MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι πολίτες διεθνώς εγκαταλείπουν τη Δημοκρατία - Κυριαρχεί ο λαϊκισμός

(Σ.Σ.: Είναι φανερό ότι ο κ. Gurria κοιμάται όρθιος , μπροστά στην μάσα στην ρεμούλα και στην διαφθορά της δυτικής Ελίτ , και βγάζει και ηθικοπλαστικά ντεμέκ συμπεράσματα. Δηλαδή , μας λεει εν ολίγοις ο κύριος αυτός, ότι, δεν αρκεί να είσαι σκλάβος ενός απόλυτα διεφθαρμένου ολοκληρωτικού συστήματος που κρύβετε πίσω από τον φερετζέ της δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είσαι και χαρούμενος.) 

Ο κατατεμαχισμός μπορεί να είναι χειρότερος στο μέλλον, αν δεν απαντηθούν οι ανάγκες των πιο ευάλωτων στοιχείων της κοινωνίας 

Για τις προκλήσεις του σήμερα και τον κίνδυνο εγκατάλειψης της Δημοκρατίας από πολίτες δυσαρεστημένους και μη προνομιούχους σε όλο τον κόσμο μίλησε στην Παγκόσμια Οικονομική Σύνοδο Κορυφής, ο γ.γ του ΟΟΣΑ Ángel Gurría.

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Εδώ που έχουμε φτάσει και με όλα αυτά που συνεχίζουν να διαδραματίζονται γύρω μας (Μνημόνια, Σκοπιανό, Αιγαίο, σκάνδαλα κ.λ.π.), αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουμε ήδη προσεγγίσει το σημείο «μηδέν» και τρόπος ίασης δεν διακρίνεται.

Σ' αυτή την πορεία καθόδου μας, έχουν συμβάλει πρόσωπα και θεσμοί μέσα από ένα φαύλο κύκλο αλληλεπίδρασης και αλληλοδιαμόρφωσης μεταξύ τους.
Αν λοιπόν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα περάσουμε σε αρνητικό έδαφος συρρίκνωσης με ολέθριες συνέπειες.

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αλλά παράγουν λιγότερο

Η Ελλάδα πρέπει να μεταβεί σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, στην ποιότητα της εργασίας και σε καλύτερες αμοιβές εργασίας Μπορεί οι Έλληνες να κατέχουν μια από τις υψηλότερες θέσεις σε εργατικότητα ανάμεσα σε 35 χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, όμως δεν φαίνεται να είναι και παραγωγικοί.

Το κραχ και η κατάρα της Fed

Ο υπερδιπλασιασμός της αξίας των χρηματιστηρίων σε σχέση με το 2008, τεκμηριώνει πως είναι υπερδιογκωμένα και άρα υποψήφια μίας πολύ μεγάλης πτώσης – η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία παγκόσμια κατάρρευση τεραστίων διαστάσεων, πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη του 2008.

Επενδύσεις & Αγορές

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη ημέρα των χρηματιστηριακών αναταράξεων, ανέλαβε τα ηνία της κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. ο κ. J. Powell (εικόνα) ο οποίος, με κριτήριο την ιστορία, ίσως επαληθεύσει την κατάρα που ακολουθεί πολλούς διοικητές της Fed – δηλώνοντας βέβαια πως όλα βαίνουν καλά στη χώρα: ότι η ανεργία είναι χαμηλή, η οικονομία αναπτύσσεται σωστά και ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, ενώ θα υποστηρίξει μέσα από τη νομισματική πολιτική την περαιτέρω ανάπτυξη της υπερδύναμης.

Η χώρα της μίζας

Ο πενταπλασιασμός των δαπανών για φάρμακα είναι αρκετός για να αποδείξει την ενοχή όλων όσων κυβερνούσαν – ενώ η μη αποκάλυψη τους από κανέναν υπουργό ή πρωθυπουργό, τους καθιστά συλλήβδην ενόχους και αιτιολογεί πλήρως την απέχθεια των Πολιτών για τα κόμματα

«Αντίπαλος μου είναι ο Σύριζα και στόχος μου να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο πιο γρήγορα γίνεται Πρωθυπουργός, για το καλό της Ελλάδος που έχει πέσει στα χέρια της πιο άθλιας Κυβερνήσεως και ενός αδίστακτου Πρωθυπουργού. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκτήσουμε τη νοοτροπία της φάλαγγας, με την οποία οι προγονοί μας κατάφεραν ενώ ήταν λίγοι να νικούν τους πολλούς. Αλλά φάλαγγα χωρίς ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει.