MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ξεπέρασε τα 400 δισ. δολ. εκ νέου η αξία των κρυπτονομισμάτων – Άνοδος 3,5% για το Bitcoin

Αναλυτές και αξιωματούχοι στρέφουν το βλέμμα στη Wall Street, επιτρέποντας στους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων να «ανασάνουν» 

Πάνω από τα 400 δισεκ. δολάρια ενισχύθηκε εκ νέου η συνολική αξία των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς αναλυτές και αξιωματούχοι έχουν στρέψει, πλέον, το βλέμμα τους στις χρηματιστηριακές αγορές, επιτρέποντας στους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων να «ανασάνουν».

Ο αξιότιμος κ. Καραμανλής

Ο διπλασιασμός των δαπανών για φάρμακα, η εκτόξευση των δίδυμων ελλειμμάτων της χώρας σε πρωτοφανή επίπεδα, η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας και η ανευθυνότητα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι αρκετά για να αιτιολογούν πλήρως τη σιωπή του.

Επικαιρότητα 

Η οικονομία της Ελλάδας ασφαλώς δεν πηγαίνει καλύτερα – ενώ αρκούν δύο μόνο στοιχεία για να το τεκμηριώσει κανείς: (α) το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2017 εκτινάχθηκε στα 21,4 δις € από 18,7 δις € το 2016 – γεγονός που σημαίνει ότι, το 2017 εισάγαμε εμπορεύματα αξίας 21,4 δις € περισσότερα από όσα εξάγαμε, ενώ αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο μία χώρα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο και (β) η απόδοση του κανονικού επταετούς ομολόγου έχει εκτοξευθεί στο 14,3% (άρα η τιμή του καταρρέει), ενώ του καινούργιου που μόλις εκδόθηκε με 3,5% επιτόκιο έφτασε ήδη στο 4%, προκαλώντας ζημίες στους επενδυτές (των 10ετών στο 4,17% κοκ.). 

«Ηλίθιοι και τρομοκρατημένοι οι εχθροί μου» - Τι απαντά ο Μίκης Θεοδωράκης στους επικριτές του

«Βρίσκομαι στην κορυφή του Ολύμπου όπου με έχει ανεβάσει η αγάπη του λαού» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή - απάντηση στους επικριτές του.

Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο μουσικοσυνθέτης απαντά σε όσους σχολίασαν την ομιλία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Σκοπιανό, σημειώνοντας: Μου ζητάτε να απαντήσω σε άτομα που το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτά είναι ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. 

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΕΛΑΙΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Ο χασάπης σφάζει το πρόβατο, αλλά δεν είναι αυτός ο πραγματικός σφαγέας του.

Ο πραγματικός σφαγέας του είναι ο ποιμένας του (ο βοσκός). Αυτός είναι εκείνος που οδηγεί το πρόβατο στον χασάπη. Ο τελευταίος παίρνει μια μικρή αμοιβή για την πράξη του. Όμως το μεγάλο κέρδος από τη ζωή του προβάτου, τη σφαγή του και το εμπόριο του κρέατος το παίρνει ο ποιμένας.

Το πρόβατο είναι ανέμελα χαρούμενο και με ευγνωμοσύνη βλέπει τον ποιμένα να το προστατεύει με την υπόλοιπη αγέλη στο μαντρί του και να το τρέφει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές προθέσεις του ποιμένα.

Πάνω από τους μισούς Ελληνες χρωστούν στην Εφορία έως 500 ευρώ

Στο ποσό των 99,970 δισ. ευρώ ανέρχονταν την 1.1.2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και σε 4.068.857 ο αριθμός των οφειλετών, όπως διαβάζουμε στο thetoc.gr. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα κατά την παρουσίαση που έκανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νούμερο ένα απειλή του ευρώ

Ο γερμανικός μερκαντιλισμός αποτελεί μία βραδυφλεγή ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της νομισματικής ένωσης – η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για την ειρήνη στην Ευρώπη.

«Οι τρεις νόμοι του D. Deutsch: (α) τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα (β) τα προβλήματα είναι επιλύσιμα – οτιδήποτε δεν απαγορεύεται από τους νόμους της φύσης είναι εφικτό, δεδομένης της σωστής γνώσης και (γ) οι λύσεις δημιουργούν νέα προβλήματα – επιλύσιμα με τη σειρά τους«.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Sigma live με την Κ. Χριστοφίδου.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Sigma live με την Κ. Χριστοφίδου.

12/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Τουρκία, Προκλήσεις, Κύπρος, Κοιτάσματα

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Γ. Κοβρίδη, 3XY Radio Αυστραλίας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Γ. Κοβρίδη, 3XY Radio Αυστραλίας.

12/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά, Τουρκία, Πόντος, Γενοκτονία

Γενοκτονία: 4η στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού η Ελλάδα

Το Έθνος συρρικνώνεται – Θα μείνουν ατιμώρητοι οι αυτουργοί των Μμημονίων;

Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά που θα υποστεί ο Ελληνικός πληθυσμός μετά το τέλος του βαρύτερου μνημονιακού ολετήρα που έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο προηγούμενα μαζί.