MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Προβλέψεις για το μέλλον

Εάν δεν υπήρχε το τρομακτικό μειονέκτημα της πολιτικής ανικανότητας, διαπλοκής και διαφθοράς, ο τεράστιος πλούτος της χώρας μας θα ήταν ικανός να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση – κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες, αφού μόνο αυτοί μπορούν να επιβάλλουν τις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να τα καταφέρει.

«Πιστεύω πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας σήμερα είναι η ουτοπική ελπίδα των Πολιτών της – την οποία συντηρούν πολύ έξυπνα οι δανειστές, επειδή εξυπηρετεί όσο τίποτα άλλο τα συμφέροντα τους, μαζί με τον εκφοβισμό που επιχειρείται μέσω της γειτονικής μας χώρας. 

Ο εχθρός του Ρ.Τ. Ερντογάν στο «τιμόνι» του State Department – Μ. Πομπέο: «Ισλαμιστική δικτατορία η Τουρκία»!

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Η αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρέξ Τίλερσον από τον Μάικ Πομπέο το μέχρι πρότινος διευθυντή της CIA σίγουρα δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Οι φήμες για αντικατάσταση του Ρ.Τίλερσον υπήρχαν αρκετό καιρό τώρα, κυρίως λόγω της αλλεργικής διάθεσης «κύκλων» της Ουάσιγκτον απέναντι σε ένα άνθρωπο που είχε βραβευτεί από τον Πούτιν με το βραβείο της Φιλίας ως CEO της ExxonMobil.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο, "TRT".

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο, "TRT".

13/03/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, Εξελίξεις, Η.Π.Α.

Απεβίωσε ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ! Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη θεωρία του Big Bang

Ο επιστημονικός κόσμος είναι πλέον πιο… φτωχός, καθώς «έχασε» ένα από τα πιο «λαμπρά» του μυαλά. Ο τεράστιος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση για το θάνατο του Χόκινγκ ανακοίνωσε η εταιρείας με δήλωσή της προσθέτοντας ότι ο Χόκινγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κέμπριτζ.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε σήμερα. Ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνδρας το έργο και η κληρονομιά του οποίου θα ζει για πολλά χρόνια» έγραψαν τα παιδιά του Λούσι Ρόμπερτ και Τιμ στη δήλωσή τους.

«Νίπτει τας χείρας του» το ΝΑΤΟ για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Γ. Στόλτενμπεργκ: «Βρείτε τα μεταξύ σας»!

«Ντίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν κρατούνται αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

Ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou δήλωσε;

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία. Δεν είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ να παρεμβαίνει σε διμερείς διαφορές των κρατών μελών του», αναιρώντας έτσι οποιαδήποτε πιθανότητα διαμεσολαβητικής προσπάθειας εκ μέρους της «συμμαχίας» για την σύντομη διευθέτηση του θέματος όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα.