MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Τι θα έκανε λέτε το Ισραήλ στη θέση μας; Ας συγκρίνουμε πρώτα τρεις χώρες. Ελλάδα, Ισραήλ και Τουρκία

ΕΛΛΑΔΑ
Έκταση 131.957 km²
Πληθυσμός 10,750.000

ΙΣΡΑΗΛ
Έκταση 20.770 km2
Πληθυσμός 8.643.600

Η Novartis και ο κ. Α. Γεωργιάδης

Εάν τυχόν αποδεικνυόταν πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο νούμερο ένα υπέρμαχος των μνημονίων που εξαθλίωσαν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους οδήγησαν στην υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής τους περιουσίας, ενώ απειλούν ακόμη και την εδαφική τους ακεραιότητα, χρηματίστηκε, τότε οι ευθύνες του θα ήταν πολύ μεγαλύτερες όλων των άλλων.

Επικαιρότητα

Ο χρηματισμός είναι μία εγκληματική ενέργεια, ειδικά όταν πρόκειται για έναν πολιτικό που οφείλει με τη στάση του να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Πολίτες. Είναι επίσης μία ντροπιαστική ενέργεια, η οποία υποδηλώνει την αρρωστημένη απληστία του αποδέκτη «χρηματικών ανταλλαγμάτων». Όταν πρόκειται δε για χρήματα που εισέπραξαν παράνομα οι πολιτικοί μίας χρεοκοπημένης χώρας, ενώ σε αυτά οφείλεται ένα μεγάλο μέρος των χρεών της, τότε η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι μόνο εγκληματική ή/και ντροπιαστική, αλλά αποτρόπαιη.

Οι 2.594 Έλληνες στη νέα λίστα των Paradise Papers

Σε νέα διαρροή χιλιάδων ονομάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που εμπλέκονται στις λίστες των Paradise Papers προχώρησε η ιστοσελίδα του διεθνούς κονσόρτιουμ ερευνητών δημοσιογράφων. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται τόσο μεγάλος αριθμός ελληνικών ονομάτων, αφού η λίστα περιλαμβάνει 2.594 καταχωρίσεις που προέρχονται από τα εταιρικά μητρώα της Μάλτας.