MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Xanthi Channel με τον Ι. Καμαρίδη

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Xanthi Channel με τον Ι. Καμαρίδη

21/2/18

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Τουρκία, Προκλήσεις, Κύπρος, Κοιτάσματα

Αυτά Τα Νησιά Πήραμε Από Τους Ιταλούς – Τι Δείχνουν ΧΑΡΤΕΣ Του 1929. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 20 ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα Δωδεκάνησα είχαν περάσει στην στυγνή Ιταλική Κατοχή το 1912 ως το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας, νικήτριας της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στις 10-2-1947! 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:

«Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον,Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!

Το σκάνδαλο Novartis και η νέα γερμανική προσβολή

Την ίδια στιγμή που η ελληνική βουλή ασχολείται με τη διαφθορά, η γερμανίδα καγκελάριος «καλωσόρισε στο Βερολίνο των πρωθυπουργό της Μακεδονίας» – όπως η ίδια αποκάλεσε τα Σκόπια, εξευτελίζοντας ακόμη μία φορά την Ελλάδα.

«Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σαν να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας» (Μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Novartis, πηγή).

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την αξία των Διαπόντιων Νησιών στην Ηρώ Λέλα.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την αξία των Διαπόντιων Νησιών στην Ηρώ Λέλα. StartTV

21/2/18

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Τουρκία, Αλβανία, πΓΔΜ, Προκλήσεις, Κύπρος, Κοιτάσματα

Κοίτασμα «μαμούθ» στην κυπριακή ΑΟΖ βλέπουν οι Αμερικανοί – Εκτιμούν στα 340 τρισ. κυβικά πόδια το φυσικό αέριο στην περιοχή προς Λίβανο και Αίγυπτο

Τo Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ εκτιμά πώς τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο περιέχουν περισσότερα από 340 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Περισσότερα από τα αποδεδειγμένα αποθέματα των ΗΠΑ! Αυτό εξηγεί και την συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μπλόκαρε με πολεμικά πλοία την γεώτρηση στο οικόπεδο 3 και το σημείο «Σουπιά».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η περιοχή από την Κύπρο προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο μπορεί να περιέχει πρόσθετα αποθέματα φυσικού αερίου, και οι χώρες της περιοχής είναι πρόθυμες να αναπτύξουν σχέδια εξαγωγών.

Το Σαβουάρ Βιβρ της Τουαλέτας

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

«…εκφράζεται ένα αντι-κίνημα, που σε κάποιο μέλλον, θα καταργήσει αυτόν τον πραγματοποιημένο μηδενισμό» 
Φρήντριχ Νίτσε 

Χαρακτηριστικό δείγμα του μηδενισμού, θεωρώ ότι είναι το παρακάτω απόσπασμα που διάβασα στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Ζαν-Κλωντ Μισεά «Τα μυστήρια της Αριστεράς» (σελ. 141). 

«Στις 12 Ιουνίου 2012, το σουηδικό κόμμα της αριστεράς (που διαθέτει 22 βουλευτές στο σουηδικό κοινοβούλιο) κατέθεσε ενώπιον του γενικού συμβουλίου της κομητείας Σόρμλαντ-μέσω του τοπικού του σταρ, Βίγκο Χάνσεν- ένα νομοσχέδιο με στόχο να απαγορευτεί στο εξής, σε όλα τα «άτομα του ανδρικού φύλου», να ουρούν όρθια. Το γεγονός- ασφαλώς αδιανόητο στον 21ο αιώνα- ότι δεν υπάρχει ακόμα σουηδικός νόμος που μπορεί να καθορίζει έναν τρόπο ούρησης που να μπορεί επιτέλους να είναι ο ίδιος για όλους συνιστά, πράγματι – στα μάτια των οπαδών αυτού του κόμματος της άκρας αριστεράς -, μια σκανδαλώδη και ιδεολογικά απαράδεκτη διάκριση (και, συνακόλουθα, ο μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ούρησης δεν θα μπορούσε , βεβαίως, να είναι εκείνος που επιβάλλει το αρσενικό πρότυπο)». 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ “ΔΙΚΑΙΟ”; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Πολλοί φίλοι υποθέτουν ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απονέμει το Δίκαιο, σύμφωνα με τα συνταγματικά ισχύοντα σε κάθε χώρα. Λάθος. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όχι μόνο δεν σέβεται καμία εθνική συνταγματική τάξη, αλλά ούτε καν το πνεύμα των ίδιων των ευρωπαϊκών συνθηκών, με βάση τις οποίες συγκροτήθηκε η ΕΕ.

Ανώτατη δικαιακή αρχή που διέπει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι η αρχή του οικονομικού “ανταγωνισμού”. Η ΕΕ είναι η πιο σκληρή έκφραση της παγκοσμιοποίησης και επομένως και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακολουθεί το πνεύμα αυτό.

Ο σκοτεινός ρόλος των τραπεζών

Έχοντας καταφέρει να πάρουν τα εκδοτικά δικαιώματα από τα κράτη και τις κεντρικές τους τράπεζες, με την έκδοση του 90% των χρημάτων από το πουθενά, απομυζούν αχόρταγα το σύστημα – κάτι που θέλουν να σταματήσουν αμέσως οι Ελβετοί, υιοθετώντας το πλήρες χρήμα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι καταθέσεις τους είναι αληθινά χρήματα – παρά το ότι δεν ισχύει, αφού ένας τραπεζικός λογαριασμός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δάνειο του πελάτη στην τράπεζα και μία απαίτηση του απέναντι της να του καταβάλλει μετρητά χρήματα«.

Με την πλάτη στον τοίχο

Ειδικά με την Τουρκία δεν τηρήθηκε καθόλου ο κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο μία χώρα που θέλει να αποφύγει τον πόλεμο, οφείλει να είναι προετοιμασμένη να πολεμήσει και πλήρως αποφασισμένη – με έναν τρόπο που να είναι ξεκάθαρος στον εχθρό της.

Επικαιρότητα

Όταν μία χώρα δεν λύνει τα προβλήματα της μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εμφανίζονται, αλλά τα κρύβει κάτω από το χαλί, τότε κάποια στιγμή συσσωρεύονται τόσα πολλά που την πνίγουν. Κάτι τέτοιο φαίνεται να βιώνει η Ελλάδα σήμερα, με αφετηρία το 2010 – όπου, έχοντας στη διάθεση της πολλές επιλογές για να λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης, διάλεξε τη χειρότερη: τα μνημόνια. Σαν να μην έφτανε δε αυτό, η κυβέρνηση της δρομολόγησε ένα έτος μετά το PSI, με το οποίο επισφραγίσθηκε το μεγάλο έγκλημα: η κυλιόμενη πτώχευση, κατά την οποία υφίσταται κανείς όλα τα δεινά της χρεοκοπίας, χωρίς κανένα από τα οφέλη της.