MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ποιους εμπλέκει το FBI στο σκάνδαλο Novartis

Το FBI στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής απέστειλε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 - μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα - στην επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεκαπεντασέλιδο έγγραφο για το σκάνδαλο Novartis. Σ’ αυτό περιγράφονται οι παράνομες πρακτικές και το δίκτυο υπερτιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, το οποίο είχε στηθεί μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας, γιατρών, Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης και κρατικών αξιωματούχων.

Για «σχήμα Ponzi» στα κρυπτονομίσματα κάνει λόγο ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας

(Σ.Σ. : Και βέβαια τα κατηγορούν τα κρυπτονομίσματα , γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν το δικό τους σχήμα Πόνζι που βασίζεται στην πυραμίδα του χρέους. Αυτοί  οι αλήτες που τυπώνουν κατά βούληση χρήμα όποτε γουστάρουν και το πετάνε στην αγορά , και ελέγχουν κάθε συναλλαγή, φοβούνται ότι θα χάσουν την κουτάλα... με τα κρυπτονομίσματα , γιατί σε αυτά οι συναλλαγές είναι ένας προς έναν, απ' ευθείας. Οπότε τι θα κάνουν μετά ; ΚΛΕΦΤΕΣ θα γίνουν ; :) 

Επίθεση (και) από τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων 

Οι κουκουλοφόροι

Η οικονομία μας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, εάν δεν εκκαθαριστεί εντελώς το πολιτικό προσωπικό – κάτι που ασφαλώς θα συμβεί κάποια στιγμή νομοτελειακά, αλλά με τον πλέον οδυνηρό τρόπο: με τη χρεοκοπία, εάν δεν προηγηθούν αιματηρές κοινωνικές εξεγέρσεις.

«Εάν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Πολιτών προς την Πολιτεία, κανένα νόμισμα στον πλανήτη και κανένα δάνειο δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα μας – η οποία έχει καταντήσει από τους πολιτικούς της σε έναν διεθνή και σιχαμερό επαίτη, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση να σκύβει δουλικά το κεφάλι κάνοντας ότι του ζητούν, αρκεί να του δίνουν «δανεικά και αγύριστα» οι εταίροι του ή οι αγορές«.

ΑΟΖ, το ξεχασμένο μεγάλο εθνικό μας θέμα: Γιατί οι πάντες στην Ελλάδα σιωπούν και φοβούνται;

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης 

Στη πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξήγησε ότι μέρος του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τόνισε ότι δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου! 

Δυστυχώς, η συνέντευξη αυτή πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από την κυβέρνηση και τον τύπο, διότι τώρα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον ελληνικό λαό. Αντέδρασε όμως η Αίγυπτος και προειδοποίησε την Τουρκία να μην αμφισβητεί την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου προέβη στην εξής δήλωση απαντώντας στον Τσαβούσογλου: 

ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα φιλοσκοπιανών Γερμανών, οι οποίοι μας χαρακτηρίζουν περίπου ως εμμονικούς, εθνικιστές, γραφικούς, ανιστόρητους και μεγαλομανείς που δήθεν θέλουμε να στερήσουμε στην Ψευδομακεδονία το μέλλον της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να θέσουμε αυτό το συνονθύλευμα στον κίνδυνο διάσπασης.

Θα πρότεινα σ’ όλους αυτούς να επιδεικνύουν στους τουρίστες τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β΄ ΠΠ ως εικόνα του πολιτισμού τους και να αφήσουν εμάς να επιδεικνύουμε με υπερηφάνεια την Πέλλα, τη Βεργίνα, την Αμφίπολη, την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Κνωσό, το Αιγαίο, τις πόλεις της Ιωνίας κ.λ.π.

Η χώρα της ανοησίας

Ακόμη και σήμερα, στην άκρη του γκρεμού, σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας – από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η εθνική μας ανεξαρτησία, η ελευθερία, η δημοκρατία, το μέλλον των παιδιών μας και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Επικαιρότητα

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν ότι, όλοι όσοι εμφανίζονται στο δημόσιο διάλογο δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα, ούτε έχουν μάθει κάτι από τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της Ελλάδας – η οποία διαχειρίσθηκε με τέτοιο τρόπο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν προκάλεσε μόνο τη χρεοκοπία της χώρας μας αλλά, επίσης, το διεθνή εξευτελισμό της, με την επαίσχυντη πολιτική της επαιτείας, τη υποτέλειας και των υποκλίσεων. Πολύ φοβόμαστε δε πως θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, αφού ακόμη και σήμερα, στην άκρη του γκρεμού, κανένας δεν ασχολείται με τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας – από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η εθνική μας ανεξαρτησία, η ελευθερία, η δημοκρατία, το μέλλον των παιδιών μας και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Ενδείξεις ύπαρξης γιγαντιαίων κοιτασμάτων στην Ελλάδα

