MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Η. Μεγαγιάννη στο Style 100

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Η. Μεγαγιάννη στο Style 100 - Σητεία

05/03/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Ορυκτός Πλούτος, Κοιτάσματα, Συλλαλητήριο, πΓΔΜ, Τουρκία

ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά μετά την υπόθεση Novartis, δείχνουν πτώση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ούτε τα μικρότερα κόμματα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Με λίγα λόγια, εκείνο που βλέπουμε είναι η γενική υποχώρηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χρεοκοπημένης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αυτό και σε συνδυασμό με την μεγάλη αποχή των πολιτών από τις κάλπες, δείχνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά την αποτυχία κάποιων κομμάτων, αλλά αποτυχία ολόκληρου του μοντέλου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, που οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά σε όλους τους τομείς.

Deutsche Bank

Οι αρνητικές ειδήσεις για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και το νούμερο ένα κίνδυνο παγκοσμίως για το χρηματοπιστωτικό σύστημα συνεχίζονται.

Επενδύσεις & Αγορές

Η Deutsche Bank, η εγκληματική συμμορία κατά τη γερμανική αστυνομία, η τράπεζα των σκανδάλων και ο νούμερο ένα κίνδυνος παγκοσμίως κατά το ΔΝΤ, είχε μακράν τη χειρότερη απόδοση της χρονιάς στο δείκτη DAX – έχοντας πέσει ξανά κάτω από τα 13 €, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται πολλοί πόσο πιο άσχημα θα μπορούσε να πάει. Σαν να μην έφταναν δε όλα της τα προβλήματα, αποφάσισε να αποχωρήσει ως μέτοχος η κινεζική HNA-Holding, πιέζοντας έντονα την τιμή της – ενώ οι συνεχείς δικαστικές αγωγές εναντίον της, ειδικά από τους Αμερικανούς, επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τον ισολογισμό της, επειδή είναι υποχρεωμένη να σχηματίζει προβλέψεις για τα ρίσκα που αντιμετωπίζει.

Ανάγκη παραγωγής πλούτου

Το να ενοχοποιεί κανείς το ευρώ ή την ΕΕ για τα δεινά της πατρίδας μας, πόσο μάλλον όταν δεν οφείλονται ούτε στο νόμισμα, ούτε στην Ευρώπη η κομματική ανικανότητα, η διαπλοκή και η διαφθορά που κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία μας, είναι οξύμωρο – ενώ είναι αδύνατον να πιστεύει κάποιος ότι, η Ελλάδα θα έβγαινε από την κρίση με αυτό το πολιτικό σύστημα, εάν επέστρεφε στη δραχμή ή/και εγκατέλειπε την ΕΕ.

«Στην Ελλάδα ενοχοποιούνται το ευρώ, πολύ σωστά η Γερμανία, η πολιτική διαφθορά, η διαπλοκή και οι τράπεζες – δυστυχώς όμως όχι η μη δημιουργία πλούτου, η απομάκρυνση από τον πρωτογενή τομέα, το προβληματικό δημόσιο, τα θεσμικά μας ελλείμματα, η έλλειψη παιδείας και οι μη παραγωγικές επενδύσεις σε ακίνητα. 

Η απάντηση της Κύπρου στις προκλήσεις Erdogan: Θα έχουμε τσουνάμι γεωτρήσεων στην ΑΟΖ το 2018

Τι απαντά στις απειλές της Τουρκίας για πλήγμα στην κυπριακή ΑΟΖ, εάν γίνουν εξορύξεις ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου

Αποφασιστικά απαντά η Κύπρος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος σήμερα (4/3/2018) απείλησε μέσω του συμβούλου Bulut, με χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο εάν ξεκινήσουν οι εξορύξεις.