MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΑΑΔΕ: Χρωστούν στο Δημόσιο 32,09 δισ. 73 οφειλέτες - Το 54,1% χρωστά κάτω από 500€

ΑΑΔΕ: Χρωστούν στο Δημόσιο 32,091 δισ. 73 οφειλέτες - Το 54,1% των Ελλήνων χρωστά ποσό μικρότερο των 500 ευρώ 

Οκτώ στους δέκα οφειλέτες χρωστούν στην Εφορία μέχρι 2.000 ευρώ ενώ 73 φορολογούμενοι με χρέη άνω των 100 εκατ. ευρώ ο καθένας χρωστούν 32 δισ. ευρώ συνολικά στο Δημόσιο.

Οι οφειλές τους δηλαδή αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (100 δισ.).

Τα στοιχεία αυτά, που αποκαλύπτουν την οικονομική αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις περιλαμβάνονται στην παρουσίαση που έκανε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων

H συνολική κεφαλαιοποίηση τους είναι κατά πολύ υψηλότερη από το ποσόν που πραγματικά επενδύθηκε στην αγορά – γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα.

Επενδύσεις και Αγορές

Πρόσφατα στις Η.Π.Α. μία καινούργια ιστοσελίδα, η οποία έως τότε ήταν γνωστή μόνο σε εξειδικευμένους κύκλους, αναδείχθηκε στις δέκα πιο αγαπημένες της χώρας. Πρόκειται για την coinmarketcap.com, οι συντελεστές της οποίας καταχωρούν τα κρυπτονομίσματα, καθώς επίσης τις ψηφιακές μάρκες (Token) – συμπεριλαμβανομένων των τιμών τους, καθώς επίσης της κεφαλαιοποίησης τους. Όποιος θέλει λοιπόν να ενημερωθεί για τα νέα αυτά χρήματα ή εμπορεύματα κατά τη νομοθεσία, ανατρέχει σε αυτή τη σελίδα ή σε παρόμοιες – όπως είναι η livecoinwatch.com.

Γερμανία: το 0,001% έχει διπλάσιο πλούτο από το 50% του πληθυσμού!

Του Κώστα Μελά 

Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα, το οποίο έχει βεβαίως απαντηθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντοτε νέα στοιχεία δίνουν συνεχώς πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις: ποιος επωφελείται (κερδίζει) από την οικονομική μεγέθυνση και την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών; Η κοινωνία ως σύνολο, ή λίγα επιλεγμένα μέλη της που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία του πλούτου; Ένας τρόπος για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα είναι η μελέτη της κατανομής του εισοδήματος.

Νομικό προηγούμενο πλέον για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Ιστορικής σημασίας, νομικό προηγούμενο και δεδικασμένο ίσως να αποδειχτεί η αποκάλυψη πως η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, σε υπόθεση που αφορούσε τους Εβραίους της Αλγερίας, όχι μόνο αναγνώρισε ότι αποτελεί ως κρατική οντότητα τη «συνέχεια και το διάδοχο» κρατικά του Γ’ Ράιχ, ως προς τη νομική οντότητα διεθνώς της Γερμανίας, αλλά και ότι ανέλαβε τη συνολική πράξη ευθύνης του Γ’ Ράιχ στις πράξεις της δωσιλογικής κυβέρνησης του Γάλλου στρατάρχη Πεταίν, με το υποκατάστατο κράτος-υβρίδιο του Βισύ, που αντικατέστησε την κρατική οντότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας μετά την κατοχή της από το Γερμανικό Στρατό το 1940, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η εποχή των βίαιων αναταράξεων

Με τη χθεσινή μεγάλη πτώση των αμερικανικών δεικτών πάνω από 4%, των κινεζικών επίσης, ξεκίνησε η συμμετοχή του αργού χρήματος – οπότε είτε θα δούμε μία μεγάλη διόρθωση, είτε αποτελεί την αφετηρία του αναμενόμενου κραχ.

«Αντί εμείς οι Έλληνες να ασχολούμαστε με τις επιχειρήσεις και με την παραγωγή πλούτου, χάνουμε το χρόνο μας με τις πολιτικές συζητήσεις – ενώ αμφισβητούμε ακόμη και τα αυτονόητα, όπως τη διαφθορά στο χώρο των φαρμάκων, η οποία φαίνεται ολοκάθαρα από τον τετραπλασιασμό της κρατικής δαπάνης μετά το 2001. 

Ειδικά όσον αφορά τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας, απλά και μόνο το ότι δεν αποκάλυψε κανένας τις απάτες, φτάνει για να τους καταστήσει ενόχους – χωρίς να χρειάζεται κάποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο».

Ο μαινόμενος κ. Αβραμόπουλος

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σκευωρία, στην οποία να συμμετέχει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και το αμερικανικό FBI; Δηλαδή, κατ’ αναλογία, αντίστοιχες σκευωρίες έστησε το FBI με τις κυβερνήσεις της Ν. Κορέας, της Κίνας και της Τουρκίας;

Επικαιρότητα 

Μηνυτήρια αναφορά κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, όπως τους αποκάλεσε, της υπόθεσης της Novartis, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο αξιότιμός κ. Αβραμόπουλος ο οποίος, εάν δεν κάνω λάθος, είχε αγοράσει τα γνωστά «άχρηστα» εμβόλια – ενώ ζήτησε παράλληλα από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους. Εάν βέβαια ζητούσε να εξαιρεθεί και ο ίδιος από το νόμο περί προστασίας υπουργών, λόγω του οποίου η Ελλάδα χαρακτηρίζεται δυστυχώς ως «χώρα της μίζας», εάν επέτρεπε την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς επίσης εάν αιτιολογούσε επακριβώς τα περιουσιακά του στοιχεία, θα με έπειθε αμέσως – κάτι που ελπίζω να κάνει, για να αποδείξει πως είναι πράγματι υπεράνω κάθε υποψίας. 

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Στο δικό μας πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα, ειδικά μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος εξουσιαστής της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Καμία άλλη εξουσία δεν είναι ανώτερη ή έστω ίση με την εξουσία του πρωθυπουργού. Είναι κάτι σαν τον παλιό Ρωμαίο Αύγουστο. Μιλάμε για ένα μονοπρόσωπο ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα. Και φυσικά όποιος μπορεί με κάποιον τρόπο να ελέγχει τον όποιο πρωθυπουργό, μπορεί άνετα να ελέγχει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα στο σύνολό της.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο για Καλυψώ και Σκοπιανό. Ράδιο Πρώτο

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο για Καλυψώ και Σκοπιανό. Ράδιο Πρώτο

09/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά, Ορυκτός Πλούτος, Κοιτάσματα, Ενέργεια