MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Λυγερός - Στρατηγική Ανάλυση Κυπριακού. ΠΑΣΕΚΑ. Μελβούρνη

Ν. Λυγερός - Στρατηγική Ανάλυση Κυπριακού. ΠΑΣΕΚΑ. Μελβούρνη

15/02/2018

Θέμα : Κύπρος , Κοιτάσματα , Τουρκία , Προκλήσεις

Οι αιτίες της τουρκικής αποθράσυνσης

Όταν απειλείται η εδαφική μας ακεραιότητα ή/και δεχόμαστε μία τόσο απροκάλυπτη επίθεση, όπως το σκάφος του λιμενικού μας εντός των χωρικών μας υδάτων, οφείλουμε να απαντάμε με αποφασιστικότητα παίρνοντας όλα τα ρίσκα – όχι να συμπεριφερόμαστε με δειλία, όπως δυστυχώς έγινε σε όλους αντιληπτό από τη συμπεριφορά του υπουργού αμύνης μας.

Ανάλυση 

Φαίνεται πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί φίλοι της Τουρκίας (για να μην τους χαρακτηρίσουμε διαφορετικά), αφού εγκωμιάζουν την οικονομία της – σε μία εποχή που η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του λαού της στην πατρίδα μας, αυξάνοντας την επιθετικότητα της. Η αιτία είναι βέβαια το ότι, οι ανθρώπινες και οικονομικές της απώλειες της από την εισβολή στη Συρία είναι τεράστιες, η διαφθορά της πολιτικής της ηγεσίας τρομακτική, έχει χάσει ουσιαστικά όλους τους συμμάχους της, συμπεριφέρεται φασιστικά, μαίνονται οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της κοκ. – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος της Υεμένης γονάτισε ακόμη και την πάμπλουτη Σ. Αραβία, παρά το ότι η αντίσταση που αντιμετώπισε ήταν μηδαμινή. 

Πολιτικά κόμματα οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στην Ελλάδα!

DW: Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ θεωρούνται οι ποιο διεφθαρμένοι» θεσμοί. Ένας στους δύο παραδέχεται ότι έχει δωροδοκήσει δημόσιους λειτουργούς.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα αποτυπώνουν μια χώρα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ και όχι μόνο. Αυτή τη θέση η Ελλάδα τη διατηρεί και ανάμεσα στα 28 κράτη που ανήκουν στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφορικά με την ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση υποκινείται από «μεγάλα συμφέροντα». Αυτό το πιστεύει μόλις το 5% των Νορβηγών για την κυβέρνηση τους, το 55% των Γερμανών, το 70% των Ιταλών, αλλά το 83% των ερωτηθέντων Ελλήνων.

Προπαγάνδα, Γκέμπελς Και Η Εποχή Μας

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

«Πολλοί δρόμοι οδηγούν στη βία ή στο μίσος: η αποθάρρυνση και η απώλεια ελπίδας, η αδράνεια και η απάθεια, η ανάπτυξη μιας πικρίας και μιας μνησικακίας που οδηγούν σε εκρήξεις βίας, όχι πάντα τις ίδιες ποιοτικά και στους τρόπους έκφρασης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία διάχυτη δυσφορία που μπορεί να μετατραπεί σε ακραία βία».

Η προπαγάνδα έχει ως στόχο τη χειραγώγηση και είναι ένας από τους πολλούς δρόμους που έχουν οδηγήσει στη βία, στο μίσος και σε ακρότητες. Πατέρας της προπαγάνδας θεωρείται ο Γκέμπελς. 

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ;

Δεν φταίει ο απλός κόσμος. Φταίει η άρχουσα ξενομανής τάξη, η οποία προσπαθεί να κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται άσχημα (φασίστες, εθνικιστές, γραφικοί κ.λ.π.) όταν εκδηλώνουν την αγάπη προς τη πατρίδα, προς την σημαία, προς την ιστορία κ.λ.π.