MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Να γιατί έχει αγριέψει ο Ερντογάν - ΕΝΙ: 6 με 8 τρισ. κυβικά πόδια φ/α διαθέτει η «Καλυψώ»

Πέτρος Θεοχαρίδης

Έξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή ακόμη και περισσότερα, εκτιμάται ότι διαθέτει το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΝΙ Claudio Descalzi.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνεδρίου στο Κάιρο, εάν το κοίτασμα πιστεύεται ότι διαθέτει 6 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ο Descalzi δήλωσε: "Θα μπορούσε να είναι και περισσότερα ή σε αυτό το εύρος’ για να προσθέσει ότι ‘σίγουρα δεν μπορεί να είναι λιγότερα’. Είπε ότι είναι μια καλή ανακάλυψη που έχει προοπτική να προχωρήσει σε πρόσθετες επενδύσεις.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τη NAVTEX στα κοιτάσματα της Κύπρου, Παραπολιτικά FM.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τη NAVTEX στα κοιτάσματα της Κύπρου, Παραπολιτικά FM.

13/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Τουρκία, Προκλήσεις, Κύπρος, Κοιτάσματα

Τουρκία: Η εισβολή εξελίσσεται πλέον σε εφιάλτη…

Ο φαφλατάς «Ντούτσε» της σύγχρονης Τουρκίας, χωρίς τις πολύ γερές «πλάτες» που είχε απαραίτητα η Τουρκία σε όλες τις επιδρομές της, σέρνει την γειτονική χώρα σε μια αιματηρή πολεμική περιπέτεια μέσα από τα παλάτια, την μεγαλομανία και την διαφθορά του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε στην Τουρκία. 

Στο άρθρο Τουρκική εισβολή στη Συρία: Το μοιραίο λάθος;, δύο μόλις μέρες μετά την έναρξη της Τουρκικής εισβολής στην Συρία στις 20 Ιανουαρίου 2018, αναρωτιόμασταν αν πράγματι η Τουρκία διέπραξε το μοιραίο λάθος

Έκτοτε συμπληρώθηκαν περισσότερες από τρεις εβδομάδες και η Τουρκική εισβολή βουλιάζει αργά αλλά σταθερά μέσα στον θανάσιμο βάλτο της Συρίας, παγιδευμένη ασφυκτικά μέσα στις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του μεγαλομανούς Ρ. Τ. Ερντογάν. 

Ο ανόητος κύριος Βίζερ

Είναι αδύνατον να επιμερίσει κανείς τις ευθύνες της εκ του αποτελέσματος καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου, ενοχοποιώντας μόνο τον κ. Βαρουφάκη – αφού το σχέδιο του, καλώς ή κακώς, δεν εφαρμόσθηκε τελικά.

«Ο κ. T. Wieser, ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group έχει γεννηθεί στο Maryland, από Αυστριακό πατέρα και Βρετανίδα μητέρα – ενώ είναι αυτός που συνέταξε την τρίτη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας το 2015, ύψους 86 δις €, έχοντας την ευθύνη της πιστής εφαρμογής της. Η δεύτερη θέση απασχόλησης του ήταν η διεύθυνση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής επιτροπής του ευρωπαϊκού συμβουλίου – την οποία κατείχε από το 2000 έως το 2001 ο σημερινός πρόεδρος της ΕΚΤ κ. M. Draghi. 

ΑΡΘΡΟ 86 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΧΕΤΕ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ;

Αξίζει να διαθέσει κάποιος λίγο χρόνο και να ρίξει μια ματιά στην πιο κάτω διαχρονική εξέλιξη της συνταγματικής προστασίας των μελών των κυβερνήσεων. Άλλωστε αυτό αφορά κυρίως την προστασία των συμφερόντων όλων μας ως πολιτών, τα οποία συμφέροντά μας πλήττονται από τις κυβερνήσεις, ιδίως τα τελευταία εννιά χρόνια.

Παρατίθεται η διαχρονική εξέλιξη του σχετικού άρθρου που προστατεύει τα μέλη της κυβέρνησης σε όλα τα ελληνικά Συντάγματα, από το βασιλικό Σύνταγμα του 1952 μέχρι σήμερα. Σας πληροφορώ όμως ότι θα πρέπει να έχετε πολύ γερό στομάχι για να αντέξετε όλη αυτή την κατρακύλα της κατ΄ ευφημισμόν «δημοκρατίας» στη χώρα μας σήμερα και της πλήρους ατιμωρησίας των μελών της άρχουσας πολιτικής ελίτ.