MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Χορηγείστε μόνοι σας έναν μετανάστη!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι, δύο επιστήμονες είχαν το θράσος να σκεφθούν μία μορφή οργανωμένης δουλείας – να τη γράψουν, να την προσφέρουν για δημοσίευση, καθώς επίσης να την κυκλοφορήσει ένα γνωστό αμερικανικό περιοδικό στον 21ο αιώνα!

Επικαιρότητα 

Η σχολή του Σικάγο, η οποία έχει εφεύρει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τη σκλαβιά του χρέους, στα οποία στηρίζονται οι μέθοδοι του ΔΝΤ, δημοσίευσε ορισμένες καινούργιες της προτάσεις στο περιοδικό Politico – μέσω ενός καθηγητή νομικής, καθώς επίσης ενός στελέχους της Microsoft (πηγή). 

Στρατηγός Ζιαζιάς : Κάποιοι Θα Λογοδοτήσουν Στο «Στρατοδικείο» Για Τα Ίμια

Τις συνέπειες της πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης των Ιμίων , υφίσταται και σήμερα η Χώρα μας. Η Τουρκία εφαρμόζοντας μια αναθεωρητική και ασύμμετρη εξωτερική πολιτική , επιχειρεί απροκάλυπτα και με την απειλή χρήσης βίας , να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο και να παγιοποίηση γκρίζες ζώνες σε αυτό .Η Άγκυρα επιβάλλει , σταδιακά , την ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ κρίσιμων περιοχών στο Αιγαίο και ισχυρίζεται ότι είναι γκρίζες ζώνες , όπως συμβαίνει την τελευταία περίοδο στην περιοχή των Ιμίων. 

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Ο κόσμος στο «χείλος του γκρεμού».

Διεθνείς ισορροπίες αμφισβητούνται, περιφερειακές συρράξεις εντείνονται. Η Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα μέλλοντα και να υποδείξει λύσεις.

Σπανίως αποπνέουν αισιοδοξία οι εμπειρογνώμονες για θέματα ασφάλειας και οι εκθέσεις τις οποίες συντάσσουν. Αυτό ισχύει και για την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου, Βόλφγκανγκ 'Ισινγκερ, λίγο πριν αρχίσει στη βαυαρική πρωτεύουσα η φετινή συνάντηση, την οποία πολλοί αποκαλούν και «Νταβός της Άμυνας». Η έκδοση φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Προς το χείλος του γκρεμού- με επιστροφή;» 

Οι προτάσεις αλλαγής της Ευρωζώνης

Έχουμε δυστυχώς την εντύπωση ότι, η πρόθεση των ισχυρών κρατών και δη της Γερμανίας δεν είναι η βιώσιμη ολοκλήρωση της – αλλά η μετατροπή των υπολοίπων σε αποικίες τους, μέσω της εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων τους σε εξευτελιστικές τιμές όταν αντιμετωπίζουν νομοτελειακά προβλήματα, μεταξύ άλλων λόγω της ίδιας της δομής της νομισματικής ένωσης.

«Η δημιουργία του ευρώ υποτίθεται ότι ήταν ένα ακόμη θριαμβευτικό βήμα στο ευρωπαϊκό σχέδιο – στο οποίο η οικονομική ολοκλήρωση χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση της πολιτικής ολοκλήρωσης και της ειρήνης. Ένα κοινό νόμισμα, όπως ένας κοινός τρόπος σκέψης, θα δέσμευε την ήπειρο ακόμη πιο πολύ, θα συνέδεε τα κράτη πιο στενά μεταξύ τους. 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ “ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ” ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όταν με διάφορα προπαγανδιστικά τεχνάσματα η συνείδηση φτάνει σε μια κατάσταση που λέγεται «μουδιασμένη συνείδηση», τότε η συνείδηση δεν αντιδρά φυσιολογικά. Είτε εκτελεί χωρίς αντιστάσεις τις εντολές μιας τυραννικής ηγεσίας, είτε αδιαφορεί και δεν προβάλει καμία αντίσταση. Μάλιστα το φαινόμενο της μουδιασμένης συνείδησης είναι τόσο ατομικό όσο και μαζικό. Δηλαδή μπορεί να πάψει να αντιδρά φυσιολογικά μια ολόκληρη κοινωνία, κάτω από συγκεκριμένες τεχνικές επηρεασμού της.

Δεν θα εξετάσουμε εδώ τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία (και ειδικά στην εποχή των μνημονίων) για να χαλαρώσει την κοινωνική συνείδηση των Ελλήνων, αλλά θα ασχοληθούμε με την ίδια τακτική που ακολουθεί η Τουρκία σε βάρος ολόκληρης της χώρας μας.