MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ενώ οι Σκοπιανοί πολιτικοί ηγέτες το έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι, σε οποιαδήποτε συμφωνία καταλήξουν με την ελληνική πλευρά θα την θέσουν σε δημοψήφισμα ενώπιον του Σκοπιανού λαού, αντίθετα, σύσσωμη η ελληνική κομματική ολιγαρχία το ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δημοψήφισμα δεν γίνεται.

Γιατί λοιπόν δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα στον ελληνικό λαό; Προφανώς ολόκληρη η κομματική ολιγαρχία, θεωρεί τον ελληνικό λαό ηλίθιο και ανίκανο να αποφασίσει για το καλό του. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται αβίαστα από την ίδια τη λογική της ελληνικής κομματικής ολιγαρχίας. Μας λένε ότι αυτό που θα υπογράψουν είναι για το καλό μας. Όμως εμείς δεν πρέπει να αποφασίσουμε γι’ αυτό. Επομένως εμείς είμαστε ανίκανοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το καλό μας. Αυτό ακριβώς είναι το εξαγόμενο από τους κανόνες της λογικής.

Τι μας μαγειρεύουν οι Αμερικανοί

O αμερικανός πρέσβης ήρθε από την Ουκρανία, όπου είχε «ενεργό ρόλο» στην κρίση της Κριμαίας

-Στους Δελφούς, ως άλλος μάντης, ο Τζέφρι Πάιατ προέβλεψε ακούσια ελληνοτουρκική σύγκρουση

-Προειδοποίηση προς Τσίπρα η πρωτοφανής παρέμβασή του, ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο «σκάνδαλο Novartis» – Δώρο στον Μητσοτάκη

Θαυμαστοί καινούργιοι μύθοι

Είναι ενδιαφέρουσες οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Σάλλας, ο οποίος τάσσεται σθεναρά υπέρ του κυβερνητικού μαξιλαριού που κατά τον ίδιο εξασφαλίζει την έξοδο μας από τα μνημόνια – θεωρώντας ως βασικότερες αφενός μεν μία μέση ανάπτυξη με ρυθμό 2% ετησίως, αφετέρου μία ενάρετη διαχείριση των οικονομικών της χώρας!

Ανάλυση

Ο αξιότιμος πρώην διοικητής της Τραπέζης Πειραιώς, η οποία λέγεται πως ερευνάται για διάφορα σκάνδαλα που ενδεχομένως τον αγγίζουν (πηγή), τάθηκε ξεκάθαρα με το μέρος της ελληνικής κυβέρνησης, οπότε εναντίον της ΕΚΤ – ισχυριζόμενος πως είναι προτιμότερο το «μαξιλάρι» των 20 δις € από την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης, για τους εξής λόγους: 

Βαθαίνει το σκοτάδι στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό

Σαν να μη μας έφτανε η χρεοκοπία, δίπλα μας έχουμε πια μία πολεμοχαρή, ναζιστική χώρα των 80 εκ., η οποία είναι επί πλέον απίστευτα υποανάπτυκτη – καθώς επίσης σοβαρά τραυματισμένη οικονομικά και στρατιωτικά, οπότε ακόμη πιο επικίνδυνη.

Επικαιρότητα

Με την άνοδο του ΑΕΠ μόλις κατά 1,4% μετά από οκτώ χρόνια βαριάς ύφεσης, κάτω από το στόχο και χαμηλότερη ουσιαστικά από τη συγκυριακά μεγάλη αύξηση του τουρισμού λόγω των προβλημάτων των γειτονικών χωρών, με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου κατά 4,3% μέσα σε δύο μόλις ημέρες όταν στον υπόλοιπο πλανήτη γίνεται πάρτι, με τα κρατικά ομόλογα σε ελεύθερη πτώση, με την αποθράσυνση των Σκοπίων που εμμένουν στο μακεδονικό μύθο τους, με τον εθνικό μας εξευτελισμό στους Δελφούς από όλους τους Ευρωπαίους που συμμετείχαν, με τη δόλια σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, με τις συνεχείς απειλές των Τούρκων κοκ., το μόνο δυστυχώς που μπορεί να πει κανείς δεν είναι άλλο από το ότι, αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να φύγει αμέσως – χωρίς αυτό να σημαίνει πως διακρίνουμε κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον ορίζοντα, αφού ολόκληρο το κομματικό σύστημα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Τι πραγματικά κάνει η Τουρκία εδώ και 62 χρόνια…


Υπάρχει ένα μοναδικό pattern, ένας σχεδόν απαράβατος κανόνας στην τουρκική συμπεριφορά έναντι της Ελλάδος, τις μεταπολεμικές δεκαετίες:

Η Τουρκία αποτολμά να ανατρέψει δεδομένα και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδος, όταν για διάφορους λόγους υπάρχει στην Ελλάδα εσωτερική ακυβερνησία.

Και το θράσος της Τουρκίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν σε περιόδους ακυβερνησίας μέσα στην Ελλάδα, συμπίπτει να υπάρχει ακυβερνησία και σε άλλα μεγάλα συμμαχικά κέντρα.

Πάρτε ένα προς ένα όλα τα ελληνοτουρκικά «επεισόδια»: