρή απάντηση Μ.Θεοδωράκη σε ΣΥΡΙΖΑ για Μακεδονία: «Πού να φανταστείτε ότι ένας αριστερός μπορεί να είναι πατριώτης;»

Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση έδωσε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ηγέτης του συλλαλητηρίου του Κυριακής για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας για τις βρώμικες επιθέσεις που υπέστη από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ' όλες τις κυβερνήσεις.