του Αντώνη Φώσκολου – 

Μετά από μια εσκεμμένη ανάπαυλα 15 ετών στην έρευνα υδρογονανθράκων άρχισε το πρώτο κβαντικό άλμα, ήτοι η έρευνα προς εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου που βρίσκεται στο 80% της ελληνικής επικράτειας. Η χερσαία Ελλάδα έχει έκταση 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η ελληνική ΑΟΖ 495.000 τετρ. χλμ. 

NOVARTIS AG

Η ελβετική εταιρεία που φέρεται πως δωροδόκησε οκτώ υπουργούς και δύο πρωθυπουργούς στην Ελλάδα.

Επενδύσεις & Αγορές 

Η Novartis ΑΕ είναι μία πολυεθνική εταιρεία του ευρύτερου φαρμακευτικού τομέα, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας. Ιδρύθηκε το 1996 μετά τη συγχώνευση δύο επιχειρήσεων: της SANDOZ και της CIBA – ενώ σήμερα ανήκει κατά 84,22% στο ευρύ κοινό, έχει ίδιες μετοχές 9,67% και οι υπόλοιποι μέτοχοι της είναι κατά 3,4% το ίδρυμα SANDOZ, κατά 2,6% το ίδρυμα Novartis, καθώς επίσης οι VANGUARD, NORGES, UBS, Capital Research, Wellington, Black Rock κλπ. 

Die Zeit: Οι Έλληνες αισθάνονται απόλυτα ταπεινωμένοι από την Ευρώπη

Οι Έλληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από την Ευρώπη και αντιδρούν έντονα για το θέμα της ΠΓΔΜ

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί οι Έλληνες διαδηλώνουν εναντίον του γείτονα». 

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι η δυναμική για μια επίλυση της διένεξης για το όνομα της ΠΓΔΜ έχει αναθερμανθεί από τη βούληση των ΗΠΑ να εντάξουν τη μικρή βαλκανική χώρα στο ΝΑΤΟ αλλά και το μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον της ΕΕ να τη δεχθεί στους κόλπους της.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ…

Πριν δύο χρόνια, το κινεζικό (κομμουνιστικό) κράτος ανακοίνωσε ένα «Σχέδιο για την Κατασκευή ενός Κοινωνικού Συστήματος Αξιοπι­στίας»

Περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων όπου το κράτος συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου από εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά, όπως το Tinder, το Beat, το Twitter, το Fitbit. Το σύστημα αυτό επεξεργάζεται το ψηφιακό αποτύπωμα των ταινιών που επιλέγουν να δούν, τις διαδικτυακές παραγγελίες, τα τρόφιμα που ψωνίζουν με χρήση κάρτας, καταγράφει τον χρόνο πληρωμής των λογαριασμών, αλλά και ποιοι είναι οι φίλοι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ποιες απόψεις αναρτούν, ώστε κατόπιν να τους αξιολογήσει και να βαθμολογήσει την «αξιοπιστία τους». 

Ακίνητα, στο στόχαστρο των πιστωτών

Το κοινό χαρακτηριστικό της Ελλάδας με την Ιταλία είναι ο μεγάλος ιδιωτικός πλούτος και ο χρεοκοπημένος δημόσιος τομέας – επειδή οι Πολίτες των δύο αυτών χωρών δεν κατάλαβαν ποτέ πως τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ανυπεράσπιστα, όταν το κράτος τους καταρρεύσει οικονομικά, ενώ είναι πια φυλακισμένες στην Ευρωζώνη.

«Η ελληνική τραγωδία θα συνεχιστεί, εάν δεν αναζητηθούν μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις, πριν από όλα η αύξηση των μισθών – αφού με την εσωτερική υποτίμηση, καθώς επίσης με τους υπερβολικούς φόρους, οι πιστωτές δρομολογούν σταδιακά τη μεταφορά της ιδιωτικής περιουσίας στο κράτος ή στις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές και από εκεί στα δικά τους ταμεία. 

Ουσιαστικά λοιπόν υφαρπάζεται η ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων για την εξυπηρέτηση του υπέρογκου δημοσίου χρέους τους – το οποίο αύξησε το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων από 125% του ΑΕΠ το 2009 σχεδόν στο 190% σήμερα, ενώ δεν έχει σταματήσει η ανοδική του πορεία«.